Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ποδόσφαιρο είναι…

Τα δάκρυα ενός πολύπειρου προπονητή με δεκάδες τίτλους την ώρα που λήγει ο τελικός ανόδου στη Serie A. Ή ακόμα καλύτερα ο ζήλος με τον οποίο τρέχει ένας για καιρό τραυματίας ποδοσφαιριστής προκειμένου να μην αφήσει την ομάδα του μπροστά στον πιο μεγάλο της στόχο 

Είναι στιγμές που το σκληρό ποδόσφαιρο της νίκης ή της ήττας γλυκαίνει από απλές εκφράσεις της χαράς και της αγάπης για τη μπάλα που κυλάει στο γρασίδι. Αισθημάτων και συναισθημάτων που προέρχονται είτε από τον κόσμο στην εξέδρα είτε από τους ίδιους τους πρωταγωνιστές που ανάλογα με την έκβαση μιας αναμέτρησης μας χαρίζουν εικόνες που μοιάζουν με καρέ από ταινία. Όπως στις περιπτώσεις του Κέβιν Ντε Μπρούινε και του Κλαούντιο Ρανιέρι.


Η δήλωση του Ντε Μπρούινε για τον τραυματισμό που οδήγησε στην αλλαγή του στον τελικό του Champions League

“Παλεύω εδώ και δύο μήνες, από το εκτός έδρας παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Ήταν όλες μικρές ρήξεις αλλά σήμερα έσπασε εντελώς και έτσι δεν μπορούσα να συνεχίσω”.


*Ο μέσος της Μάντσεστερ Σίτι αναφέρεται σε έναν τραυματισμό που αποκόμισε στον δεξιό του προσαγωγό 

Ο Βέλγος αγωνίστηκε λαβωμένος για σχεδόν επτά εβδομάδες, αλλά δεν δίστασε στιγμή μπροστά στη μεγάλη πρόκληση του treble και του ευρωπαϊκού τίτλου που φαίνονταν να έρχονται. Ήταν εκεί κάθε στιγμή που χρειαζόταν να συνδράμει. Έλειψε μόνο στο μεγαλύτερο μέρος του κρίσιμου ραντεβού με την Ίντερ στην Κων/νούπολη. Λύγισε μόλις στο 31ο λεπτό του δεύτερου τελικού της Πόλης και αποχώρησε αφήνοντας βέβαια την τύχη της ομάδας σε καλά και ταυτόχρονα αγχωμένα χέρια. Δεν μπόρεσε για δεύτερη φορά να είναι μέχρι το τέλος εκεί για την ομάδα. Αφού είχε χάσει λόγω τραυματισμού και το μεγαλύτερο μέρος του τελικού έναντι της Τσέλσι στο Πόρτο το 2021. Εν τέλει βέβαια, σε αντίθεση με εκείνη την απόπειρα, η προσπάθεια του το Σάββατο στέφθηκε από επιτυχία και πλέον το χαμόγελο παρά τον πόνο είναι πλατύ και η διασκέδαση πέρασε σε πρώτο πλάνο έστω και για λίγες ώρες.

Μια μέρα αργότερα το δικό του κομμάτι στο παζλ που δημιουργούν οι στιγμές στο ποδόσφαιρο ήρθε να προσθέσει ο Κλαούντιο Ρανιέρι. Ο Ιταλός προπονητής επέστρεψε στην πατρίδα του και ανέλαβε στο δεύτερο μισό της σεζόν την ιστορική ομάδα της Κάλιαρι, η οποία αν και είχε στόχο την άνοδο στη Serie A τη μέρα (23/12/22) που την ανέλαβε ο έμπειρος coach από τη γείτονα βρισκόταν στη 14η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Έκτοτε όμως έχοντας ως βάση την εμπειρία του Ρανιέρι σε παρόμοια περιβάλλοντα και την ικανότητα του να ανταπεξέρχεται σε αυτά κατάφερε να φτάσει ως και τα μπαράζ ανόδου της Serie B τα οποία κέρδισε κιόλας στο 94ο λεπτό.

Αποτέλεσμα; Το κλάμα με λυγμούς του Ρανιέρι που αποθεώθηκε από παίκτες και οπαδούς ως ανταμοιβή του νέου θαύματος που πέτυχε αζί με την ομάδα του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ