Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Ο Έντσο Φερνάντεζ, η “λύσσα” της Τσέλσι και το “δεν πας πουθενά” της Μπενφίκα

Οι συζητήσεις που έχουν διακοπεί, το “ζήτημα τιμής” ανάμεσα σε Τσέλσι και Μπενφίκα και ο Έντσο Φερνάντεζ που φαίνεται πως θα τελειώσει τη χρονιά υπό την “ασπίδα” προστασίας του Ρότζερ Σμιντ.

Μπορεί να γράψαμε το πρωί για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση του μέσου της Μπενφίκα, αλλά από τότε έχουν αρκετά ώστε να στοιχειοθετήσουν μια δεύτερη ανάρτηση για τα παρόντα τεκταινόμενα.

Ας τα πάρουμε από την αρχή λοιπόν. Διότι, στο προηγούμενο κείμενο που αφορούσε την υπόθεση αναφέραμε ότι η προσφερόμενη από την Τσέλσι τιμή αγοράς του Φερνάντεζ δεν προσέγγιζε ούτε κατά διάνοια την τα 130 εκατομμύρια ευρώ όπως είχε διαρρεύσει στην εκκίνηση αυτής της ιστορίας. Αλλά ήταν μια τιμή πολύ πιο χαμηλή που κυμαινόταν στα 85 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό όπως φαίνεται βέβαια ανατράπηκε ξανά από την πλευρά των “μπλε” του Λονδίνου. Αφού τώρα παρουσιάζονται να έχουν εντάξει στη διαπραγμάτευση και άλλα ανταλλάγματα πέρα από τα πολλά εκατομμύρια που πέταξαν στο τραπέζι. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την πορτογαλική “Record” όλο “Λονδρεζοι” πέραν του ότι αύξησαν την προσφορά τους στα 90 εκατομμύρια ευρώ, εμφανίζονται διατεθειμένοι να παραχωρήσουν στους “αετούς” τον Χακίμ Ζίγετς με τη μορφή πώλησης και τους νεοαποκτηθέντες Ντατρό Φοφανά και Αντρέι Σάντος με τη μορφή δανεισμού.

Όπως προκύπτει και από τα παραπάνω η ομάδα του Τοντ Μπόελι δεν σταματά να πιέζει την σκληρή και ανυποχώρητη πλευρά του συλλόγου της Λισαβόνας που δείχνει να μην υποκύπτει στα “τερτίπια” των υποψηφίων αγοραστών που εκτός των άλλων έχουν εξοργίσει και τον προπονητή της ομάδας Ρότζερ Σιμντ.

Ο  Γερμανός προπονητής θεωρεί ασεβή τη συμπεριφορά των συλλόγων που προσέγγισαν τον παίκτη του, καθώς όπως ο ίδιος λέει “τον τρέλαναν και έπειτα υποκρινόταν πως δεν μπορούν να πληρώσουν τη ρήτρα”.

Κάπως έτσι και φτάνοντας στο κλείσιμο ενός ακόμα κειμένου για την πολύκροτη υπόθεση Φερνάντεζ καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως ο Ρούι Κόστα που κατέχει τη θέση του προέδρου στο στο πορτογαλικό κλαμπ πέρα από εκπληκτικός επιθετικός είναι και δεινός διαπραγματευτής.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ