Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

«Ετοιμάζει βαλίτσες» για Αγγλία ο Πέλκας

Έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα και να συνεχίσει την καριέρα του στην Αγγλία είναι ο Δημήτρης Πέλκας. Η Φενέρμπαχτσε έφτασε σε συμφωνία με την Χαλ για τον δανεισμό του παίκτη με οψιόν αγοράς.

Μετά από δύο χρόνια παρουσίας στην Φενέρμπαχτσε, όλα δείχνουν ότι ο Πέλκας είναι έτοιμος να αλλάξει ομάδα. Τα σενάρια που αφορούν το μέλλον του Έλληνα ποδοσφαιριστή δίνουν και παίρνουν εδώ και αρκετό καιρό. Μεταξύ άλλων, υπήρξαν φήμες ακόμα και για επιστροφή του στον ΠΑΟΚ. Από την ομάδα της Θεσσαλονίκης ο Πέλκας έφυγε τον Οκτώβριο του 2020.

Ωστόσο, το σενάριο που μοιάζει αυτή τη στιγμή να συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες, είναι αυτό της μεταγραφής του στη Χαλ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο, Σερτσάν Χαμζάουγλου, ο Πέλκας θα δοθεί δανεικός στην αγγλική ομάδα για ένα χρόνο με οψιόν αγοράς.

Επιπλέον, σημαντική παραμέτρος στην υπόθεση είναι πως, το συμβόλαιο του παίκτη με την Φενέρ τελειώνει το καλοκαίρι του 2023. Παρ’ όλα αυτά, υπάρχει ρήτρα επέκτασης για έναν επιπλέον χρόνο. Με την συμφωνία των δύο ομάδων να είναι προ των πυλών, η Φενέρ θα ενεργοποιήσει τη ρήτρα αυτή.

Τα οικονομικά δεδομένα της μεταγραφής δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Ούτε όσον αφορά το ετήσιο ενοίκιο που θα καταθέσει η Χαλ, ούτε το ύψος της οψιόν αγοράς. Επιπρόσθετα, σε περίπτωση πώλησης, η Φενέρ δεν θα λάβει όλο το ποσό της μεταγραφής. Και αυτό διότι, βάσει συμφωνίας με τον ΠΑΟΚ, ο «Δικέφαλος» διατηρεί ποσοστό μεταπώλησης 20% από ενδεχόμενη μεταπώλησή του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ