Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ρέιντζερς – Λίβερπουλ 1 – 7: “Κόκκινος” θρίαμβος με μαγικό δεύτερο ημίχρονο, και ρέκορντμαν Σαλάχ!

Η Λίβερπουλ σκόρπισε στους πέντε ανέμους με το ευρύ υπέρ της σκορ 7-1 τη Ρέιντζερς, που προηγήθηκε στην αναμέτρηση, όμως βρήκε απέναντι της, έναν διαστημικό Φιρμίνο, και τον “ιστορικό” Σαλάχ. 

Η Λίβερπουλ διέλυσε την γηπεδούχο Ρέιντζερς, στη δεύτερη μεταξύ τους αναμέτρηση για τη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με το εκκωφαντικό σκορ 7-1! Δύο γκολ του Ρομπέρτο Φιρμίνο, τα τέρματα των Νούνιεζ κι Έλλιοττ, καθώς και το γρηγορότερο χατ-τρικ στην ιστορία του θεσμού, από τον Μοχάμεντ Σαλάχ, έδωσαν χαρακτήρα θριάμβου στην αναμέτρηση, ενώ από πλευράς γηπεδούχων, μοναδικό σκόρερ αποτέλεσε ο Άρφιλντ.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχοντας κατά κύριο λόγο την μπάλα στα πόδια τους, απέναντι σε μία νωχελική Λίβερπουλ. Οι μεταβιβάσεις των παικτών του Κλοππ δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές, παρέχοντας σχετικά εύκολα την κατοχή στους αντιπάλους. Στο 17‘, ο Άρφιλντ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους με ένα άψογο τελείωμα. Στο 21‘, οι Ρέιντζερς άγγιξαν οριακά το 2-0, εξαιτίας ενός κακού γυρίσματος του Γκόμεζ στον Άλισσον, ωστόσο χωρίς αποτέλεσμα. Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η πρώτη ουσιαστικά τελική της Λίβερπουλ στο ματς, διά χειρός Καρβάλιο. Στο 24‘, ο Ρομπέρτο Φιρμίνο εκμεταλλεύτηκε ένα εξαιρετικά εκτελεσμένο κόρνερ από τον Κώστα Τσιμίκα, και με μία όμορφη κεφαλιά έγραψε το 1-1. Το ημίχρονο συνεχίστηκε με τη Λίβερπουλ ανήμπορη να ανεβάσει στροφές, και τη γηπεδούχο ομάδα να ψάχνει σε ορισμένες στιγμές το δεύτερο γκολ. Ωστόσο, καμία αλλαγή δε σημειώθηκε στον πίνακα του σκορ, μέχρι και το σφύριγμα του διαιτητή που έστειλε τις δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στην επανάληψη, η Λίβερπουλ κατόρθωσε να ανατρέψει ένα ματς, στο οποίο δεν ήταν καλύτερη, ούτε και πιο εντυπωσιακή μέχρι την παρούσα στιγμή. Στο 55‘, και πάλι ο Φιρμίνο ήταν αυτός που έβαλε τη Λίβερπουλ σε θέση οδηγού, όταν δεχόμενος μια τρομερή πάσα -μισό γκολ- από τον Γκόμεζ, σκόραρε για το 1-2 των φιλοξενούμενων. Με τον αγωνιστικό ρυθμό να πέφτει αισθητά στα επόμενα λεπτά του παιχνιδιού, η Λίβερπουλ βρήκε την ευκαιρία να αλλάξει με ψυχραιμία την προσέγγιση της στο ματς. Έτσι, στο 66‘ ο Νούνιεζ πετυχαίνει το πρώτο ευρωπαϊκό του γκολ με τη φανέλα της Λίβερπουλ, και τρίτο συνολικά των “Κόκκινων” στην αναμέτρηση, δεχόμενος μια αριστοτεχνική ασσίστ από τον Φιρμίνο. Στο 75‘, ο Σαλάχ που μπήκε ως αλλαγή ανεβάζει το σκορ στο 1-4, και συνεχίζει την προσωπική του ιστορία, φτάνοντας τα 36 γκολ στο Τσάμπιονς Λιγκ με έναν αγγλικό σύλλογο. Στο 80‘, ο Αιγύπτιος σημειώνει ακόμη ένα τέρμα δίνοντας θριαμβευτικές διαστάσεις στη νύχτα της ομάδας του, ενώ στο 81‘ ο ίδιος σκοράρει και πάλι, υπογράφοντας την οριστική κατάλυση της άμυνας των γηπεδούχων. Στο 87‘, έρχεται η μεγάλη στιγμή του Χάρβεϊ ‘Ελλιοττ, με τον νεαρό παίκτη να κάνει, -με ένα γκολ που μέτρησε μετά τη χρήση της τεχνολογίας-, το 1-7 για την Λίβερπουλ, ένα σκορ που δεν άλλαξε μέχρι και το τελικό σφύριγμα της λήξης.

Rangers (Giovanni van Bronckhorst): McGregor, Tavernier, Goldson (L. King 45′), Davies, Barisic, Jack (S. Davis 60′), Lundstram, Arfield, Fashion Jr (Matondo 76′), Kent (Right 76′), Colak (Morelos 76′)

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Gomez, Konate (J. Milner 79′), Van Djik, Tsimikas (Robertson 68′), Fabinho, Henderson (Thiago 67′), Elliott, Carvalho, Firmino (Jota 73′), Nunez (Salah 68′)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ