Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Στην λίστα της Μπαρτσελόνα και ο Μάρκο Ασένσιο

Η Μπαρτσελόνα ήταν, κατά πολλούς, η μεγάλη νικήτρια της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου. Οι «μπλαουγκράνα» απέκτησαν αρκετούς και ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Ωστόσο η αναζήτηση δεν σταματά εδώ.

Συγκεκριμένα, η ομάδα του Τσάβι έχει κατά τα φαινόμενα στην λίστα της τον Μάρκο Ασένσιο. Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός έχει μπει στον τελευταίο χρόνο συμβολαίου του με την Ρεάλ. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κίνηση για την ανανέωσή του. Στο ενδεχόμενο που μείνει ελεύθερος επομένως, η Μπαρτσελόνα δεν θα κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια και θα κάνει κίνηση για την απόκτησή του.

Στους πρωταθλητές Ευρώπης ο Ασένσιο συνεχίζει να έχει συμπληρωματικό ρόλο. Αυτό δεν ευχαριστεί ούτε τον ίδιο που βλέπει να μένει στάσιμος, ούτε και τη Ρεάλ που έχει ένα παίκτη δυσαρεστημένο με τον ρόλο του. Από τον ερχόμενο Ιανουάριο θα μπορεί να μιλήσει με οποιαδήποτε ομάδα ως ελεύθερος. Όπως αναφέρει η Mundo Deportivo, αυτό δεν αφήνει αδιάφορη την Μπαρτσελόνα.

Οι Καταλανοί βλέπουν την περίπτωση του με καλό μάτι λόγω της ηλικίας, του επιπέδου αλλά και της τακτικής προσαρμοστικότητάς του. Επιπλέον, είναι Ισπανός. Κάτι που παίζει τον ρόλο του εφόσον δούμε και άλλες προσθήκες τον τελευταίο χρόνο (Μάρκος Αλόνσο, Μπεγιερίν, Φεράν Τόρες). Παρ’ όλα αυτά, ακόμα και να προχωρήσει η συγκεκριμένη κίνηση, ούτε στην Μπαρτσελόνα θα έχει βασικό ρόλο ο Ασένσιο. Επομένως, μόνο σίγουρο δεν είναι ότι θα επιλέξει τους «μπλαουγκράνα» ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Ο 26χρονος επιθετικός αγωνίζεται στους «μερένχες» από το καλοκαίρι του 2015. Στο σύνολο 239 συμμετοχών έχει σκοράρει 50 φορές. Όσον αφορά τη φετινή χρονιά, έχει παίξει τέσσερις φορές μέχρι στιγμής σε όλες τις διοργανώσεις ως αλλαγή, σκοράροντας και ένα γκολ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ