Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Όποιος σπέρνει ανέμους, θερίζει θύελλες

Έπειτα από ένα μεγάλο διάστημα ήξεων αφήξεων, ο Κιλιάν Εμπαπέ είναι ξανά στο επίκεντρο της προσοχής για τους λάθους λόγους. Το σίριαλ της μεταγραφής του στην Ρεάλ φάνηκε να τελειώνει το καλοκαίρι που μας πέρασε. Πριν καν φτάσουμε στο Μουντιάλ του Κατάρ όμως, η εκτίμηση αυτή μοιάζει λανθασμένη.

Και αυτό διότι ο Εμπαπέ δείχνει δυσαρεστημένος στην Παρί και θέλει να πάει στην Ρεάλ ακόμα και από τον Ιανουάριο! Ο ίδιος θεωρεί πως η ομάδα του τον έχει αδικήσει και δεν τήρησε τις υποσχέσεις που του έδωσε το καλοκαίρι. Από την πλευρά τους οι Παριζιάνοι δεν θέλουν με τίποτα να τον χάσουν. Ειδικά μετά και από τις τιτάνιες προσπάθειες που κατέβαλαν για να τον πείσουν να μέινει.

Ένας παίκτης πάνω από την ομάδα

Συγκεκριμένα η Παρί του πρόσφερε τριετές συμβόλαιο με ετήσιες αποδοχές που αγγίζουν μαζί με τα μπόνους τα 128 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα του έδωσε πριμ υπογραφής 140 περίπου εκατομμυρίων! Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, οι Παριζιάνοι του έταξαν τον ρόλο του απόλυτου ηγέτη στο νέο τους ποδοσφαιρικό πρότζεκτ. Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια; Ότι ο Εμπαπέ θα έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο στον μεταγραφικό σχεδιασμό, πάνω ακόμα και από τον εκάστοτε προπονητή της ομάδας.

Το σύνολο των υπέρμετρων εξουσιών αλλά και οι πολιτικές πιέσεις από πλευράς Μακρόν, έκαναν τον Εμπαπέ να ανανεώσει. Ο πλανήτης του ποδοσφαίρου έμεινε με το στόμα ανοιχτό μαθαίνοντας τις προϋποθέσεις της ανανέωσης του παίκτη. Μόλις πέντε μήνες μετά από όλα αυτά ο Εμπαπέ ζητά ξανά να φύγει με σκοπό να πάει στην Ρεάλ. Αδειάζοντας με αυτόν τον τρόπο την ομάδα του.

Οι λόγοι που ο Εμπαπέ έχει ξανά τάσεις φυγής

Υπάρχουν συγκεκριμένοι λόγοι που ο Γάλλος σουπερστάρ βλέπει το μέλλον του μακριά από το Παρίσι. Αρχικά, θεωρεί πως ο ρόλος του απόλυτου αφεντικού στο ποδοσφαιρικό τμήμα που του έταξαν δεν ισχύει στην πραγματικότητα. Ο Λίονελ Μέσι έχει αποκτήσει όση δύναμη είχε περίπου στην Μπαρτσελόνα. Μπορεί και παίρνει πάνω του πολλές πρωτοβουλίες, έχει τον σεβασμό όλων και έχει την δυνατότητα να πιέζει καταστάσεις. Κάτι που κάνει τον Εμπαπέ το νούμερο δύο εντός της ομάδας. Επομένως, οι καλοκαιρινές υποσχέσεις των Κελαιφί, Κάμπος ήταν…ψεύτικες.

Επιπλέον, ο Εμπαπέ πιστεύει πως δεν είναι στο κατάλληλο περιβάλλον για να κατακτήσει το Champions League. Έχει προβλήματα με τον Γκαλτιέ, ενώ δεν τον ενθουσιάζει και η θέση του στο γήπεδο. Έχει εκφράσει ανοιχτά την δυσαρέσκεια του για τον τρόπο που παίζει η ομάδα.

Είχε ζητήσει την απόκτηση ενός καθαρόαιμου φορ για να νιώσει ο ίδιος πιο άνετα και να μπορέσει να βρει ρυθμό. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού πίεζε για την απόκτηση ενός τέτοιου ποδοσφαιριστή. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη ποτέ με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε αυτό το σημείο.

Επιπρόσθετα, ζητούσε επίμονα και την απόκτηση ενός παγκοσμίου κλάσης κεντρικού αμυντικού. Ενός παίκτη που θα ανεβάσει την ποιότητα της άμυνας της Παρί και θα την βοηθήσει να φτάσει στους στόχους της. Ο ίδιος πρότείνε κάποιες περιπτώσεις. Το μπάτζετ της ομάδας όμως δεν αρκούσε για μια τέτοια κίνηση.

Τέλος, οι σχέσεις του με τον Νεϊμάρ είναι σε κάκιστο πλέον επίπεδο. Ο Βραζιλιάνος είναι στα πάνω του και μαζί με τον Μέσι, με τον οποίο έχουν άριστες σχέσεις, κάνουν ό,τι θέλουν στην ομάδα. Το καλοκαίρι ο πρόεδρος της Παρί είχε δώσει την υπόσχεση στον Εμπαπέ πως θα πουλήσει τον Νεϊμάρ. Ωστόσο, δεν έλαβε ποτέ τα χρήματα που ζητούσε.

Το θολό μέλλον και η Λίβερπουλ

Ο Εμπαπέ συνεχίζει να έχει ως πρώτο του στόχο την Ρεάλ Μαδρίτης ως τον επόμενο σταθμό της καριέρας του. Ωστόσο, οι σχέσεις μεταξύ των προέδρων των δύο ομάδων δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές μετά από τα γεγονότα του καλοκαιριού. Κάτι που αναμφίβολα αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα στο να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία του παίκτη. Γι’ αυτό και η ομάδα που εμφανίζουν τα δημοσιεύματα ως την πιθανότερη να ανάψουν το πράσινο φως οι Παριζιάνοι, είναι η Λίβερπουλ.

Παρόλα αυτά, για να δώσει την συγκατάθεσή της για την πραγματοποίηση αυτής της μεταγραφής η Παρί, είναι απαραίτητη μια γερή αποζημίωση. Είναι άγνωστο εάν η Λίβερπουλ έχει τη δυνατότητα ή την επιθυμία να καλύψει τις απαιτήσεις των Γάλλων. Ειδικά εφόσον δώσουμε βάση στα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για 400 εκατομμύρια ευρώ!

Το συμβόλαιο του Εμπαπέ με την Παρί λήγει το καλοκαίρι του 2024. Ωστόσο, υπάρχει οψιόν ανανέωσης για έναν ακόμη χρόνο, που είναι αποκλειστικά στο χέρι του παίκτη. Άρα δύσκολα θα μπει ομάδα στην διαδικασία να δώσει αυτά τα λεφτά στην Παρί. Ειδικά από την στιγμή που το συμβόλαιο του παίκτη θα τελειώνει. Κάτι που σημαίνει ότι οι υποψήφιοι μνηστήρες θα μπορούν να μιλήσουν απευθείας μαζί του χωρίς να δώσουν στην Παρί το παραμικρό.

Έβαλε τα χέρια της και έβγαλε τα μάτια της η Παρί

Επομένως, η πίεση είναι στην πλευρά της Παρί. Οι Παριζιάνοι στην ουσία προκάλεσαν οι ίδιοι όλα αυτά στους εαυτούς τους αποφασίζοντας να δώσουν «γη και ύδωρ» στον παίκτη το καλοκαίρι. Συνεπώς, δεν είναι περίεργο που όλη αυτή η κατάσταση τους γύρισε μπούμερανγκ.

Η ομάδα του Παρισιού θέλει να κρατήσει τον Εμπαπέ τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι του 2023 παρόλο που η συμπεριφορά του έχει ενοχλήσει πολλούς στον οργανισμό της. Από εκεί και πέρα, βλέποντας και την σφοδρή επιθυμία του ποδοσφαιριστή, θα καθίσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους ενδιαφερόμενους. Αρκεί ανάμεσα σε αυτούς να μην είναι το όνομα της Ρεάλ.

Ο πόλεμος άλλωστε με τους Μαδριλένους καλά κρατεί το τελευταίο διάστημα. Αφενός εξαιτίας της υπόθεσης του Γάλλου αφετέρου εξαιτίας της European Super League. Ο Φλορεντίνο Πέρεθ ήταν από τους πρωτεργάτες της προσπάθειας ίδρυσης της διοργάνωσης, ενώ ο Κελαιφί άνηκε σε αυτούς που την εμπόδισαν.

Από την πλευρά του ο παίκτης έχει όπως είπαμε ως πρώτο στόχο την Ρεάλ. Οι Μαδριλένοι βέβαια δεν έχουν αποφασίσει ακόμα αν θα ξανακάνουν κίνηση γι’ αυτόν. Εφόσον αποφασίσουν να το κάνουν, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το καλοκαίρι του 2024. Το ρήγμα ανάμεσα στον Εμπαπέ και την Παρί μοιάζει αγεφύρωτο και μένει να δούμε σε τι κινήσεις θα προβούν από εδώ και στο εξής οι εμπλεκόμενες πλευρές.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ