Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Έφυγε για τα νοκ-άουτ η Γαλλία με σούπερ Εμπαπέ!

Η Γαλλία κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Δανίας και δύο γκολ του Εμπαπέ “καβάτζωσε” την πρόκριση στα νοκ-άουτ και την πρώτθη θέση του ομίλου. Οι Δανοί κατάφεραν προσωρινά να ισοφαρίσουν με τον Κρίστενσεν και θα τα δώσουν όλα για την πρόκριση την τελευταία αγωνιστική κόντρα στους Αυστραλούς.

Οι “τρικολόρ” είχαν σήμερα την επιστροφή του Βαράν στην ενδεκάδα ο οποίος ξεκίνησε αντί του Κονατέ ενώ η Δανία είχε αρκετές αλλαγές σε σχέση με την προηγούμενη αγωνιστική με τους Νέλσον, Ντάμσγκααρντ, Λίντστρομ και Κορνέλιους να ξεκινούν στο βασικό σχήμα. Η Δανία μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο κρατώντας παραπάνω μπάλα από τον αντίπαλο τους, με την Γαλλία όμως να περιμένει τις στιγμές τις ώστε να εκμεταλλευτεί την ποιότητα των παιχτών της. Στο 21′ ήρθε η πρώτη μεγάλη στιγμή του ματς, με τον Σμάιχελ να διώχνει εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ραμπιό. Η Γαλλία κατάφερε να γίνει άκρως απειλητική σε πολλές στιγμές στο πρώτο ημίχρονο ενώ σπατάλησε αρκετές ευκαιρίες και με τους Γκριεζμάν, Ντεμπελέ και Εμπαπέ.

Στο δεύτερο μέρος, το σκηνικό ήταν παρόμοιο με τους Δανούς να προσπαθούν να επιτεθούν με τους Γάλλους όμως να είναι εξαιρετικά επικίνδυνοι στο ανοιχτό γήπεδο. Μετά τις χαμένες ευκαιρίες των Εμπαπέ και Γριεζμάν στο 57′ και το 60′ το σκορ του αγώνα αλλάζει τελικά στο 61′. Ο Τέο Ερνέντεζ συνεργάστηκε εξαιρετικά με τον Εμπαπέ από τα αριστερά με τον τελευταίο να νικά τελικά τον Σμάιχελ και να γράφει το 1-0. Η αντίδραση παρόλα αυτά ήταν άμεση με τους Δανούς σε μία από τις λίγες περιπτώσεις που έγιναν απειλητικοί να βρίσκουν το γκολ της ισοφάρισης. Ο Έρικσεν εκτέλεσε το κόρνερ με τον Άντερσεν να παίρνει την πρώτη κεφαλιά και τον Κρίστενσεν να κάνει το 1-1 από κοντά στο 68′. Το ματς απέκτησε ρυθμό με τις δύο ομάδες να χάνουν στην συνέχεια μεγάλες ευκαιρίες για το γκολ της νίκης. Η Δανία απείλησε στο 73′ με τον Λίντστρομ ενώ οι Γάλλοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν με Τσουαμενί και Ερναντέζ σε δύο περιπτώσεις. Η Δανία αφού δεν κατάφερε να σκοράρει στο 81΄με τον Πόουλσεν είδε τον Εμπαπέ στο 86′ να γράφει το τελικό 2-1 έπειτα από σέντρα του Γκριεζμάν με την Γαλλία τελικά να παίρνει μία τεράστια νίκη.

Η ομάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπς κατάφερε να ξορκίσει την “κατάρα των πρωταθλητών κόσμου”, είναι στα νοκ άουτ και πλέον περιμένει ποιον θα αντιμετωπίσει στους “16” του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Όσο για την Δανία, το ματς με την Τυνησία είναι παραπάνω από κομβικό και μόνο με νίκη θα καταφέρει να περάσει στην επόμενη φάση του τουρνουά.

Οι συνθέσεις:

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν (75′ Koνατέ), Ουπαμεκανό, Ερναντές, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (75′ Κονάν), Γκριεζμάν (90+’ Φοφανά), Εμπαπέ, Ζιρού (63′ Τουράμ)

Δανία: Σμάιχελ – Κρίστενσεν, Κιάερ, Άντερσεν – Κρίστενσεν (90+’ Μπα), Χόιμπιεργκ, Ερικσεν, Μάλε – Λίντστρομ (85′ Νόργκααρντ), Ντάμσγκααρντ (73′ Ντόλμπεργκ) – Κορνέλιους (46′ Μπρεθγουάιτ)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ