Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

‘Καθάρισε’ με τριάρα και έφυγε για ημιτελικό

Η ΑΕΚ έκανε το 10 στα 10 στην ‘OPAP Arena’, ‘καθάρισε’ τον Πανσερραϊκό σε ένα ημίχρονο και μετέτρεψε την ρεβάνς σε τυπική διαδικασία!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Ματίας Αλμέιδα παρέταξε την Ένωση όπως αναμενόταν, με αρκετές αλλαγές δηλαδή και διατήρησε στο βασικό σχήμα σε σχέση με το τελευταίο ματς πρωταθλήματος κόντρα στον Παναιτωλικό, μόλις δύο παίχτες, τον Πινέδα και τον Χατζισαφί! Η ΑΕΚ στο πρώτο μέρος είχε τον απόλυτο έλεγχο, είδε τον Φερνάντες να έχει τρομερά ‘κέφια’ και να βγάζει πολύ διάθεση στο επιθετικό τρίτο, ωστόσο ο πολύ καλά στημένος Πανσερραϊκός δυσκόλεψε αρκετά τον Δικέφαλο στο πρώτο 45λεπτο. Ενδεικτικό αυτού, ότι η πρώτη καλή φάση ήρθε για την ΑΕΚ στο 29′, όταν το καλό σουτ του Φερνάντες πέρασε ελάχιστα έξω από το ‘παράθυρο’ του Γιαννίκογλου, ενώ στο 40′ το σουτ του Μάνταλου σταμάτησε εκ νέου στον Γιαννίκογλου και έτσι οι δύο ομάδες έφυγαν για τα αποδυτήρια, με την Ένωση σε πρώτο τουλάχιστον βαθμό, να μην έχει πετύχει τον στόχο της, να βρει δηλαδή ένα γρήγορο τέρμα.

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ κυριάρχησε ξανά, ανέβασε ρυθμό, απείλησε πρώτα με τον Τσούμπερ και έπειτα πήρε προβάδισμα με τον Μάνταλο. Ο Πινέδα ελίχθηκε ωραία και σούταρε από το ημικύκλιο, ο Γιαννίκογλου είπε και πάλι ‘όχι’, ωστόσο ο Μάνταλος πήρε το ριμπάουντ και με κοντινό σουτ έδωσε προβάδισμα στην ΑΕΚ, η οποία ‘ξεμπλόκαρε’. Ο Αλμέιδα στη συνέχεια έριξε στο ματς τους Λιβάι, Άμραμπατ, Γιόνσον και Αραούχο και οι ‘κιτρινόμαυροι’ στο 67′ έπειτα από φάση διαρκείας και ασίστ του Χατζισαφί στον Λιβάι Γκαρσία έκαναν δύο τα τέρματα τους, ‘σφραγίζοντας’ την αναμέτρηση. Η ομάδα του Αλμέιδα ωστόσο δεν ‘έκατσε’ στο 2-0, έψαξε και τρίτο τέρμα για να πάει άνετη στις Σέρρες και το πέτυχε. Στρώσιμο του Λιβάι στον Πινέδα και ο MVP της ΑΕΚ έκανε με υποδειγματικό πλασέ το 3-0, μετατρέποντας σε τυπική διαδικασία την ρεβάνς της ερχόμενης Τετάρτης!

Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το ζεστό χειροκρότημα που εισέπραξε ο άλλοτε αρχηγός της ΑΕΚ, το ‘παλικάρι’ των δύσκολων χρόνων, ο Δημήτρης Ανάκογλου, που στο 66′ πέρασε στην αναμέτρηση και δεν ξεχάστηκε από τους φίλους της ΑΕΚ!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

ΑΕΚ: Στάνκοβιτς, Χατζισαφί, Τζαβέλλας, Μήτογλου, Ραντόνια (68′ Ρότα), Φράνσον (61′ Άμραμπατ), Πινέδα, Τσούμπερ (61′ Αραούχο), Φερνάντες (61′ Γιόνσον), Μάνταλος, Φαν Βέερτ (56′ Λιβάι Γκαρσία).

Πανσερραϊκός: Γιαννίκογλου, Γιανναράκης, Παντεκίδης, Δεληγιαννίδης, Πεταυράκης (61′ Λυμπεράκης), Ροντρίγκεζ (66′ Ανάκογλου), Θυμιάνης, Μούργος, Στίνα (77′ Αλί Μπαμπά), Κανίς (61′ Σοφιανός), Κατσαντώνης (66′ Μπαΐροβιτς).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ