Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Πλήρωσε το εκτεταμένο ροτέισον ο ΠΑΟΚ, παλικαρίσιος βαθμός για Ιωνικό

Στο πλαίσιο της 25ης Αγωνιστικής της Superleague Interwetten ο ΠΑΟΚ υποδέχθηκε τον Ιωνικό στο γήπεδο της Τούμπας λίγες μόλις μέρες μετά από τον ευρωπαϊκό θρίαμβο κόντρα στην Μίντιλαντ. Η ομάδα της Νίκαιας κατάφερε να πάρει την ισοπαλία και ο ΠΑΟΚ με πιθανή νίκη του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΟΦΗ θα βρεθεί στο -13 από τους Πειραιώτες αποχαιρετώντας οριστικά το πρωτάθλημα.

Ο Δικέφαλος ξεκίνησε με τα 8/11 της ενδεκάδας του αλλαγμένα σε σχέση με το τελευταίο του παιχνίδι ενώ ο Ιωνικός παρατάχθηκε με 4-3-3 με σκοπό να παίξει ανοιχτά και επιθετικά.

Με την έναρξη του αγώνα οι γηπεδούχοι φάνηκαν απειλητικοί καθώς πριν την συμπλήρωση του πρώτου λεπτού κατάφεραν να έχουν μία σημαντική τριπλή ευκαιρία. Αρχικά ο Τσόλακ σημάδεψε το δοκάρι του Χουτεσιώτη ενώ στην συνέχεια τα σουτ των Μπίσεσβαρ και Μιτρίτσα σταμάτησαν στην γραμμή από τον Μύγα. Ο Ιωνικός μετά το πρώτο δεκάλεπτο ανέβασε στροφές και στο 11′ ,μετά από σοβαρό λάθος του Σάστρε, ο Μάντζης βρέθηκε στο τετ α τετ κόντρα στον Πασχαλάκη όπου έσωσε την ομάδα του. Στο 14′ ο γκολκίπερ του ΠΑΟΚ ήταν και πάλι εκεί όταν μετά από σουτ του Καμπράλ, απέκρουσε και έδιωξε σε κόρνερ. Το ματς είχε φάσεις και γρήγορο ρυθμό ενώ στο 31′ ο ΠΑΟΚ κατάφερε να προηγηθεί. Ο Σίντκλει από φάουλ βρήκε τον Σοάρες με βαθιά μπαλιά, αυτός γύρισε στον Μιχάι ο οποίος πριν προλάβει να εκτελέσει ανατράπηκε από τον Μύγα και πήρε πέναλτυ. Ο Σβαμπ ανέλαβε την εκτέλεση και έβαλε σε θέση οδηγού τον Δικέφαλο. Πριν την λήξη του ημιχρόνου ο Ιωνικός κατάφερε να φανεί ξανά απειλητικός και στο 39′ ο Μύγας μετά από δυνατό σουτ, ανάγκασε τον Πασχαλάκη στην 3η του μεγάλη επέμβαση της βραδιάς.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι Νικαιώτες παρατάχθηκαν με αλλαγές. Ο Τουράμ πήρε την θέση του Μάντζη ενώ ο Πλατέλλας αντικατέστησε τον Σάντσες. Η πρώτη τελική του β’ μέρους ήρθε στο 51′ όταν μετά από γυριστό σουτ του Μιτρίτσα ο Χουτεσιώτης μπλόκαρε την μπάλα. Στο 58′ ο Ιωνικός κατάφερε να ισοφαρίσει. Ο Τουράμ μετά από προσποίηση στον Μιχάι και δυνατή εκτέλεση έγραψε το 1-1 μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης αυτή τη φορά στον αντίπαλο τερματοφύλακα. Μετά από αυτό οι φιλοξενούμενοι οπισθοχώρησαν για να κρατήσουν το αποτέλεσμα ενώ ο ΠΑΟΚ δεν κατάφερε να επιτεθεί με ουσιαστικό τρόπο για το γκολ της νίκης μην παίρνοντας και την απαιτούμενη βοήθεια από τις αλλαγές του.

Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε με τον ΠΑΟΚ να πληρώνει το εκτεταμένο ροτέισον και τον Ιωνικό να υπενθυμίζει για ακόμα μία φορά πως πρόκειται για μία ιδιαίτερα σκληροτράχηλη ομάδα παίρνοντας αποτέλεσμα σε μία πολύ δύσκολη έδρα όπως είναι η Τούμπα.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Σάστρε, Μιχάι, Μιχαηλίδης, Σίντκλεϊ (76’ Βιοεϊρίνια), Σοάρες (62’ Τσιγγάρας), Σβαμπ, Ζαμπά (82’ Κούτσιας), Μπίσεσβαρ (62’ Καντουρί), Μιτρίτσα, Τσόλακ.

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός): Χουτεσιώτης, Βαλεριάνος, Μύγας, Σάντσες (46’ Τουράμ), Τσιγκρίνσκι, Λένις, Ρομαό, Καμπράλ (87’ Βαλιέντε), Ντάλσιο, Άοσμαν (90’ Βαφέας), Μάντζης (46’ Πλατέλλας).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ