Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Αποχαιρετιστήριο “πάρτι” της χρονιάς με τεσσάρα στον Βόλο

Καταιγιστική η ΑΕΚ στο Πανθεσσαλικό! Με κυριαρχικό ποδόσφαιρο η Ένωση πέρασε σαν σίφουνας από τον Βόλο επικρατώντας με 0-4 της τοπικής ομάδας για την 15η αγωνιστική της Super League, μείωσε (έστω και προσωρινά) την διαφορά στους τρεις βαθμούς από τον πρωτοπόρο Παναθηναϊκό και έκλεισε με “πάρτι” το 2022.

Σε “πάρτι” μετέτρεψε την αναμέτρηση με τον Βόλο στο Πανθεσσαλικό η ΑΕΚ! Με τους “πρώην” Βολιώτες, Μήτογλου και Φαν Βέερτ να βρίσκουν δίχτυα, τον Αραούχο να δίνει τις δύο ασίστ και τους Πινέδα με Γκαρσία (είχε και ασίστ στο γκολ του Πινέδα) να βάζουν ακόμη δύο όμορφα γκολ, η ΑΕΚ είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ στον Βόλο και έκλεισε το 2022 με τον ιδανικότερο τρόπο!

Στο πρώτο μέρος οι γηπεδούχοι δεν είχαν κανένα περιθώριο αντίδρασης. Οι “κιτρινόμαυροι” ήταν καταιγιστικοί και με κυριαρχικό ποδόσφαιρο βρήκαν τρία γκολ, κάνοντας έτσι πιο εύκολη την συνέχεια της αναμέτρησης και το δεύτερο ημίχρονο. Στην επανάληψη το παιχνίδι ήταν κυρίως διαδικαστικού χαρακτήρα, μιας και οι Βολιώτες δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν και να απειλήσουν την άμυνα της ΑΕΚ, αλλά η Ένωση βρήκε και πάλι δίχτυα ολοκληρώνοντας το παιχνίδι με σκορ θριάμβου!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Η αναμέτρηση ξεκίνησε με εξαιρετικό ρυθμό, έχοντας σημαντικές ευκαιρίες και για τις δύο πλευρές. Αρχικά, ο Αθανασιάδης μπλόκαρε το μακρινό εκτός περιοχής πλασέ του Μεσκίδα στο 2′, ενώ ο Κλέιμαν είχε απάντηση στην απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκαρσία στο 4′. Στο 12ο λεπτό ο Ρότα δοκίμασε τα πόδια του από το ύψος της μεγάλης περιοχής και είδε την μπάλα να περνά λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο ρυθμός του παιχνιδιού έδειχνε πως σύντομα θα είχαμε γκολ και έτσι έγινε. Ο Αραούχο σέντραρε στην καρδιά της άμυνας και ο Μήτογλου με κεφαλιά νίκησε τον Κλέιμαν για το 0-1 στο 16′.

Οι “κιτρινόμαυροι” βρέθηκαν μια ανάσα από το 0-2 αμέσως μετά το γκολ, αλλά ο Αραούχο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την εξαιρετική συνεργασία των Γκαρσία-Πινέδα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Από την στιγμή που οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ, θέλησαν να ανέβουν πιο ψηλά στον αγωνιστικό χώρο. Στο 25′ ο Μπαριέντος εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Γκαρσία προσπάθησε να διώξει και λίγο έλειψε να βάλει αυτογκολ για την ομάδα του με κεφαλιά. Το αυτογκολ δεν μπήκε, αλλά μπήκε το γκολ για την ΑΕΚ! Στο 30′ ο Λιβάι ανέβηκε ταχύτητα από τα πλάγια μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια, έβγαλε στον Πινέδα και ο Μεξικανός με ένα καταπληκτικό πλασέ έκανε το 0-2.

Στο 33′ ο Αθανασιάδης δεν είχε πρόβλημα στην κεφαλιά του Οζέγκοβιτς και ο χορός των γκολ για την Ένωση συνεχίστηκε δύο λεπτά αργότερα. Η πίεση του Γιόνσον στον Ματίγια οδήγησε σε λάθος, ο Αραούχο έκλεψε και έβγαλε την ασίστ για τον Φαν Βέερτ και το 0-3. Η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα στην ουσία “κλείδωσε” την αναμέτρηση από το πρώτο ημίχρονο, αλλά η Ένωση δεν σταμάτησε να πιέζει στον αγωνιστικό χώρο, κλείνοντας το ημίχρονο γεμάτη ενέργεια και πάθος για να βρει ακόμη περισσότερα γκολ.

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρος υπήρξαν πολλές μονομαχίες στον χώρο της μεσαίας γραμμής με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να κυριαρχήσουν. Μια εξαιρετική σέντρα του Λιβάι Γκαρσία πέρασε απ’ όλους και έφτασε στον Σιμάνσκι, με τον Πολωνό να παίρνει την κεφαλιά και να αστοχεί στο 53′. Ένα εντός περιοχής μαρκάρισμα του Μουκουντί στον Οζέγκοβιτς, οδήγησε σε διαμαρτυρίες από πλευράς γηπεδούχων για πέναλτι, αλλά ο διαιτητής της αναμέτρησης δεν πείστηκε και έδωσε εντολή για συνέχεια στο ματς.

Η ΑΕΚ παρά το ευρύ σκορ δεν σταμάτησε εκεί. Με την είσοδο του Άμραμπατ στον αγωνιστικό χώρο και τον Γκαρσία να αγωνίζεται πια ως φορ, ο Μαροκινός σέντραρε και ο Λιβάι με μια καρφωτή κεφαλιά έκανε το 0-4 στο 67′. Όσο οι γηπεδούχοι συνέχιζαν να διαμαρτύρονται στον διαιτητή για ένα πέναλτι που δεν υπήρχε πάνω στον Κούτσια, ο Μήτογλου έβγαλε μια μακρινή μπαλιά για τον Γκαρσία και ο τελευταίος γλίστρησε πριν απειλήσει την εστία του Κλέιμαν!

Στο τελευταίο 15λεπτο του ματς, οι “κιτρινόμαυροι” έχοντας φρέσκα πρόσωπα στον αγωνιστικό χώρο συνέχισαν να απειλούν. Ο Αραούχο στο 77′ είδε τον Κλέιμαν να διώχνει με το τακουνάκι και ο Τσούμπερ στο 79′ δεν μπόρεσε να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα για το 0-5. Μια εντυπωσιακή προσπάθεια του Αραούχο στο 87′ να νικήσει τον Κλέιμαν με ραμπόνα, ήταν και η τελευταία καλή στιγμή της αναμέτρησης στο Πανθεσσαλικό!

Ενδεκάδες

Βόλος ΝΠΣ (Κώστας Μπράτσος): Kλέιμαν, Ουές, Σιέλης, Άλχο, Πίρινεν, Ματίγια (76′ Μεταξάς), Μπαριέντος, Μεσκίδα (46′ Κούτσιας), Ντέλετιτς, Νοκέρ, Οζέγκοβιτς (71′ Τάχατος)

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (75′ Σιντιμπέ), Μήτογλου, Μουκουντί (75′ Τζαβέλλας), Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Γιονσον (66′ Τσούμπερ), Πινέδα (66′ Γαλανόπουλος), Γκαρσία, Φαν Βέερτ (66′ Άμραμπατ), Αραούχο

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ