Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Γαλλία-Μαρόκο: Οι ”τρικολόρ” που προσπαθούν να υπερασπιστούν τον θρόνο τους και τα ”λιοντάρια” που θέλουν να συνεχίσουν να γράφουν ιστορία

Σε λιγότερο από 24 ώρες, θα διεξαχθεί ο 2ος ημιτελικός του παγκοσμίου κυπέλου ανάμεσα σε Γαλλία και Μαρόκο, με τους Γάλλους να υπερασπίζονται τον τίτλο τους απέναντι σε μία ομάδα η οποία σε αυτό το Παγκόσμιο κύπελλό έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες όλων μας.

 

Οι Γάλλοι είναι σίγουρα το μεγάλο φαβορί του αγώνα και θα προσπαθήσουν να φτάσουν σε ακόμα έναν τελικό Παγκοσμίου κυπέλλου. Οι παγκόσμιοι πρωταθλητές του 2018, ”έστειλαν σπίτι τους” τους Άγγλους το βράδυ του Σαββάτου, με τον Giroud να βάζει το νικητήριο γκολ του αγώνα, και σίγουρα θα κάνουν το παν για να διατηρήσουν το στέμμα τους. Από την άλλη δεν πρέπει να υποτιμάμε καθόλου τους Μαροκινούς οι οποίοι έγραψαν ιστορία, καθώς έγιναν η πρώτη Αφρικανική ομάδα που φτάνει στα ημιτελικά Παγκοσμίου κυπέλλου. Τα λιοντάρια, αφού ξεπέρασαν τα εμπόδια της Ισπανίας και της Πορτογαλίας καλούνται να αντιμετωπίσουν τους νικητές του προηγούμενου Mundial, και προβλέπεται να δούμε έναν συναρπαστικό αγώνα.

 

Στη συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (13/12) ο Didier Deschamps τόνισε πως η πορεία της ομάδας του δεν τον εκπλήσσει, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα πως η επίτευξη του στόχου, που είναι το back to back.

“Η ομάδα μου δεν με εκπλήσσει, αλλά η μόνη αλήθεια που υπάρχει φαίνεται στο γήπεδο. Κάποιοι παίκτες δεν είχαν εμπειρία σε διεθνές επίπεδο, είναι η πρώτη διοργάνωση για κάποιους. Ποτέ δεν ξέρεις πώς μπορεί να αντιδράσουν. Υπάρχουν παίκτες που παίζουν πολύ καλά, υπάρχει μια πολύ θετική ενέργεια. Σε καθημερινό επίπεδο είναι ευχαρίστηση και ευτυχία”.

”Αυτή τη στιγμή είμαστε μόνο στα μισά, αλλά έχουμε κάνει ήδη μια καλή πορεία. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό, αλλά πρέπει να συνδυάσεις πολλά πράγματα. Μερικές φορές, τα σπίρτα ανάβουν με μικρά πράγματα, δεν υπάρχει θαυματουργή συνταγή. Η λέξη κλειδί είναι η προσαρμογή σε σχέση με τις καταστάσεις με τις οποίες βρίσκομαι αντιμέτωπος”.

 

Και οι δύο ομάδες φαίνεται πως θα έχουν απώλειες.

Αμφίβολοι είναι για τους Γάλλους οι Dayot Upamecano και Adrien Rabiot οι οποίοι ταλαιπωρούνται από ίωση. Ο Upamecano απουσίασε από την προπόνηση της Δευτέρας και της Τρίτης λόγο ότι είχε ερεθισμένο λαιμό. Ο Deschamps φαίνεται να έχει βρει τους αντικαταστάτες του. Ο Ibrahima Konate είναι πιθανό να πάρει την θέσει του Upamecano και ο Youssouf Fofana θα αντικαταστήσει πιθανός τον Rabiot. Εκτός αγωνιστικής δράσης παραμένουν οι Benjamin Pavard και Lucas Hernandez οι οποίοι παραμένουν τραυματίες και τους αντικατέστησαν οι Jules Kunde και Theo Hernandez αντίστοιχα. Στα ευχάριστα νέα για τους Γάλλους είναι πως επέστρεψε κανονικά στις προπονήσεις ο Aurelien Tchouameni ύστερα από την απουσία του στην προπόνηση της Δευτέρας λόγο χτυπήματος στην κνήμη κατά την διάρκεια του αγώνα με την Αγγλία.

 

Το Μαρόκο δεν ταλαιπωρείται από πολλούς τραυματισμούς. Οι Mazraoui  και Aguerd έχασαν τον αγώνα με την Πορτογαλία. Ο Mazraoui ταλαιπωρείται από ίωση αλλά φαίνεται πως θα είναι έτοιμος για τον αγώνα της Τετάτρης. Ο Walid Cheddira θα χάνει τον αγώνα λόγο τιμωρίας, καθώς έχει δεχθεί δύο κίτρινες κάρτες. Στα ευχάριστα νέα για τους Μαροκινούς είναι πως έχει επιστρέψει κανονικά ο Aguerd ο οποίος υπέστη τραυματισμό στην βουβωνική χώρα, αλλά πλέον είναι διαθέσιμος για τον αγώνα με την Γαλλία.

 

Προϊστορία:

Σε πέντε μεταξύ τους αναμετρήσεις, οι Γάλλοι έχουν βγει νικητές τρεις φορές, οι Μαροκινοί μία, ενώ μία φορά έχουν έρθει σε ισοπαλία.

 

Πιθανές ενδεκάδες:

Γαλλία: Hugo Lloris, Jules Kunde, Raphael Varane, Dayot Upamecano(αμφίβολος), Theo Hernandez, Aurelien Tchouameni, Adrien Rabiot(αμφίβολος), Ousmane Dembele, Antoine Griezmann, Kylian Mbappe, Olivier Giroud

Προπονητής: Didier Deschamps

 

Μαρόκο: Bono, Achraf Hakimi, Jawad El Yamiq, Nayef Aguerd, Noussair Mazraoui( αμφίβολος), Azzedine Ounahi, Sofyan Amrabat, Selim Amallah(αμφίβολος), Hakim Ziyech, Youssef En-Nesyri, Sofiane Boufal

Προπονητής: Walid Regragui

 

 

Ώρα έναρξης αγώνα:

21:00 ( ώρα Ελλάδας )

 

Στάδιο:

Al Bayt Stadium

 

Διαιτησία:

Διαιτητής: Cesar Arturo Ramos Palazuelos

Βοηθός διαιτητή: Alberto Morin

Βοηθός διαιτητή: Miguel Hernandez

4ος διαιτητής: Jesus Valenzuela

VAR: Drew Fischer

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ