Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ: «Έχει ξεχάσει να χάνει» (pics)

“Back 2 back” πρώτη, αήττητη & πρωταθλήτρια (χ)ειμώνα!
Όσοι περίμεναν – και η αλήθεια πολλοί ήταν αυτοί – πάνω από τα πληκτρολόγια τους να κάνουν refresh περιμένοντας την ήττα της Προσοτσάνης στο φινάλε του α’ γύρου στο ντέρμπι κορυφής με το Βώλακα λίγο κάτω από την..κορυφή του όρους Φαλακρού, θα αναμένουν τουλάχιστον μία εβδομάδα και βλέπουμε!


 

Οι παίκτες του Φώτη Χατζηκυριάκου έχοντας την εμπειρία είτε ατομικά είτε ομαδικά να προσαρμόζονται στις ανάγκες και στις απαιτήσεις του κάθε ματς, έβαλαν δύναμη στη δύναμη των γηπεδούχων του Λευτέρη Ροδίτη, έβγαλαν περίσσιο πάθος και πολλά τρεξίματα, «ματσάροντας» τα δυνατά σημεία του Βώλακα κι ανεβάζοντας από νωρίς τις γραμμές ψηλά στο γήπεδο ήταν αυτοί που έκλεψαν μπάλες πλησίον της περιοχής του Παγκάκη.

Οι «μαυρόασπροι» σ’ αυτό το α’ μέρος απείλησαν μία φορά στη ροή του ματς στο 5’ με το σουτ του Σταμπουλή να φεύγει άουτ, όμως η Προσοτσάνη απάντησε άμεσα με το τετ α τετ του Ματζιάρη, ενώ με τη συμπλήρωση του 1ου τέταρτου το σουτ φάουλ του Δράμπαλη δεν ανησύχησε τον Αβραάμ.
Σταδιακά η Προσοτσάνη έδειχνε να κυριαρχεί μέχρι και τη λήξη του ημιχρόνου έχοντας τρεις πολύ καλές ευκαιρίες να πάει όπως και δικαιούτο προηγούμενη στο σκορ με τον Παγκάκη ν’ αντιδράει καίρια στο σουτ του Τσακμακίδη (20’) και τους Τόπι (24’)-Τσακμακίδη εκ νέου (40’) να μη βρίσκουν στόχο από καίρια θέση.

Ο Βώλακας μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και πρόλαβε μέχρι το 50’ να κερδίσει 4 διαδοχικά κόρνερ χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία που θα του έδινε το προβάδισμα και φυσικά την ψυχολογική ώθηση για τη συνέχεια του ντέρμπι, το οποίο εκ προοιμίου έδειχνε «κλειστό» με πολλές μονομαχίες στο χώρο του κέντρου εκεί όπου όπως αφήσαμε να εννοηθεί και πιο πάνω οι δύο ομάδες αλληλοεξουδετερώθηκαν.
Οι πρώτες κινήσεις – πλην των αναγκαστικών αλλαγών του α’ ημιχρόνου – των καλών φίλων και συναδέλφων Λευτέρη Ροδίτη και Φώτη Χατζηκυριάκου, έφεραν την Προσοτσάνη να κερδίζει μέτρα στο γήπεδο και με την άμυνα του Βώλακα να παίζει ψηλά ψάχνοντας τρόπους να πλησιάσει την περιοχή των φιλοξενούμενων, χάρισαν άπλετο χώρο στους «φρέσκους» και ταχύτατους Γουνατίδη και Κέντογλου. Ωστόσο, έλειψε η καλή τελική πάσα που θα έδινε πιθανόν και το γκολ που δεν είδαν ποτέ οι 300 φίλαθλοι των δύο ομάδων που παρακολούθησαν το ντέρμπι από τις χιονισμένες πλαγιές του Βώλακα.
Οι δύο πάντως ομάδες κρατούσαν τις καλύτερες ευκαιρίες τους για το φινάλε: ο Τσαμπάζης από καλή θέση στο 89’ πλάσαρε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι κι ο Γουνατίδης σ’ ένα déjà vu σχεδόν 4 χρόνια πριν στην ίδια εστία, βγήκε στο 93’ απέναντι στον Παγκάκη με τον 29χρονο γκολκίπερ να κρατάει το βαθμό για την ομάδα του.

Πριν την έναρξη του ματς όπως και σε όλα της 15ης αγωνιστικής στη Δράμα, τηρήθηκε ευλαβικά ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των δύο αδικοχαμένων αντιπτεράρχων της πολεμικής μας αεροπορίας Μάριου-Μιχαήλ Τουρούτσικα και Ευστάθιου Τσιτλακίδη (κηδεύτηκε λίγα μόλις χιλιόμετρα πιο δυτικά από το γήπεδο του Βώλακα), που έχασαν τη ζωή τους τη Δευτέρα στην Ανδραβίδα.

* Υπεύθυνη Φωτογραφιών: Γεωργιάδου Χριστίνα

 

Τα στοιχεία του αγώνα 

Α’ ΕΠΣ Δράμας ~ 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 4 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2023 ~ 3:30μ.μ.
Δημοτικό Γήπεδο Βώλακα


Διαιτητής: Σιαμανής Αντώνης
Α’ Βοηθός: Παστιάδης Μάνος
Β’ Βοηθός: Κουβαλάκης Παναγιώτης

 

Λεπτό προς λεπτό:

3’. Η μπάλα δεν απομακρύνεται από την περιοχή της Δόξας, με το Λυκίδη από το ημικύκλιο να επιχειρεί το 1ο σουτ του αγώνα, βλέποντάς την να φεύγει πάνω από τα δοκάρια.

5’. Ο Σίγγος από αριστερά και με το Μελενικιώτη στο κατόπι του κατάφερε να γυρίσει παράλληλα, το συρτό σουτ του Σταμπουλή φεύγει ένα μέτρο εκτός δοκαριού.

6’. Άμεση η απάντηση της Προσοτσάνης, όταν ο Τσακμακίδης κάνει την κάθετη ανάμεσα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο των γηπεδούχων, ο Ματζιάρης «τσιμπάει» την μπάλα χωρίς όμως να της δώσει δύναμη κι ο Κασσός που ακολούθησε απομάκρυνε τον κίνδυνο.

15’. Φάουλ μέσα στο ημικύκλιο με το Δράμπαλη να το εκτελεί χαμηλά με το αριστερό πόδι, ο Αβραάμ ελέγχει κι αφήνει την μπάλα να φεύγει έξω.

20’. Ο Λυκίδης συνδυάζεται εκτός περιοχής με τον Τσακμακίδη κι ο τελευταίος επιχειρεί το σουτ με τον Παγκάκη να εκτινάσσεται και με τ’ ακροδάχτυλα του δεξιού του χεριού παραχωρεί το κόρνερ.

24’. Ματζιάρης και Μελενικιώτης παίζουν το «ένα-δύο» με τον 19άχρονο φουλ-μπακ να βγάζει την παράλληλη σέντρα εκεί όπου κινείται ο Τόπι στην πλάτη του Χαλκίδη, προβολή σχεδόν από τη γραμμή του άουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτυών.

40’. Κλέψιμο του Τόπι στην πάσα του Μποσκοψίου, γίνεται πάσα προς τον Τσακμακίδη, που μπαίνοντας από δεξιά στην περιοχή σουτάρει συρτά δίπλα στο δοκάρι άουτ.

48’. Ωραία ενέργεια του Σίγγου από το χώρο δράσης του, κακό όμως το τελείωμα του Στάικου μακριά από την εστία του Αβραάμ

89’. Οι παίκτες του Βώλακα άλλαξαν πολλές φορές την μπάλα πριν αυτή φτάσει στον προωθημένο Καρπιτσάρη που σεντράρει για το νεοεισελθόντα Τσαμπάζη, που κοντρολάρει κι ενώ έχει το οπτικό πεδίο να σκοράρει το πλασέ του περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

93’. Ο Τόπι μένει όρθιος εκτός περιοχής και περνάει την μπαλιά στην κάθετη κίνηση του Γουνατίδη, με ένα κοντρόλ φτάνει απέναντι στον εξελθόντα Παγκάκη αλλά υπό την πίεση και του Κασσού πλασάρει στο στήθος του τερματοφύλακα των γηπεδούχων στη μεγαλύτερη ευκαιρία στο ματς.

Οι συνθέσεις των ομάδων :

ΒΩΛΑΚΑΣ (Λευτέρης Ροδίτης): Παγκάκης, Χαλκίδης, Καρπιτσάρης, Μποσκοψίου, Κασσός, Μ. Βασιλειάδης, Σίγγος, Κ. Δράμπαλης, Στάικος (78’ Μαρκόπουλος), Ηλ. Σταμπουλής (82’ Τσαμπάζης), Μαλίκης (λ.τρ. 11’ Αντ. Βασιλειάδης / 78’ Μουζενίτοβ)

ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ (Φώτης Χατζηκυριάκου): Αβραάμ, Μελενικιώτης, Καλαϊτζής, Παπαμιχαήλ (λ.τρ. 22’ Παυλίδης), Αστερίου, Πετρίδης, Ματζιάρης (66’ Κέντογλου), Ρούσσος (66’ Καρακάσης), Λυκίδης (82’ Κωνσταντινίδης), Κ. Τσακμακίδης (66’ Γουνατίδης), Τόπι

 

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 15ης αγωνιστικής:

  • Καλαμπάκι-Καλή Βρύση 4:0 (20’ Καλατζίδης-22’ Καπτέλι-45’ Τζιβανάκης-85’ Ισάκου)
  • Πετρούσα-Δοξάτο 2:0 (45’ Κοκοτσάκης-76’ Αντωνιάδης)
  • Βώλακας-Προσοτσάνη 0:0
  • Αλιστράτη-Αμπελόκηποι 0:1 (89’ Μίτρε)
  • Ξηροπόταμος-Νέα Αμισός 1:0 (24’ Εξουζίδης)
  • Καλλίφυτος-Άγιος Αθανάσιος 0:2 (63’ Καραγιαννίδης-93’ πέν. Παπαζώτος)
  • Καλαμώνας-Χωριστή 0:1 (60’ Αμανατίδης)

ΡΕΠΟ: Κάτω Νευροκόπι

 

Η βαθμολογία την 15η αγωνιστική

Α/Α ΟΜΑΔΑ Ν Ι Η ΤΕΡΜΑΤΑ ΒΑΘΜΟΙ
1 ΠΡΟΣΟΤΣΑΝΗ 10 4 0 36:12 34
2 ΒΟΛΑΚΑΣ 10 2 2 30:8 32
3 ΧΩΡΙΣΤΗ 9 4 1 25:7 31
4 ΚΑΛΑΜΠΑΚΙ 7 4 3 26:16 25
5 ΑΓΙΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ 8 1 5 25:15 25
6 ΝΕΑ ΑΜΙΣΟΣ 8 1 5 19:13 25
7 ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΣ 7 2 5 18:22 23
8 ΚΑΛΑΜΩΝΑΣ 5 3 6 20:16 18
9 ΠΕΤΡΟΥΣΑ 6 2 6 24:17 20
10 ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΟΙ 6 2 6 19:14 20
11 ΚΑΤΩ ΝΕΥΡΟΚΟΠΙ 5 1 8 13:31 16
12 ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΣ 4 2 8 23:29 14
13 ΔΟΞΑΤΟ 2 4 8 15:26 10
14 ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 0 3 11 5:28 3
15 ΚΑΛΗ ΒΡΥΣΗ 0 1 13 6:48 1
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ