Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Επέστρεψε στην Haas o Magnussen

Ο Kevin Magnussen είναι τελικά ο εκλεκτός της Haas για την κενή θέση που δημιουργήθηκε, μετά την λύση συνεργασίας με τον Mazepin και τον χορηγό Uralkali.

Ενώ έμπειροι πιλότοι όπως ο Antonio Giovinazzi και ο Nico Hulkenberg ήταν τα φαβορί για την θέση, η Haas επέλεξε τον Magnussen για να είναι teammate του Mick Schumacher.

Ο Magnussen οδήγησε για την Haas από το 2017 έως το 2020, αλλά η αμερικανική ομάδα επέλεξε να μην συνεχίσει μαζί του πέρυσι, καθώς προτίμησε να δώσει την ευκαιρία σε νέους οδηγούς.

Αφού έχασε τη θέση της F1, ο Δανός μεταπήδησε στα σπορ αυτοκίνητα, πρωτίστως σε αγώνες IMSA στις Ηνωμένες Πολιτείες. Έτρεξε επίσης στο Le Mans μαζί με τον πατέρα του, Jan.

«Ήμουν προφανώς πολύ έκπληκτος, αλλά εξίσου ενθουσιασμένος που έλαβα την κλήση από την Haas F1 Team», είπε ο Magnussen.

«Έψαχνα προς μια διαφορετική κατεύθυνση σχετικά με τις δεσμεύσεις μου για το 2022, αλλά η ευκαιρία να επιστρέψω για να αγωνιστώ στη Formula 1, και με μια ομάδα που γνωρίζω πολύ καλά, ήταν απλώς πολύ ελκυστική. Πραγματικά πρέπει να πω ευχαριστώ τόσο στην Peugeot όσο και στην Chip Η Ganassi Racing που με απελευθέρωσε αμέσως, και οι δύο είναι εξαιρετικοί οργανισμοί».

«Φυσικά, θέλω επίσης να ευχαριστήσω τον Gene Haas και τον Gunther Steiner για την ευκαιρία να συνεχίσω την καριέρα μου στη Formula 1, ξέρω πόσο ανταγωνιστικοί είναι και οι δύο και πόσο πρόθυμοι είναι να επιστρέψουν στους αγώνες κάθε εβδομάδα».

«Απολαύσαμε μια σταθερή σχέση και η θετική μας σχέση παρέμεινε ακόμα και όταν έφυγα στα τέλη του 2020. Έχω ενημερωθεί όσο το δυνατόν περισσότερο για την ανάπτυξη του VF-22 και τις δυνατότητες του πακέτου».

«Υπάρχει δουλειά να κάνω, αλλά είμαι ενθουσιασμένος που θα είμαι μέρος της. Ανυπομονώ να επιστρέψω πίσω από το τιμόνι ενός μονοθέσιου της Formula 1 στο Μπαχρέιν».

Το αφεντικό της ομάδας Gunther Steiner είπε ότι ήταν μια εύκολη απόφαση να προσλάβει τον Magnussen.

«Είμαι στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσω τον Kevin Magnussen πίσω στην ομάδα της Haas F1», εξήγησε.

«Όταν αναζητούσαμε έναν οδηγό που θα μπορούσε να φέρει αξία στην ομάδα, για να μην αναφέρουμε μια πλούσια εμπειρία στη Formula 1, ο Kevin ήταν μια απλή απόφαση για εμάς».

«Η άμεση διαθεσιμότητα του Kevin σημαίνει ότι μπορούμε να τον αξιοποιήσουμε ως πηγή για δοκιμές πριν από τη σεζόν μαζί με τον Mick Schumacher και τον Pietro Fittipaldi».

«Ο Pietro θα είναι πρώτος αυτή την εβδομάδα με μισή μέρα δοκιμών στο τεστ την Πέμπτη – αυτή είναι μια μεγάλη ευκαιρία για αυτόν, με τον Mick και τον Kevin να κάνουν τα υπόλοιπα πριν από το Γκραν Πρι του Μπαχρέιν».

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ