Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Τα λιοντάρια ποτέ δεν πεθαίνουν (video)

Τα λιοντάρια είναι κατά το κοινώς λεγόμενο τα πιο κυριαρχικά ζώα και σίγουρα θα πάλευαν σε μια μάχη μέχρις εσχάτων για να τα καταφερουν

.Ακριβώς όπως έκαναν και οι παίκτες της Εθνικής Ομάδας της Σενεγαλης,οι οποίοι αγωνίστηκαν με πείσμα και πέτυχαν την πρόκριση στις 16 καλύτερές ομάδες του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Οι παίκτες του Αλιού Σισέ αγωνίστηκαν ορκισμένοι να πετύχουν για χάρη πρώτα απ’ όλα του Πάπα Μπούμπα Ντιόπ και δευτερευόντως του Σαντιό Μανέ.

Ο Πάπα Μπούμπα Ντιόπ αποτελεί ένα εξέχων πρόσωπο της ποδοσφαιρικής κουλτούρας του εθνους,διότι είναι αυτός που έβαλε την εθνική ομάδα στο προσκήνιο με το γκολ που πέτυχε απέναντι στη Γαλλία στην νίκη των Σενεγαλέζων έναντι των τότε Παγκόσμιων Πρωταθλητών στον εναρκτήριο αγώνα του Μουντιάλ της Κορέας και της Ιαπωνίας.

Επίσης ο Ντιόπ ήταν και από τους πρώτους Σενεγαλέζους που αγωνίστηκαν στην Premier League προλειαίνοντας το έδαφος για να έρθουν αργότερα πολλοί περισσότεροι και εξαιρετικοί ποδοσφαιριστές.

Ένας από αυτούς ήταν και ο Σαντιό Μανέ ο οποίος αν και αποτελεί τον αδιαμφισβήτητο ποδοσφαιρικό ηγέτη της αφρικανικής χώρας δεν κατάφερε να βρίσκεται μαζί της στο Κατάρ λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού που αποκόμισε σε εναν από τους τελευταίους αγώνες της Μπάγερν Μονάχου πριν τη διακοπή.

Το σίγουρο βέβαια είναι πως το χάρηκαν πολύ τόσο ο ακραίος επιθετικός της Μπάγερν όσο  και ο Ντιόπ όταν είδαν τους συμπατριώτες τους να επιβιώνουν στη μάχη με το Εκουαδόρ και τελικά να ανατρέπουν τα προγνωστικά που τους ήθελαν να γυρίζουν πρόωρα στο σπίτι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ