Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Μπράιτον – Λίβερπουλ 0-2: Ιστορικό γκολ του Σαλάχ για την 8η σερί νίκη των “Reds”

Η Λίβερπουλ έκανε ότι έπρεπε φεύγοντας νικήτρια από την έδρα της Μπράιτον, με τα γκολ των Ντίαζ και Σαλάχ να κάνουν τη διαφορά στην αναμέτρηση. 
Η Λίβερπουλ επικράτησε με καθαρό σκορ 2-0 στην εκτός έδρας αναμέτρηση με την Μπράιτον, για την 29η στροφή του αγγλικού πρωταθλήματος. Δεύτερο γκολ του Λουίζ Ντίαζ στο αγγλικό πρωτάθλημα. Ιστορία για τον Σαλάχ, πετυχαίνοντας το γκολ 2.000 στην ιστορία των “Κόκκινων” στην Πρέμιερ Λιγκ. 

Οι παίκτες της Λίβερπουλ μπήκαν μουδιασμένοι στα πρώτα λεπτά του ματς. Οι γηπεδούχοι αντίθετα, ξεκίνησαν αρκετά καλά, με το πρώτο σχεδόν δεκάλεπτο της αναμέτρησης να τους ανήκει, έχοντας ήδη τρεις τελικές προσπάθειες, έναντι καμίας της Λίβερπουλ. Οι “κόκκινοι” παρέμεναν ψηλά, για να χαλάσουν το χτίσιμο φάσεων από πλευράς της Μπράιτον, γεγονός που τους οδήγησε στο να πάρουν τα ηνία του παιχνιδιού στη συνέχεια. Στο 19‘ ο Λουίζ Ντίαζ έγινε αποδέκτης μιας ωραίας πάσας του Μάτιπ, και έγραψε το 1-0 με κεφαλιά. Ωστόσο, η στιγμή του γκολ προκάλεσε πρόβλημα, καθώς ο τερματοφύλακας της Μπράιτον με υψωμένο το πόδι, βρήκε άσχημα τον Κολομβιανό, σε ένα επικίνδυνο παίξιμο. Η φάση εξετάστηκε από το VAR, και ο Σάντσεθ γλίτωσε τελικά την κόκκινη κάρτα. Η Λίβερπουλ δεν αντιμετώπισε καμία περαιτέρω απειλή από τους γηπεδούχους στα επόμενα λεπτά, έχοντας τον πλήρη έλεγχο του αγώνα. Στο 43‘ ήρθε και η πιο μεγάλη ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα της, από μια κούρσα του Σαλάχ, όμως ο Σάντσεθ είχε κλείσει εύκολα τη γωνία του στον Αιγύπτιο. Οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια με το γκολ του Λουίζ Ντίαζ να κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή τη διαφορά στην αναμέτρηση.

Η Μπράιτον ξεκίνησε την αναμέτρηση βάζοντας στον αγωνιστικό χώρο έναν παλιό γνώριμο της Λίβερπουλ. Ο Άνταμ Λαλάνα όμως στάθηκε άτυχος, καθώς μόλις πέντε λεπτά μετά την είσοδο του, αναγκάστηκε να βγει ως αλλαγή λόγω ενός τραυματισμού. Στο 57‘, με τον τερματοφύλακα της Μπράιτον να μην έχει ξεκάθαρη αντίληψη της μπάλας, ο Σαλάχ βρήκε το δοκάρι της εστίας. Λίγο μετά, ο Ντίαζ έκανε μία φοβερή προσπάθεια αποφεύγοντας αρκετούς αντιπάλους, πάσαρε στον Σαλάχ, που πραγματοποίησε ένα πολύ άστοχο τελείωμα. Στο 59‘ ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι εις βάρος της Μπράιτον, για χέρι του Μπισούμα. Στο 60‘ ο Σαλάχ την μπάλα στα δίχτυα από την άσπρη βούλα, πετυχαίνοντας το 20ο προσωπικό του γκολ στο φετινό πρωτάθλημα. Το τέρμα του Αιγύπτιου, αποτελεί το γκολ υπ’αριθμόν 2.000 στην ιστορία της Λίβερπουλ σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ. Οι “κόκκινοι” κατέβασαν ταχύτητα μετά το δεύτερο τέρμα, ενώ η Μπράιτον έδειχνε τη διάθεση να ξαναμπεί στο ματς, χωρίς βέβαια ιδιαίτερη τύχη. Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο ματς ήρθε στο 89‘, όμως ο Άλισσον κατόρθωσε μια φοβερή απόκρουση στο σουτ του Γουέλμπεκ. Με αυτό τον τρόπο, το 2-0 ήταν και το τελικό σκορ της αναμέτρησης.

Η Λίβερπουλ πέτυχε την διαδοχική νίκη της σε επίπεδο πρωταθλήματος, και βρίσκεται ξανά στο -3 από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι, έχοντας το βλέμμα στον αγώνα της Δευτέρας, όπου οι “πολίτες” αντιμετωπίζουν την Κρίσταλ Πάλας.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Brighton & Hove Albion F.C. (Graham Potter): Sanchez, Lamptey, Cucurella, Dunk, Bissouma (Welbeck 66′), Maupay, Mac Allister, Trossard, Alzate (Lallana 46′, Gross 53′), March, Veltman

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Alexander-Arnold, Matip, Van Dijk, Robertson, Henderson (Milner 86′), Fabinho, Keita (Thiago 65′), Mane, Diaz, Salah (Jota 65′) 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ