Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός (2-0): Πέτυχε τον πρώτο στόχο για τα ημιτελικά!

Ο ΠΑΟΚ πάτησε γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός δεν ακολούθησε και ο Δικέφαλος έκανε το πρώτο βήμα πρόκρισης για την ημιτελική φάση, κερδίζοντας με 2-0.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλύτερα στην αναμέτρηση, είχε την υπεροχή στο πρώτο 15′ του αγώνα με τον Παναθηναϊκό να ανεβαίνει εν συνεχεία. Καμία από τις δύο ομάδες δεν μπορούσε να απειλήσει ουσιαστικά έως το 21′ του αγώνα όπου το τριφύλλι θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ αλλά οι πράσινοι στάθηκαν άτυχοι.

Σε ωραία επίθεση από τα δεξιά έγινε το γύρισμα του Παλάσιος προς τον Ιωαννίδη με την άμυνα του ΠΑΟΚ να διώχνει, τη μπάλα να μην απομακρύνεται και τον Τσέριν που είχε ακολουθήσει τη φάση με βολίδα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κοτάρσκι.

Έξι λεπτά αργότερα ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμη καλή στιγμή όταν σε κόρνερ από τα αριστερά η μπάλα έφτασε στον Τσέριν και πάλι, αυτός έκανε το γέμισμα προς τα δεξιά, με τον Πούγγουρα να γυρνάει τη μπάλα προς τον Κουρμπέλη ο οποίος δεν μπόρεσε να βρει τη μπάλα και να την στείλει στα δίχτυα με κεφαλιά υπό την πίεση του Κουλιεράκη.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε και αυτός στο 35′ αλλά το σουτ που επιχείρησε ο Μπράντον Τόμας μέσα από την περιοχή του Παναθηναϊκού έφυγε εκτός εστίας. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου 45λεπτου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τους Μπερνάρ, Κουρμπέλη να μένουν στα αποδυτήρια και τους Βέρμπιτς, Τσόκαϊ να μπαίνουν σιτς θέσεις τους.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με μεγαλύτερη ορμή στο δεύτερο μέρος και απείλησαν μόλις στο 47′ όταν ο Κωνσταντέλιας με τακουνάκι βρήκε τον Ζίβκοβιτς ο οποίος έκανε το σουτ εκτός περιοχής με τον Λοντίγκιν να μπλοκάρει τη μπάλα σταθερά.

Στο 72’ έγινε το 2-0. Ο Κωνσταντέλιας έδωσε στον Ολιβέιρα, αυτός πέρασε εξαιρετική κάθετη στον Τάισον κι ο Βραζιλιάνος στη δεύτερη επαφή του στο ματς, εκτέλεσε άψογα με δεξί πλασέ στην αριστερή γωνία για το 2-0.

Ο Παναθηναϊκός έψαξε το 2-1 και στο 86′ ο Καμπετσής βγήκε από τα δεξιά, γύρισε στον Βέρμπιτς, που δεν βρήκε καλά τη μπάλα, ο Πούχατς πάσαρε στον Τσέριν, αλλά έχασε το κοντρόλ και την ευκαιρία να εκτελέσει.

Στο 90′ σουτ του Σβαμπ από μακριά, έδιωξε ο Λοντίγκιν και στο επόμενο λεπτό, ο ΠΑΟΚ άγγιξε το 3-0, αλλά δεν τα κατάφερε.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ράφα Σοάρες (78′ Βιεϊρίνια), Αουγκούστο (68′ Σβαμπ), Ντάντας, Α. Ζίβκοβιτς, Κωνσταντέλιας (84′ Μπίσεσβαρ), Νάρεϊ (68′ Τάισον), Μπράντον (68΄Ολιβέιρα).

Παναθηναϊκός: Λοντίγκιν, Βαγιαννίδης, Σένκεφελντ, Πούγγουρα, Χουάνκαρ (81′ Καμπετσής), Πέρεθ, Κουρμπέλης (46′ Τσόκαϊ), Τσέριν, Μπερνάρ (46′ Βέρμπιτς), Παλάσιος (81′ Κώτσιρας), Ιωαννίδης (70′ Πούχατς).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ