Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Roland Garros: Να υπερασπιστεί τον τίτλο της η Σφιόντεκ, για την έκπληξη η Μούχοβα!

Ίγκα Σφιόντεκ και Καρολίνα Μούχοβα ρίχνονται στη μάχη για την κατάκτηση του Roland Garros στο Παρίσι, με την Πολωνή να θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο της, την ώρα που η Τσέχα θα κυνηγά την έκπληξη και το πρώτο της Grand Slam.

Ένας πολύ ενδιαφέρον τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (10/6, 16:00, Eurosport1), ανάμεσα σε Ίγκα Σφιόντεκ και Καρολίνα Μούχοβα.

Η Πολωνή ως Νο.1 στον κόσμο για περισσότερο από ένα χρόνο είναι ξεκάθαρα το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου. Σε περίπτωση που στο τέλος χαμογελάσει και πάρει το Roland Garros 2023, τότε θα φτάσει τους 4 majors τίτλους, με τους τρεις από αυτούς να είναι στο Παρίσι.

Το μόνο σίγουρο είναι πως, όποιο και να είναι το αποτέλεσμα η 22χρονη θα παραμείνει στο Νο.1 του ταμπλό των γυναικών, μιας και η Αρίνα Σαμπαλένκα αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Καρολίνα Μούχοβα, με την Τσέχα να αποτελεί την έκπληξη της διοργάνωσης!

Η 26χρονη Τσέχα στη σημερινή αναμέτρηση θέλει να κάνει την υπέρβαση και να πάρει από τα χέρια της Σφιόντεκ τον τίτλο. Είναι πρώτη φορά που η Μούχοβα αγωνίζεται σε έναν τόσο μεγάλο τελικό και αυτό δίνει την ευκαιρία στην 26χρονη να αγωνιστεί για το πρώτο της Grand Slam, χωρίς το άγχος και την πίεση για τη νίκη που θα έχει η Ίγκα Σφιόντεκ.

Ό,τι και να γίνει στην αναμέτρηση η Μούχοβα είναι έτοιμη για το νέο Career High στην καριέρα της, αφού μόνο με την παρουσία στον τελικό φτάνει στο Νο.16 της παγκόσμιας κατάταξης, ενώ με νίκη μπαίνει στο Top 10 για πρώτη φορά!

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ