Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Chuba Akpom: Αναγεννήθηκε και σκοράρει (video)

Εξαιρετικές εμφανίσεις πραγματοποιήσει στην Championship ο πρώην επιθετικός του Παοκ Chuba Akpom και αν όλα πάνε καλά, του χρόνου μπορεί να τον βλέπουμε και στα ”μεγάλα σαλόνια” της Premier League.

Ο 27χρονος Άγγλος έγινε γνωστός στην χώρα μας όταν το καλοκαίρι του 2018 ο Παοκ έδωσε στην Arsenal το ποσό των 2.000.000 για να τον φέρει στην Θεσσαλονίκη. Με τον Δικέφαλο του Βορρά αγωνίστηκε συνολικά για δύο σεζόν πριν τον πουλήσουν στην Middlesbrough, ενώ τον Αύγουστο του 2021 επέστρεψε στο Παοκ ως δανεικός αυτήν την φορά. Συνολικά με την ασπρόμαυρη φανέλα αγωνίστηκε σε 131 παιχνίδια, πετυχαίνοντας 29 γκολ και μοιράζοντας 13 ασίστ.

Τον Σεπτέμβριο του 2020, η Middlesbrough έδωσε στον Παοκ το ποσό των 3.000.000 για να τον φέρει στο Riverside Stadium έχοντας πολλές προσδοκίες από τον ίδιο. Την σεζόν 2020-2021 ο Akpom αγωνίστηκε σε 38 παιχνίδια πετυχαίνοντας μόλις 5 γκολ. Η διοίκηση τις Middlesbrough αποφάσισε να τον στείλει δανεικό πίσω στον Παοκ ώστε να βρει και πάλι τον παλιό του καλό εαυτό. Και αποδείχθηκε πως ήταν σοφή κίνηση, καθώς την φετινή σεζόν, υπό τις οδηγίες του MIchael Carrick, ο Akpom είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα της Championship έχοντας σκοράρει 16 γκολ σε 23 συμμετοχές καταγράφοντας 1.896 αγωνιστικά λεπτά. Τον Δεκέμβριο αναδείχθηκε παίχτης του μήνα στο πρωτάθλημα, έχοντας κάνει μία εξαιρετική εμφάνιση κόντρα στην Wigan πετυχαίνοντας hat-trick.

Η Middlesbrough βρίσκεται στην 3η θέση του πρωταθλήματος έχοντας συγκεντρώσει 48 βαθμούς και θα κάνει ότι περνάει για να ανέβει κατηγορία. Και σίγουρα ο ίδιος ο Akpom θα προσπαθήσει να σκοράρει όσο περισσότερο μπορεί για να βοηθήσει την ομάδα του να πετύχει τον στόχο της.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ