Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Προβάδισμα πρόκρισης για τη Λαμία

Αν και δυσκολεύτηκε αρκετά η Λαμία επικράτησε με 1-2 του Απόλλων Παραλιμνίου και έβαλε τις βάσεις για τη πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας. Αρκετά μαχητικοί για ακόμη μια φορά η Σερραίοι.

Το Παιχνίδι

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να παρουσιάζονται στα πρώτα λεπτά αρκετά νωθρές με τα λάθη να είναι αυτά που κυριαρχούσαν μην επιτρέποντας να βρει ρυθμό το παιχνίδι. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως στα πρώτα 20 λεπτά της αναμέτρησης δεν σημειώθηκε καμία ουσιαστική απειλή και για τους δύο γκολκίπερ. Ωστόσο στο 28ο λεπτό η Λαμία ήταν αυτή που βρήκε τη πρώτη μεγάλη ευκαιρία, η οποία μάλιστα μετουσιώθηκε και σε γκολ. Ο Τσανδάρης τροφοδοτήθηκε εξαιρετικά από τον Μαρτίνεθ και με όμορφο τελείωμα από πλάγια θέση έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα γράφοντας το 0-1. Ένα λεπτό αργότερα οι φιλοξενούμενοι είχαν και πάλι πολύ μεγάλη ευκαιρία αλλά ο Κουτζαβασίλης νίκησε τον Γιακουμάκη αποτρέποντας το 0-2. Στη συνέχεια και όσο περνούσαν τα λεπτά οι γηπεδούχοι πήραν μέτρα στο γήπεδο και στο 41ο λεπτό επιβραβεύτηκαν φτάνοντας στην ισοφάριση. Ο Γκέκας με πανέμορφη κίνηση από τα δεξιά σέρβιρε τη μπάλα στον Ελέζι ο οποίος από πολύ κοντά έγραψε το 1-1 το οποίο ήταν και το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στα αποδυτήρια.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με τους παίκτες του Απόλλων Παραλιμνίου να μπαίνουν δυνατά και στο 50ο λεπτό να φτάνουν πολύ κοντά στην απόλυτη ανατροπή αλλά ο Λαμπρόπουλος απομάκρυνε σωτήρια το επικίνδυνο γύρισμα του Γκέκα. Λίγα λεπτά αργότερα ο Σάββας Παντελίδης πέρασε στο γήπεδο τον Τσιλούλη ο οποίος εξελίχθηκε σε χρυσή αλλαγή. Στο 63ο λεπτό σκόραρε ωστόσο το γκολ του ακυρώθηκε καθώς χρησιμοποίησε το χέρι του στην αρχή της φάσης. Στη συνέχεια ο ρυθμός του παιχνιδιού έπεσε μέχρι και το 77ο λεπτό ώσπου ήρθε και η φάση που έκρινε την αναμέτρηση. Ο Βασιλαντωνόπουλος ανατράπηκε από τον Τσομαχασβίλι με τον Τσιλούλη να αναλαμβάνει την εκτέλεση γράφοντας το 1-2 το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα το οποίο χρήζει τη Λαμία  μεγάλο φαβορί για τη πρόκριση. Οι δύο ομάδες ανανεώνουν το ραντεβού τους για μία εβδομάδα αργότερα στο 2ο παιχνίδι στο ΔΑΚ Λαμίας.

Οι Συνθέσεις

Απόλλων Παραλιμνίου (Νίκος Καραμπετάκης): Φ. Κουτζαβασίλης, Κιουτσεκτσίδης, Ι. Κουτζαβασίλης, Γκούμας, Τσομαχασβίλι, Τζελίδης, Τζαμπέγια (89′ Kωνσταντινίδης), Καρυοφύλλης, Ελέζι, Γεωργιάδης (69′ Πέτρου), Γκέκας.

Λαμία (Σάββας Παντελίδης): Σαράνοφ, Σίμον (59′ Βασιλαντωνόπουλος), Αντέτζο, Αμπαντά (59′ Σαραμαντάς), Λαμπρόπουλος, Τζανδάρης, Στάνκο (73′ Μπάμπης), Ντε Βισέντι (58′ Τσιλούλης), Μαρτίνεθ (69′ Τσούκαλος), Ασκόφσκι, Γιακουμάκης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ