Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Premier League: Αποτελέσματα 21ης & 22ης αγωνιστικής (vids)

Από την Άρσεναλ που κερδίζει τα ντέρμπι και χάνει τα “εύκολα”, στη Σίτι που “λυγίζει” και τη Λίβερπουλ που δε συμμαζεύεται με τίποτα.
Αποτελέσματα 21ης αγωνιστικής 
Λίβερπουλ – Τσέλσι 0-0

Με ντέρμπι ξεκίνησε η αγωνιστική. Ωστόσο τίποτα δεν εξυπηρετούσε τον χαρακτηρισμό, καθώς δεν υπήρξε κάτι που να αξίζει να θυμόμαστε πέρα από το ντεμπούτο του Μικάιλο Μούντρικ που και αυτός δεν έκανε κάτι αξιόλογο πέρα από το να τρέχει πάρα πολύ γρήγορα.

Λέστερ – Μπράιτον 2-2

Ισοπαλία σαν νίκη για τους “γλάρους” που αρνούνται να “πεθάνουν” ακόμα κι όταν τους “ποδοπατούν”. Τι κι αν μαλλιοτραβιούνται με τον Καϊσέδο; Τι κι αν έχασαν τον Τροσάρντ; Τίποτα φαίνεται πως δεν μπορεί να σταματήσει την υπερβατική εφέτος Μπράιτον που αν και είδε τις “αλεπούδες” του Μπρένταν Ρότζερς να τη γεμίζουν “πληγές” δεν λύγισε ούτε σε αυτόν τον αγώνα.

Σαουθάμπτον – Άστον Βίλα 0-1

Ένα ακόμα βήμα προς την “κόλαση” του υποβιβασμού έκαναν οι “άγιοι” που είδαν για μια ακόμα φορά την “πολιούχο” τους Αγία Μαίρη να τους γυρνά την πλάτη και τους αντιπάλους τους να φεύγουν με το επιθυμητό τρίποντο της νίκης.

Γουέστ Χαμ – Έβερτον 2-0

Δύο “σφυριές” ήταν αρκετές για να “ζεστάνουν” την ατμόσφαιρα στο “Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου” που πρόσφερε ακόμα ένα “πικρό” βράδυ στους ποδοσφαιριστές της Εβερτον που λίγες ημέρες μετά αποχαιρέτησαν τον προπονητή τους, Φρανκ Λάμπαρντ.

Μπόρνμουθ – Νότιγχαμ Φόρεστ 1-1

“Μοιρασιά” για Φόρεστ και Μπόρνμουθ που πρόσφεραν στους θεατές ένα πολύ όμορφο και αξιομνημόνευτο παιχνίδι.

Κρ. Πάλας – Νιουκάστλ 0-0

Άλλη μια ισοπαλία είχανε στο “Σέλχαρστ Παρκ” όπου η κακή το τελευταίο διάστημα Κρίσταλ Πάλας κατάφερε και ανέκοψε την ξέφρενη πορεία της Νιούκαστλ.

Μαν. Σίτι – Γουλβς 3-0 

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε ήταν η δουλειά για τον Έρλινγκ Χάαλαντ και τη Σίτι απέναντι στους “λύκους” του Ζουλιέν Λοπετέγκι. Ο θηριώδης φορ των “πολιτών” έκανε το τέταρτο του χατ τρικ στη σεζόν και θέλει μόλις ένα για να φτάσει το απόλυτο ρεκόρ του Άλαν Σίρερ με πέντε. Με τα συγκεκριμένα τέρματα ο νεαρός επιθετικός κατάφερε επίσης να ξεπεράσει το πλήθος των 23 γκολ που έχτισαν πέρυσι πρώτους σκόρερ τον Μοχάμεντ Σαλάχ και τον Χέου Μινγκ Σον.

Λιντς – Μπρέντφορντ 0-0

Ακόμα ένα παιχνίδι αυτή την αγωνιστική που έληξε ισόπαλο. Το ασυνήθιστο που είδαμε σε αυτό το ματς ήταν η Μπρέντφορντ σε ρόλο “κομπάρσου”. Ωστόσο, το συμπέρασμα που βγάλαμε ήταν ότι οι “σφήκες” όταν δεν κερδίζουν δεν θα χάνουν κιόλας. Ειδικότερα από αντιπάλους σαν την μετριότατη τη φετινή σεζόν Λιντς.

Άρσεναλ – Μαν. Γιουνάιτεντ 3-2

This is what derby means!! Ντέρμπι με τα όλα της ήταν η συνάντηση της Άρσεναλ με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προ δύο ενδομαδων. Πολλά γκολ, ωραίο ποδόσφαιρο και συνεχείς ανατροπές έδειξαν το δρόμο και τον τρόπο με τον οποίο ένα μεγάλο παιχνίδι συνυφασμένο με συνθήκες σκοπιμότητας μπορεί να γίνει απολαυστικό.

Φούλαμ – Τότεναμ 0-1

Μεγάλο διπλό για τα “σπιρούνια” που όχι μόνο πέρασαν από την έδρα της Φούλαμ, αλλά το έκαναν και με τον Χάρι Κέιν να πετυχαίνει το 266ο του γκολ με τα χρώματα τους και να πιάνει τον Τζίμι Γκρέιβς στην κορυφή των σκόρερ του συλλόγου.

Αποτελέσματα 22ης αγωνιστικής 
Τσέλσι – Φούλαμ 0-0

Τι κι αν είχε μέσα Έντσο Φερνάντεζ και Μικάιλο Μούντρικ, τι κι αν η Φούλαμ δεν είναι στα καλύτερα της, η Τσέλσι δεν κατάφερε για άλλη μια φορά ούτε να είναι απειλητική με συνέπεια ούτε να σκοράρει κατ’ επέκταση.

Έβερτον – Άρσεναλ 1-0

Το πρώτο παιχνίδι του Σον Ντάις ως νέου μάνατζερ των ζαχαρωτών ήταν για ακόμα μια φορά στην πορεία της ποδοσφαιρική ιστορίας ένα από αυτά που ο πολύ κακός τελευταίος νικά τον πολύ καλό πρώτο που για ένα και μόνο ματς δεν είναι αυτός που καταφέρνει να πάρει τη νίκη. Τα προαναφερθέντα ήρθε να επιβεβαιώσει στο 60′ ο Ταρκόφσκι του οποίου η κεφαλιά έδωσε μετά από καιρό το τρίποντο στην έτερη ομάδα του Λίβερπουλ και χαρά στον κόσμο της.

Μπράιτον – Μπόρνμουθ 1-0

Ακόμα μια νίκη προστέθηκε στο “σακούλι” των “γλάρων” που αυτή τη φορά κατέβαλαν την αντίσταση της Μπόρνμουθ με ένα γκολ του “καυτού” Μιτόμα στο 87′ δίνοντας έτσι συνέχεια στα επιτυχή αποτελέσματα.

Μάν. Γιουνάιτεντ – Κρ. Πάλας 2-1

13η σερί επικράτηση για τους “κόκκινους διαβόλους στο θέατρο των ονείρων”. Η ομάδα του Τεν Χαγκ παρουσιάστηκε στο γήπεδο όντας σε ένα ακόμα ματς απόλυτα προσηλωμένη στο αγωνιστικό της σχέδιο με αποτέλεσμα να κάνει δώρο στον προ ημερών εορτάζοντα προπονητή της του τρεις βαθμούς που έφεραν τα γκολ των Φερνάντες στο 7′ και Ράσφορντ στο 62′. Στα δυσάρεστα ανήκει η κόκκινη κάρτα του Κασεμίρο στο 70′ μετά από διαπληκτισμό με τον Χιούζ. Για την ιστορία, ο Σλουπ από τον οποίο ξεκίνησε ο καβγάς που έστειλε εκτός αγώνα τον Βραζιλιάνο μέσο της Γιουνάιτεντ έκανε το τελικό 2-1 στο 76ο λεπτό.

Μπρέντφορντ – Σαουθάμπτον 3-0

Ασταμάτητες “σφήκες” και διασυρμός για τους αγίους που “προσκύνησαν” ακόμα έναν αντίπαλο. Αυτή τη φορά εκτός έδρας. Τα γκολ πέτυχαν οι Μι στο 41′, Εμπεμά στο 44′ και Γιένσεν στο 80′.

Γουλβς – Λίβερπουλ 3-0

Άμυνα μηδέν από την άλλοτε ακαταμάχητη ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ που όταν βλέπουν απέναντι της αντίπαλο που θέλει να παίξει ποδόσφαιρο, όπως οι “λύκοι” του Ζουλιέν Λοπετέγκι, παραδίδεται αμαχητί. Τον “κόκκινο” διασυρμό υπέγραψαν οι Ζοέλ Ματίπ στο 5′ με αυτογκόλ, ο Γκρεγκ Ντόουσον στο 12′ και ο Ρούμπεν Νέβες στο 71′.

Άστον Βίλα – Λέστερ 2-4

Πολύ σημαντική νίκη για τους παίκτες του Μπρένταν Ρότζερς που μπορεί στο πρώτο ημίχρονο να βρέθηκαν δις πίσω στο σκορ από το γκολ του Γουάτκινς στο 9′ και το αυτογκόλ του Σούταρ στο 32′, αλλά αφού κρατήθηκαν στο ματς με το τέρμα του Μάντισον στο 12′, το γύρισαν κιολας με τα τέρματα του Ιγεανάτσο στο 41′, του Τετέ στο 45+2′ και του Πράετ στο 79′.

Νιουκάστλ – Γουέστ Χαμ 1-1

Μια και πολύ σημαντική “σφυριά” κατάφεραν οι ποδοσφαιριστές του Ντέιβιντ Μόγιες σε αυτούς του Έντι Χάου από τους οποίους στέρησαν τη νίκη και έριξαν από την τρίτη θέση. Τα γκολ της αναμέτρησης πέτυχαν οι Κάλουμ Γουίλσον στο 3′ και ο Λούκας Πακετά στο 32′.

Ν. Φόρεστ – Λιντς 1-0

Φόρεστ πρόσω για διάσωση. Οι “έτεροι” “κόκκινοι” της Premier League βρίσκονται σταθερά σε ανοδική πορεία, γεγονός που πιστοποιήθηκε και από τη νέα νίκη τους απέναντι στη Λιντς, η οποία για να επιτευχθεί χρειάστηκε το πρώτο clean sheet του Κέιλορ Νάβας στην πρώτη του εμφάνιση στο αγγλικό πρωτάθλημα.

Τότεναμ – Μαν. Σίτι 1-0

Γκάφα για την Άρσεναλ, γκάφα και για τη Σίτι που έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους δύο και να βάλει σε καθεστώς αφόρητης πίεσης του Λονδρέζους. Το γκολ της συνάντησης πέτυχε ο Χάρι Κέιν στο 15′ που έγινε πρώτος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας με 267 τέρματα σε 300 αγώνες στην Premier League. Ωστόσο δεν κύλησαν όλα ρόδινα για την ομάδα του απόντα για λόγους υγείας Αντόνιο Κόντε, καθώς έχασε τον Κριστιάν Ρομέρο με αποβολή στο 87ο λεπτό.

Ακολουθεί η βαθμολογία που κατάμαυρα κάθε πτυχή της φετινής απόλυτα ανατρεπτικής και αναπάντεχης σεζόν της Premier League.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
  1. Άρσεναλ 50

  2. Μάντσεστερ Σίτι 45
  3. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 42
  4. Νιούκαστλ 40

  5. Τότεναμ 39
  6. Μπράιτον 34
  7. Μπρέντφορντ 33
  8. Φούλαμ 32

  9. Τσέλσι 30
  10. Λίβερπουλ 29
  11. Άστον Βίλα 28
  12. Κρίσταλ Πάλας 24
  13. Νότιγχαμ Φόρεστ 24
  14. Λέστερ 21
  15. Γουλβς 20
  16. Γουέστ Χαμ 19
  17. Λιντς 18

  18. Έβερτον 18
  19. Μπόρνμουθ 17
  20. Σαουθάμπτον 15

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ