Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Λίβερπουλ – Μάντσεστερ Σίτι 1- 0: Σαλάχ και τέλος το αήττητο για τους “Πολίτες”!

Το Άνφιλντ υποδέχτηκε τη μεγάλη αντίπαλο Μάντσεστερ Σίτι, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της φετινής Πρέμιερ Λίγκ, με τη Λίβερπουλ να αναδεικνύεται νικήτρια με σκορ 1-0.

Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Σίτι, δύο “τιτάνες” του αγγλικού ποδοσφαίρου, συγκρούστηκαν το απόγευμα της Κυριακής στο Άνφιλντ, για την 11η αγωνιστική της Πρέμιερ Λίγκ. Το γκολ του Σαλάχ ήταν αυτό που έκρινε την έκβαση της τεράστιας αναμέτρησης, δίνοντας τη νίκη στη Λίβερπουλ με σκορ 1-0. Η επικράτηση των “Κόκκινων” βάζει τέλος στο ιστορικό αήττητο σερί της Σίτι, ενώ ταυτόχρονα δίνει στους “Reds” πνοή αυτοπεποίθησης για τη δύσκολη συνέχεια… 

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν δυναμικά τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, με διάφορες κόντρες σε όλα τα μήκη και πλάτη του γηπέδου, και την κατοχή της μπάλας να εναλλάσσεται συνεχώς. Στη συνέχεια, η Σίτι έδειξε να εξισορροπεί τον ρυθμό, αποκτώντας τη δυνατότητα να κυκλοφορεί την μπάλα με τον δικό της τρόπο. Η πρώτη φάση του αγώνα με τη συμπλήρωση δεκαπέντε λεπτών ανήκε στη Σίτι, από ένα σουτ που μπλόκαρε τελικά ο Άλισσον. Οι “Πολίτες“, εκμεταλλευόμενοι ορισμένες λανθασμένες μεταβιβάσεις των γηπεδούχων, πιέζουν ψηλά τη Λίβερπουλ, με σκοπό να μην της επιτρέψουν να
κρατήσει δημιουργικά την μπάλα στα πόδια της. Η Λίβερπουλ προσπάθησε να αντιμετωπίσει με υπομονή το υψηλό πρέσινγκ των φιλοξενούμενων, κλέβοντας μπάλες για να βγει μπροστά. Στο 24‘, ήρθε η πρώτη ουσιαστική απειλή για την εστία του Έντερσον, όμως ο Ρόμπερτσον δεχόμενος το κακό διώξιμο του αντίπαλου τερματοφύλακα, έστειλε την μπάλα ψηλά. Στο 35‘, η αγνόηση ενός φάουλ πάνω στον Σαλάχ από πλευράς Τέιλορ, κατέληξε με μια κεφαλιά του Χάαλαντ πάνω από το τέρμα του Άλισσον, προκαλώντας τον ισχυρό εκνευρισμό του Κλοππ. Στο 40‘, ο Κέβιν ντε Μπρόινε βρήκε καταπληκτικά το κεφάλι του Χάαλαντ, όμως η καρφωτή κεφαλιά του νεαρού Νορβηγού έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του κίπερ της Λίβερπουλ. Το τελικό αποτέλεσμα μετά τα πρώτα 45‘ ήταν αυτό της λευκής ισοπαλίας. Το πρώτο ημίχρονο έληξε χωρίς ιδιαίτερα μεγάλες φάσεις και γκολ, ωστόσο αποτέλεσε επίδειξη του υψηλής ποιότητας ποδοσφαίρου των δύο συλλόγων, καθώς και της ποδοσφαιρικής ευφυίας των Κλοππ και Γκουαρντιόλα.

Στο 50‘, ο Σαλάχ άγγιξε με ένα πλασέ το 1-0 για τη Λίβερπουλ, όμως ο Έντερσον βρίσκοντας ελάχιστα την πορεία της μπάλας, στέρησε από τον Αιγύπτιο την ευκαιρία. Στο 53‘, ο Φόντεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια του Χάαλαντ, οδηγώντας μετά από μια έξοδο του Άλισσον την μπάλα στα δίχτυα της Λίβερπουλ. Ωστόσο, μετά τις διαμαρτυρίες στις τάξεις των “Κόκκινων“, και τη χρήση της τεχνολογίας από τον διαιτητή της αναμέτρησης, το γκολ ακυρώθηκε. Στο 56‘, τρομερή στιγμή για τη Λίβερπουλ από συνεργασία των Φιρμίνο, Σαλάχ και Ζότα, με τον τελευταίο να στέλνει με μία κεφαλιά την μπάλα εκτός. Το δεύτερο μέρος επεφύλασσε ένα ανοιχτό ματς και από τις δύο πλευρές, με την μπάλα να πηγαίνει διαρκώς πάνω-κάτω, και μια “άγρια ομορφιά” που μπορούσε να οδηγήσει κάθε φάση σε γκολ να παρουσιάζεται πλέον στην αρένα του Άνφιλντ. Στο 64‘, μεγάλη επέμβαση από τον Άλισσον σε ένα σουτ χωρίς ιδιαίτερη δύναμη από τον Χάαλαντ.

Στο 76‘, ήταν η ώρα της Λίβερπουλ να μπει εντυπωσιακά σε θέση οδηγού στο ματς. Ένα μακρινό βολέ του Άλισσον, κι ένα ασυνήθιστο λάθος από τον Κανσέλο, οδήγησαν την μπάλα στα πόδια του Σαλάχ, με τον Αιγύπτιο να συνεχίζει την κούρσα του, και αυτή τη φορά να μην αστοχεί μπροστά από τον Έντερσον, για το πολύ σημαντικό 1-0. Στο 78‘, καλό σουτ του Νούνιεζ κατέληξε έξω από το κάθετο δοκάρι των φιλοξενούμενων. Σε αυτό το σημείο, η αυτοπεποίθηση της Λίβερπουλ, “ξύπνησε” τον “νόμο του Άνφιλντ“, με τον κόσμο στις κερκίδες να προσπαθεί επίσης να υπερασπιστεί με τον δικό του τρόπο το προβάδισμα της ομάδας του. Στο 82‘, εξαιρετική τοποθέτηση του Φαν Ντάικ μπλοκάρει την μπάλα από το να φτάσει στον Χάαλαντ, και γλιτώνει τη Λίβερπουλ από την ισοφάριση. Το ματς εξελίχθηκε σε “ροντέο”, με τα νεύρα να μεταφέρονται και στους πάγκους των δύο ομάδων. Έτσι στο 86‘, ο Τέιλορ τιμώρησε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον διαμαρτυρόμενο προπονητή της Λίβερπουλ. Στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ήρθε μία ακόμη καλή ευκαιρία για την Λίβερπουλ. Ο Νούνιεζ βρήκε τον Αλεξάντερ-Άρνολντ, όμως η δύσκολη θέση του Άγγλου δεν του επέτρεψε να ολοκληρώσει κατάλληλα τη φάση. Το 1-0, μετά και τον έξτρα χρόνο, ήταν το τελικό σκορ στο Άνφιλντ, σφραγίζοντας μια μεγάλη νίκη για τους “Κόκκινους”.

Liverpool (Jurgen Klopp): Alisson, Milner, Gomez, Van Djik, Robertson, Fabinho (Henderson 73′), Thiago, Elliott (Carvalho 73′), Jota (Τσιμίκας 90+9′), Salah (Alexander-Arnold 90′), Firmino (Nunez 72′)

Manchester City (Pep Guardiola): Ederson, Akanji, Dias, Ake, Cancelo, Rodrigo, De Bruyne, Gundogan (Alvarez 89′), Bernarndo, Haaland, Foden

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ