Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Γερμανία-Ιαπωνία: Με στόχο το πρώτο τρίποντο τα «πάντσερ»

Γερμανία και Ιαπωνία θα συναντηθούν για πρώτη φορά σε Παγκόσμιο Κύπελλο, με τους τυπικά γηπεδούχους να ψάχνουν την πρώτη νίκη.

Τα «πάντσερ»  έχουν κατακτήσει τέσσερα Παγκόσμια Κύπελλα, τα περισσότερα για Ευρωπαϊκή ομάδα μαζί με την Ιταλία. Μόνο η Βραζιλία έχει περισσότερα, με πέντε κατακτήσεις. Υπενθυμίζεται ότι τελευταία φορά που αγωνίστηκε ο Μίλερ ο οποίος θα βρίσκεται πιθανότατα στην ενδεκάδα, ήταν στο ισόπαλο ντέρμπι της Μπάγερν Μονάχου με την Ντόρτμουντ (2-2) στις 8 Οκτωβρίου. Στην τακτική, κλασικά «γερμανικά» θα παίξει ο Φλικ, με κυριαρχικό ποδόσφαιρο. Στα τελευταία ματς έδειξε πως θέλει να δέσει την άμυνα της ομάδας, η οποία δεν ήταν αυτή που έπρεπε στα προκριματικά.

Από την άλλη πλευρά, αυτή είναι η έβδομη συνεχόμενη παρουσία της Ιαπωνίας σε Μουντιάλ. Οι τυπικά “φιλοξενούμενοι” θέλουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους να περάσουν στη φάση των νοκ-άουτ για δεύτερο σερί Παγκόσμιο Κύπελλο. Το 4-3-3 χρησιμοποιεί κυρίως ο Μοριγιάσου, ο οποίος παίζει ανοικτά και κυνηγάει το γκολ, εκμεταλλευόμενος την ταχύτητα των εξτρέμ του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ