Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

«Ξεκίνησε την προπαίδεια η Προσοτσάνη»!

Τόπ(ι) ο Καγγελίδης!
Ο τίτλος του ξεκάθαρου φαβορί στα 4 ζευγάρια της 2ης «κουτσουρεμένης» αγωνιστικής στην Α’ ΕΠΣ Δράμας ελέω των απόνερων του…μητρώου ήταν για την Προσοτσάνη, η οποία ναι μεν επιβλήθηκε του Καλαμώνα με σκορ 2:0, αλλά για κάτι παραπάνω από μία ώρα παιχνιδιού η «λευκή» ισοπαλία ήταν αυτή που διαμορφωνόταν στο «Γεώργιος Μακρής» παρουσία 200ων φιλάθλων και κάτω από ιδανικές καιρικές και γηπεδικές συνθήκες.


 

«Ήρωας» για τους γηπεδούχους του Φώτη Χατζηκυριάκου ο τερματοφύλακας Αλέξανδρος Καγγελίδης με τρεις σωτήριες επεμβάσεις, δύο εξ αυτών κι ενώ δεν είχαμε ακόμα σκορ στο ματς και η μία μάλιστα ελάχιστα λεπτά πριν ο Μάριους Τόπι βρει τον τρόπο να «ξεκλειδώσει» τη μαζική αμυντική διάταξη των φιλοξενούμενων (1:0 στο 64’).
Ο Γουνατίδης ερχόμενος από τον πάγκο έκανε τη ζωή όλων πιο εύκολη μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του ρέφερι, καθώς πέντε λεπτά αφότου πάτησε το χορτάρι (2:0 στο 73’), βρήκε δίχτυα και πάλι κόντρα στον Καλαμώνα, όπως είχε κάνει για το νικηφόρο 1:0 στις 02.03.2019 στο ίδιο γήπεδο αλλά σε διαφορετική εστία.

Από το 1ο κιόλας λεπτό οι γηπεδούχοι πήραν την μπάλα στα πόδια τους και προσπάθησαν πότε από τον άξονα και κυρίως από αριστερά με τα πολλά ανεβάσματα του Καλαϊτζή να μπουν στη γεμάτη κιτρινόμαυρες στολές περιοχή του Τάσιου, όποτε όμως αυτό γινόταν οι προσπάθειές τους είτε παρέμεναν ημιτελείς, είτε δεν είχαν το επιθυμητό γι αυτούς αποτέλεσμα. Οι αμυντικοί του Καλαμώνα εύκολα ή δύσκολα κρατούσαν μακριά τους αντιπάλους τους και με 10 παίκτες πίσω από την μπάλα έψαχναν τις δικές τους στιγμές στην κόντρα επίθεση με αιχμές του δόρατος τους ακραίους και ταχύτατους Βέις και Θ. Αλμανίδη.
Αυτές ήρθαν στο 10’ και στο 60’, αλλά όπως γράψαμε και πιο πάνω ο Καγγελίδης όρθωσε το ανάστημα του κι έτσι επιβεβαιώθηκε η προϊστορία που θέλει το νυν προπονητή του Καλαμώνα Βασίλη Σαρακασίδη, όχι μόνο να φεύγει χωρίς βαθμολογικό κέρδος από το «Γεώργιος Μακρής», αλλά οι εκάστοτε ομάδες του να μην πετυχαίνουν καν γκολ!

Μ’ αυτά και μ’ αυτά στη…2η πρεμιέρα η Προσοτσάνη πρόσθεσε το 2ο τρίποντο σε ισάριθμα παιχνίδια, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που όπως έδειξε σήμερα, θα πουλήσει ακριβά το τομάρι του ειδικά με ομάδες που θα τερματίσουν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα.

 

* Υπεύθυνος φωτογραφιών : Τσιβελεκίδης Μίλτος

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2022 ~ 4μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο «Γεώργιος Μακρής»


Διαιτητής: Παρασκευούδης Νίκος
Α’ Βοηθός: Μαρμαρίδης Τάσος
Β’ Βοηθός: Μπαρούμας Κώστας

 

Λεπτό προς λεπτό:

7’. Ωραία πάσα του Πετρίδη και τον Τόπι να εκτελεί με τη μία στην αγκαλιά του Τάσιου.

13’. Επικίνδυνη παράλληλη σέντρα του Τόπι πάνω στην κίνηση η προβολή του Κ. Τσακμακίδη η μπάλα φεύγει δίπλα στο αριστερό δοκάρι.

22’. Φάση διαρκείας καθώς μετά το κόρνερ η άμυνα δεν απομάκρυνε, στο ριμπάουντ ο Κωνσταντινίδης που επιχειρεί τη «γλυκιά» σέντρα για το κεφάλι του Κ. Τσακμακίδη, εκ νέου όμως δε βρίσκει στόχο.

24’. Με δύο μπαλιές ο Καλαϊτζής βρέθηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, σεντράρει προς τη μικρή περιοχή εκεί όπου ο Τάσιου κάνει έξοδο πάνω στο Νικολαΐδη, όμως ο Ευκαρπίδης που αιφνιδιάζεται από την εξέλιξη της φάσης σε κενή εστία πλασάρει μόλις άουτ.

30’. Ακριβώς με τη συμπλήρωση του ημιώρου Ευκαρπίδης και Τόπι συνδυάζονται εκτός περιοχής, σουτ του περσινού 1ου σκόρερ των υπερ-πρωταθλητών στα χέρια του Τάσιου.

39’. Πετρίδης και Ευκαρπίδης αλλάζουν γρήγορα την μπάλα, όμως το σουτ του Καβαλιώτη επιθετικού με καλό οπτικό πεδίο είναι καλό και φεύγει ψηλά άουτ.

45’. Βαθιά μπαλιά του Λίπο για τον προωθημένο από το 4ο και τελευταίο κόρνερ των γηπεδούχων στο α’ ημίχρονο Αστερίου, χωρίς ισορροπία βρίσκει την μπάλα με το κεφάλι χωρίς όμως ν’ ανησυχήσει τον Τάσιου.

50’. Ο Πετρίδης από δεξιά καταφέρνει να γυρίσει τη σέντρα για το κεφάλι του Τόπι, όμως η μπάλα φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

60’. Μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη ν’ ανοίξει το σκορ, όταν και πάλι ο Θ. Αλμανίδης κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας της Προσοτσάνης, απέφυγε το μαρκάρισμα του Παπαμιχαήλ, ωστόσο ο Καγγελίδης κατάφερε στο τετ α τετ να μπλοκάρει το πλασέ του νεαρού άσσου των φιλοξενούμενων.

1:0 στο 64’. Όταν δεν κάνεις γκολ ευκαιρία σαν του 60ού λεπτού παίζοντας με την Προσοτσάνη, μοιραίο είναι να το δεχτείς: ο Κωνσταντινίδης κατάφερε ανάμεσα σε πολλά «κιτρινόμαυρα» πόδια να παίξει σωστά το «ένα-δύο» με τον Τόπι κι ο 27χρονος επιθετικός με συρτό δυνατό σουτ και παρά την προσπάθεια του Τάσιου, ξεκλείδωσε την άμυνα του Καλαμώνα.

67’. Πλασαριστά εκτελεί το κόρνερ αυτή τη φορά ο Καλαϊτζής, εκτός περιοχής το σουτ του Περσιανλή άουτ.

2:0 στο 73’. Η κίνηση του Καλαϊτζή στο αριστερό άκρο της επίθεσης της Προσοτσάνης δημιουργεί υπεραριθμία και η συστημένη του σέντρα φτάνει στο Γουνατίδη που στοπάρει και με το αριστερό εκτελεί άμεσα τον Τάσιου για το τελικό σκορ.

76’. Κάθετη του Κωνσταντινίδη για τον Ματζιάρη που από δύσκολη θέση πλασάρει δυνατά για να μπλοκάρει ο τερματοφύλακας του Άρη σταθερά.

78’. Αλλαγή παιχνιδιού του Μπαϊρακτάρι για το Στ. Αλμανίδη, ούτε όμως κι αυτός κατάφερε να νικήσει τον Καγγελίδη, με τον 28άχρονο τερματοφύλακα των γηπεδούχων να παραχωρεί το μοναδικό κόρνερ των «κιτρινόμαυρων» στο ματς.

85’. Στην τελευταία καλή στιγμή στο ματς, ο Περσιανλής από δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ στην καρδιά της άμυνας του Καλαμώνα, πιο ψηλά απ’ όλους ο Αστερίου πιάνει την καρφωτή κεφαλιά και με το ένα χέρι ο Τάσιου πάνω στη γραμμή αποσοβεί το γκολ.

 

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ(Φώτης Χατζηκυριάκου): Καγγελίδης, Τόπι (68’ Παγώνης), Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ, Αστερίου, Λίπο, Πετρίδης, Καλαϊτζίδης (32’ Περσιανλής), Ευκαρπίδης (68’ Γουνατίδης), Κ. Τσακμακίδης (68’ Ματζιάρης), Κωνσταντινίδης (85’ Τσαγκαλίδης)

ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ(Βασίλης Σαρακασίδης): Τάσιου, Χατζηπουργάνης (80’ Γιαβρίδης), Στ. Αλμανίδης, Κοπαράνης, Νικολαΐδης, Φλέγγας (74’ Σαββίδης), Θ. Αλμανίδης, Δεληκωστίδης, Καγιάογλου (λ.τρ. 80’ Πατσούκης), Περπερίδης, Βέις (57’ Μπαϊρακτάρι)

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 2ης αγωνιστικής :

  • Πετρούσα-Κάτω Νευροκόπι αναβολή
  • Καλαμπάκι-Βώλακας 1:0 (80’ Σαλωνίδης)
  • Καλή Βρύση-Ξηροπόταμος αναβολή
  • Δοξάτο-Καλλίφυτος αναβολή
  • Προσοτσάνη-Καλαμώνας 2:0 (64’ Τόπι – 73’ Γουνατίδης)
  • Αμπελόκηποι-Χωριστή 1:2 (75’ Πολ. Μουρατίδης / 62’ Αθανασίου – 83’ Μανωλεσάκης)
  • Νέα Αμισός-Άγιος Αθανάσιος 0:1 (19’ Μπαμπασαλή)

ΡΕΠΟ: Αλιστράτη

 

Η βαθμολογία την 2η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 2 0 0 8:0 6
2 ΧΩΡΙΣΤΗ 2 0 0 5:1 6
3 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 2 0 0 3:0 6
4 ΔΟΞΑΤΟ 1 0 0 3:2 3
5 ΒΩΛΑΚΑΣ 1 0 1 2:1 3
6 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 1 0 1 1:3 3
7 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 1 0 1 2:2 3
8 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 0 1 0 1:1 1
9 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 0 1 1 2:3 1
10 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ* 0 0 1 2:3 0
11 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 0 0 1 0:2 0
12 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 0 0 1 0:2 0
13 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 0 0 2 1:4 0
14 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 0 0 1 0:6 0
15 ΠΕΤΡΟΥΣΑ* 0 0 0 0:0 0

(*): Έχει κάνει το ρεπό στον Α’ γύρο.

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ