Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Άστον Βίλα: Και τελικά… Ουνάι Έμερι

Νέος προπονητής της Άστον Βίλα και με κάθε επισημότητα είναι ο Ουνάι Έμερι. Οι «χωριάτες» ανακοίνωσαν την πρόσληψη του Ίβηρα τεχνικού, καλύπτοντας μάλιστα την ρήτρα αποδέσμευσής του από την Βιγιαρεάλ.

Έπειτα από την απομάκρυνση του Στίβεν Τζέραρντ από τον πάγκο της Βίλα, οι «χωριάτες» ήταν σε αναζήτηση προπονητή. Πρώτος στην λίστα της για την διαδοχή ήταν ο Ουνάι Έμερι. Μπορεί ο Ισπανός τεχνικός να είχε συμβόλαιο σε ισχύ με την Βιγιαρεάλ. Ωστόσο, αυτό δεν αποτέλεσε εμπόδιο για τους Άγγλους,που πλήρωσαν 6 εκατομμύρια ευρώ και τον έκαναν δικό τους. Δείγμα του πόσο πολύ τον ήθελαν στην ομάδα τους.

Ο Τζέραρντ «πλήρωσε» το πολύ κακό ξεκίνημα της Βίλα στο πρωτάθλημα. Η ομάδα ξόδεψε αρκετά χρήματα για την ενίσχυσή της το προηγούμενο καλοκαίρι, χωρίς όμως τα αποτελέσματα να την δικαιώνουν. Επομένως, η λύση της συνεργασίας τους με τον νεαρό Άγγλο προπονητή ήταν μονόδρομος.

Η Άστον Βίλα χτύπησε και άλλες πόρτες πριν καταλήξει στον Ουνάι Έμερι. Χαρακτηριστική των προθέσεων της διοίκησης και του πόσο ψηλά έχει βάλει τον πήχη είναι η προσέγγιση του Μαουρίτσιο Ποτσετίνο. Ο Αργεντινός προπονητής παραμένει ελεύθερος αλλά η προοπτική των «χωριατών» δεν τον συγκίνησε. Ακόμη, το όνομα του Ρούμπεν Αμορίμ, προπονητή της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ακούστηκε έντονα.

Ωστόσο, η διοίκηση της ομάδας αποφάσισε να κάνει την υπέρβαση προσεγγίζοντας τον Ουνάι Έμερι. Ο Ισπανός προπονητής δούλεψε για 1,5 χρόνο στην Premier League ως προπονητής της Άρσεναλ κατά το παρελθόν. Το γεγονός πως είχε συμβόλαιο εν ισχύ έκανε την Βιγιαρεάλ να πιστεύει πως θα το εξαντλήσει και θα δώσει αρνητική απάντηση. Το ίδιο είχε πράξει άλλωστε και με την πρόταση της Νιούκαστλ το περασμένο καλοκαίρι.

Αυτή τη φορά όμως τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι δύο πλευρές ξεκίνησαν τις συζητήσεις και μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατέληξαν σε συμφωνία. Συνεπώς, από 1η Νοεμβρίου ο Ουνάι Έμερι θα είναι ο νέος τεχνικός της Άστον Βίλα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ