Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Liverpool: Ποιοι αποχωρούν το καλοκαίρι από το Anfield και ποιοι είναι υποψήφιοι να έρθουν

Η Liverpool διανύει μία απογοητευτική χρονιά και το καλοκαίρι αναμένεται να δούμε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας, με πολλά  πρόσωπα να αποχωρούν και αντίστοιχα θα δούμε πολλά καινούργια πρόσωπα να φοράνε την κόκκινη φανέλα.

Σύμφωνα με πολλά δημοσιεύματα, έχει βγει στην φόρα μία λίστα με 13 ονόματα τα οποία είτε θα αποχωρήσουν, είτε είναι υποψήφια να αποχωρήσουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Αναλυτικά τα 13 ονόματα είναι τα εξής:

  • Joe Gomez (Αγγλία)
  • James Milner (Αγγλία)
  • Curtis Jones (Αγγλία)
  • Konstantinos Tsimikas (Ελλάδα)
  • Joel Matip (Καμερούν)
  • Naby Keita (Γουινέα)
  • Alex-Oxlade Chamberlain (Αγγλία)
  • Roberto Firmino (Βραζιλία)
  • Andrian (Ισπανία)
  • Arthur (Βραζιλία)
  • Caoimhim Kelleher (Ιρλανδία)
  • Rhys Williams (Αγγλία)
  • Nathaniel Phillips (Αγγλία)

Από αυτήν την λίστα οι σίγουροι που θα αποχωρήσουν είναι ο Firmino, ο Keita και ο Chamberlain. Στην παραπάνω λίστα βρίσκεται και ο Kostas Tsimikas ο οποίος πραγματοποιεί καλές εμφανίσεις με την φανέλα των ”Reds” και σε περίπτωση που η Liverpool δεχθεί κάποια ”ελκυστική” πρόταση για τον παίχτη, δεν είναι απίθανο να το δούμε να αποχωρεί το καλοκαίρι από το Anfield. Oι Phillips και Williams θα αποχωρήσουν καθώς δεν παίρνουν αρκετό χρόνο συμμετοχής, ενώ οι Jones και Gomez φαίνεται πως είναι προς πώληση παρόλο που είναι ”παιδιά της ομάδας”. Οι Andrian και Kelleher θα φύγουν με τον πρώτο να μην πείθει με τις εμφανίσεις του, ενώ ο δεύτερος θα ψάξει μία ομάδα όπου θα μπορεί να παίρνει περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Τέλος στην λίστα βρίσκεται και ο Milner… ο οποίος πλέον ως βετεράνος δεν έχει να προσφέρει και πολλά πράγματα στην ομάδα και ίσως ψάξει έναν καινούργιο σταθμό στην καριέρα του.

Στην λίστα πρέπει να βρίσκονται και οι Fabio Carvalho και Calvin Ramsey οι οποίοι πιθανότατα θα αποχωρήσουν με την μορφή δανεισμού με σκοπό να πάρουν περισσότερα λεπτά συμμετοχής.

 

Οι 7 υποψήφιοι οι οποίοι ενδέχεται να ”προσγειωθούν” στο Anfield

Σκοπός της ομάδας ήταν να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στην μεσαία γραμμή και No1 στόχος της ομάδας ήταν ο Jude Bellingham. Ωστόσο οι επαφές μεταξύ των δύο ομάδων σταμάτησαν κάπως σύντομα καθώς τα 130.000.000 ευρώ που ζητούσε η Dortmund για τον διεθνή Άγγλο φάνηκε να είναι ένα υψηλό ποσό για τους ”Reds” με αποτέλεσμα να χάσουν το ενδιαφέρον τους για τον παίχτη και να σταματήσουν τις επαφές με τους ”Κιτρινόμαυρους”. Παρόλα αυτά οι ιθύνοντες της Liverpool γλυκοκοιτάζουν 7 παίχτες και θα προσπαθήσουν σίγουρα να φέρουν τους 3 στην ομάδα.

Αναλυτικά η 7 παίχτες που βρίσκονται στο ραντάρ της Liverpool είναι οι εξής:

Mason Mount (Chelsea)

Conor Gallagher (Chelsea)

Alexis Mac Allister (Brighton)

Matheus Nunes (Wolves)

Moises Caicedo (Brighton)

Ryan Gravenberch (Bayern Munchen)

Youri Tielemans (Leicester City)

To όνομα του Mount ακούγεται εδώ και καιρό καθώς το συμβόλαιό του με την Chelsea λήγει το καλοκαίρι του 2024 και δεν φαίνεται πως θα ανανεώσει το συμβόλαιό του. Ο Tielemans μένει ελεύθερος το καλοκαίρι και πολλές ομάδες ενδέχεται να παλέψουν για να το κάνουν δικό τους. Ο Nunes, o Gravenberch και ο Gallagher είναι επιλογές που είναι και πιο φτηνές από τις υπόλοιπες αλλά ταυτόχρονα είναι και ποιοτικές επιλογές. Τέλος οι επιλογές των Caicedo και Mac Allister είναι σίγουρα ψηλά στην λίστα. Θα είναι δύσκολο να έρθουν και οι δύο στο Anfield, δεδομένου πως ο Mac Allister έχει πολλούς υποψήφιους για να τον αποκτήσουν ειδικά μετά από το εκπληκτικό Παγκόσμιο κύπελλο που πραγματοποίησε, ενώ ο Caicedo πρόσφατα ανανέωσε το συμβόλαιο του με την Brighton μέχρι το 2027.

Το καλοκαίρι των ”Reds” αναμένεται να είναι ”καυτό”

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ