Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μοιραίος ο Γκρέι, “Χ”αμένος ο Άρης

Ο Αντρέ Γκρέι ήταν ο μοιραίος για τον Άρη στην ισοπαλία της Λιβαδειάς και έτσι οι ‘κίτρινοι’ αφού φρόντισαν να πετάξουν και ένα ολόκληρο πρώτο ημίχρονο στα σκουπίδια, έδωσαν βαθμολογική ανάσα στους Βοιωτούς.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Άλαν Πάρντιου επέμεινε στο σύστημα με την τριάδα στην άμυνα -παρότι είχε ένα καθαρό στόπερ στην διάθεση του- και έτσι αναγκάστηκε να ‘βαφτίσει’ τους Εμπακατά και Πίρσμαν κεντρικούς αμυντικούς για να του βγει η σύνθεση. Έτσι ο κακός Άρης του πρώτου μέρους δεν είχε καθαρή σκέψη στην τελική πάσα και δεν κατάφερε να απειλήσει ιδιαίτερα, με την ομάδα της Λιβαδειάς να ψάχνει τις ευκαιρίες της στην κόντρα. Έτσι, σαν να μην έφτανε η κακή εικόνα για τον Άρη, ήρθε ο Χάμοντ στο 30′ για να κάνει ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα, όταν από τα 30 μέτρα έπιασε στον ύπνο τον Κουέστα και έστειλε με σουτ την μπάλα στο δεξί του ‘παράθυρο’. Οι φιλοξενούμενοι αποσυντονίστηκαν τελείως από το γκολ που δέχθηκαν και στην εκπνοή του πρώτου μέρους έχασαν μεγάλη ευκαιρία να πάνε με αέρα δύο γκολ στα αποδυτήρια, αλλά ο Δούμτσιος αστόχησε με κεφαλιά από πλεονεκτική θέση!

Στην επανάληψη ο Πάρντιου γύρισε το 3-5-2 σε 4-4-2, έριξε στο γήπεδο τους Ιτούρμπε, Πάλμα, Μαντσίνι, πήρε πάλι την κατοχή και βρήκε γρήγορο γκολ, ωστόσο στην συνέχεια σπατάλησε μοναδικές ευκαιρίες με τον Γκρέι κυρίως και έμεινε στην ισοπαλία. Ο Πάλμα το έκανε ξανά, με νέα εκπληκτική εκτέλεση φάουλ -όπως και στο ματς κυπέλλου- έστειλε την μπάλα στο παραθυράκι του και έφερε το ματς στα ίσα. Ο Άρης στην συνέχεια έψαξε το γκολ της ανατροπής, αλλά τόσο ο Ματέο Γκαρσία που έστειλε την μπάλα άουτ σε κενή εστία, όσο και ο Γκρέι που αστόχησε σε επίσης κενή εστία από τα δύο μέτρα δεν βρήκαν γκολ ανατροπής. Παράλληλα στο 93′ ο Γκρέι, λίγα λεπτά μετά την άχαστη του ευκαιρία, σούταρε ψηλά από το ύψος του πέναλτι και έτσι ο Άρης έφυγε από την Λιβαδειά αφήνοντας δύο βαθμούς και ξεκίνησε στραβά την επανέναρξη.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δεν είχε ιδέες στο πρώτο μέρος και δικαίως δεν κατάφερε να πάρει κάτι, ωστόσο και πάλι έδειξε στη επανάληψη βελτιωμένη εικόνα και αν ήταν πιο εύστοχοι οι παίχτες του θα είχε φύγει με τους τρεις βαθμούς από την Βοιωτία. Όπως και να έχει ο Άρης συνεχίζει με το μυαλό πλέον στον Παναιτωλικό την ερχόμενη Τετάρτη, με σκοπό να αποχαιρετήσει με νίκη το 2022 και να μην μπλέκει σε περιπέτειες ο Πάρντιου.

Οι σσυνθέσεις των δύο ομάδων

Λεβαδειακός: Μάρκοβιτς, Μπαχανάκ, Χάμοντ (71’ Λούα Λούα), Μέχια, Βήχος, Μουτίνιο, Ντεντάκης, Βρακάς (78’ Τζημόπουλος), Δούμτσιος (90+ Τσιριγώτης), Νίκας, Τσαπράς.

Άρης: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μπράμπετς, Πίρσμαν, Εμπακατά (46’ Ιτούρμπε), Μαζικού, Ετέμπο, Νταμπό (46’ Πάλμα), Ματέο Γκαρσία, Ζερβίνιο (46’ Μαντσίνι), Γκρέι

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ