Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ρόδρι: Το κομμάτι που έλειπε το ’21 ήταν αυτό που έδωσε στη Σίτι αυτό που άξιζε το ’23

Το Champions League έφτασε για άλλη μια φορά στο τέλος του με την Μάντσεστερ Σίτι επιτέλους να το κατακτά χάρη στον Ρόδρι το μόνο τρόπαιο που της έλειπε αυτά τα χρόνια που είναι κραταιά

Ο Ισπανός μέσος που ήρθε στη βόρεια Αγγλία από τη Βαλένθια το καλοκαίρι του 2019 ήταν μέλος των “πολιτών” και στον χαμένο τελικό του 2021 στο “Dragao” όταν ο Κάι Χάβερτς έκανε γιο – γιο, τον βράχο χθες, Έντερσον και έδινε στην Τσέλσι το δεύτερο της τρόπαιο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Στον απόηχο εκείνου του τελικού το συμπέρασμα που προέκυψε ήταν ότι η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα δεν τα κατάφερε απέναντι σε αυτή του Τόμας Τούχελ γιατί της έλειπε ένα καθαρό αμυντικό χαφ που να μπορεί να περιορίσει την ποιοτική μεσοεπιθετική γραμμή των “μπλε”. Ο Ρόδρι ήταν στον πάγκο. Όπως και ο “γερόλυκος” Φερναντίνιο. Στη θέση τους αγωνιζόταν ο Ικάι Γκουντογκάν. Το πλάνο ήταν οι “γαλάζιοι” του Μάντσεστερ να πνίξουν του “Λονδρέζους”. Αντ’ αυτού βέβαια οι δεύτεροι επιβίωσαν και τελικά “σκότωσαν” τους πρώτους. Μια μεγάλη ευκαιρία είχε μόλις χαθεί.

Χρειάστηκε να περάσουν δύο χρόνια και ένας σοκαριστικός αποκλεισμός από τη Ρεάλ Μαδρίτης για να βρεθεί η Σίτι ξανά στο τελευταίο παιχνίδι της σεζόν και να επιζητά την κατάκτηση του τροπαίου που εδώ και τοσο καιρό δικαιούται.

Πλεον, στην Κωνσταντινούπολη απέναντι στην Ίντερ οι πιθανότητες να κατακτήσει το σύνολο που προπονεί ο Πεπ Γκουαρντιόλα, των δύο treble, την πολυπόθητη κούπα ήταν εξαιρετικά αυξημένες. Ο ίδιος ο Ισπανός προπονητής έχοντας φτάσει στην πιο ώριμη φάση του στο θεσμό έβαλε αυτή τη φορά το αμυντικό χαφ που του έλειπε στην Πορτογαλία και εν τέλει κέρδισε τους αξιόμαχους Ιταλούς με το γκολ αυτού ακριβώς του παίκτη, του αμυντικού του χαφ.

Τα πόδια που έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα ήταν αυτά του Ρόδρι. Το πλασέ του ήταν “τηλεκατευθυνόμενο” και η Σίτι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης χάρη στον παίκτη που της έλειπε, επειδή αυτή το επέλεξε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ