Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Λαμία-ΠΑΟΚ (0-3): Πέτυχε το «διπλό» και μπήκε στο κόλπο του πρωταθλήματος!

Ο ΠΑΟΚ ήταν κυρίαρχος στην Λαμία, επέβαλε από νωρίς την κυριαρχία του, επικράτησε με 3-0 και πλέον περιμένει το αποτέλεσμα του αυριανού ντέρμπι μεταξύ της ΑΕΚ και του Παναθηναϊκού.

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων με τη σέντρα κι έψαξε ένα γρήγορο γκολ. Μόλις στο 5′ όμως είδε τον Μουργκ -στην πρώτη του φετινή συμμετοχή ως βασικός- να έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς και να γίνεται αλλαγή με τον Νάρεϊ. Η είσοδός του στο ματς έφερε πολύ γρήγορα προβλήματα στην άμυνα της Λαμίας και το πρώτο γκολ των φιλοξενούμενων.

Στο 13′ ο Ντάντας εκτέλεσε ένα φάουλ από πλάγια θέση, η άμυνα της Λαμίας αδράνησε, ο Νάρεϊ έπιασε -ανενόχλητος- το κοντινό σουτ, με την μπάλα να κοντράρει στον Ολιβέιρα και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το ματς κύλησε σε… ρυθμούς ΠΑΟΚ, με τους Θεσσαλονικείς να φτάνουν στο 0-2. Στο 27′ και μετά από λάθος απομάκρυνση σε γύρισμα του Νάρεϊ, ο Ντάντας σκόραρε με δυνατό σουτ. Η Λαμία προσπάθησε να βγάλει αντίδραση στη συνέχεια, έχοντας πολύ καλές στιγμές για να μειώσει. Στο 28′ ο Κοτάρσκι έδιωξε σε κόρνερ την επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Ντε Βινσέντι, ένα λεπτό μετά ο Μπεχεράνο έστειλε με κεφαλιά την μπάλα στο δοκάρι, ενώ στο 32′ η ο πορτιέρε των Θεσσαλονικέων έδιωξε δύσκολα την μπάλα, σε εκτέλεση κόρνερ.

Στο ενδιάμεσο (30′), ο Κωνσταντέλιας έδωσε πάσα πάρε-βάλε στον Νάρεϊ, με τον δεύτερο όμως να στέλνει την μπάλα πολύ ψηλά, από πλεονεκτικό σημείο. Η Λαμία είδε στο 37 τον Γκαραβέλη να γίνεται αναγκαστική αλλαγή με τον Σαράνοβ. Ο ΠΑΟΚ ανέβασε… στροφές και έδειξε υποδειγματική συμπεριφορά στον αγωνιστικό χώρο. Λίγο πριν βγει το πρώτο μέρος (43′) ο Ολιβέιρα δεν μπόρεσε να σκοράρει με κοντινό σουτ (η μπάλα ίσως και να “έγλειψε” το οριζόντιο δοκάρι).

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την μπάλα στην κατοχή του και στο δεύτερο ημίχρονο και να ελέγχει το ματς. Το 0-3 δεν άργησε να έρθει. Στο 58′ και μετά από ομαδική προσπάθεια από τους Θεσσαλονικείς, ο Λύρατζης έβγαλε στον Ζίβκοβιτς και ο Σέρβος “άδειασε” δύο αντιπάλους και με σουτ από τα δεξιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Γκαραβέλης (37’ Σαράνοφ), Τζανετόπουλος, Τζανδάρης, Νούνιες, Ντε Βινσέντι (60’ Μαρτίνεθ), Βέργος, Σιμόν (46’ Γκοράνοβ), Μπεχαράνο, Ρόμανιτς (66’ Τσιλούλης), Κορνέζος (65’ Αντέτζο), Βασιλαντωνόπουλος.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης (79’ Σάστρε), Ινγκασον, Νάσμπεργκ, Ράφα Σοάρες, Ντάντας (80’ Φιλίπε Σοάρες), Αουγκούστο, Μουργκ (8’ Νάρεϊ), Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (70’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (70’ Τόμας).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ