Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πανσερραϊκός: «Αγκαλιάζει» την άνοδο… 3-0 τον Απόλλωνα

Ακόμα πιο κοντά στο να κατακτήσει και μαθηματικά την άνοδό του στη Super League 1 βρίσκεται ο Πανσερραϊκός. Οι Σερραίοι συνεχίζοντας τα θετικά αποτελέσματα επικράτησαν εύκολα του Απόλλωνα Πόντου στο Δημοτικό γήπεδο με 3-0 και χρειάζονται ακόμα τέσσερις πόντους έτσι ώστε να «τσεκάρουν» το εισιτήριο που οδηγεί στην «μεγάλη κατηγορία» και παράλληλα να πανηγυρίσουν την επιστροφή τους σε αυτήν μετά από περίπου 12 χρόνια απουσίας τους (2010-11).

 

Οι «κόκκινοι» από την αρχή του αγώνα έδειξαν ποιος είναι το… αφεντικό αφού ασκώντας μεγάλη πίεση στην αντίπαλη εστία, με την αντίπαλη άμυνα να αντέχει ένα ημίχρονο (οπότε και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια με το 0-0) κατάφεραν να δημιουργήσουν πέντε κλασικές ευκαιρίες για γκολ, από τις οποίες τις τέσσερις είπε «όχι» ο Σερραίος γκολκίπερ του Απόλλωνα, Βαγγέλης Πίτκας σταματώντας τις προσπάθειες των Κανίς (11’, 30’), Σαϊντ (14’) και Στίνα (19’) ενώ οι γηπεδούχοι στο 35’ βρέθηκαν πολύ κοντά στο να ανοίξουν το σκορ όμως ο Στίνα μόνος με τον Πίτκα έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο β’ μέρος, δεν άλλαξε κάτι όσον αφορά την εικόνα του αγώνα με τον Πανσερραϊκό να μπαίνει δυνατά για ένα γρήγορο γκολ και αφού πρώτα ο Σαϊντ από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία να ανοίξει το σκορ (47’), αυτό ήρθε ένα λεπτό αργότερα όταν ο Στίνα με εξαιρετικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Πίτκα γράφοντας το 1-0 και… λύνοντας τα πόδια των Σερραίων παικτών. Στο 51’ ο Στίνα έβγαλε τη σέντρα, ο Σαϊντ βρήκε με το κεφάλι τον Κανίς ο οποίος με κοντινό πλασέ δεν δυσκολεύτηκε να διπλασιάσει τα γκολ των γηπεδούχων… 2-0. Το τελικό σκορ «έγραψε» ο Μπαϊροβιτς στο 73’ με κοντινή κεφαλιά.

 

Πανσερραϊκός (Π. Δερμιτζάκης): Κατσίκας, Δεληγιαννίδης, Παπάζογλου, Καρασαλίδης (77’ λ.τ. Παντεκίδης), Λυμπεράκης, Στάϊκος, Κολομπίνο, Στίνα (54’ Μούργος), Κανίς (63’ Σοφιανός), Μπαϊροβιτς (77’ Μασκανάκης), Σαϊντ (54’ Κατσαντώνης).

Απόλλων Πόντου (Δ. Καλαϊτζίδης): Πίτκας, Τσαγκαλίδης (55’ Γαλεάδης), Αμπούντου, Ντιαλόσσι (75’ Ζουρνατζάκης), Αμαραντίδης, Μπελεβώνης, Μουμίν, Καλογέρης, Λαμπίρης, Καμπρέρα (46’ Αραβίδης), Ντοναλντόνι.

ΣΕΡΡΕΣ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΟΛΙΤΗΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ