Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Σίλβια Νόρντσκαρ: Μια αλύγιστη απόγονος των Βίκινγκς

Τα αίματα της αυταπάρνησης, η ατσάλινη θέληση και αγάπη που οδήγησε την Νόρντσκαρ στον τερματισμό του αγώνα της ζωής της

Μερικούς αιώνες πριν στα εδάφη της σημερινής Σκανδιναβίας το κυρίαρχο φύλλο που υπήρχε στην περιοχή ήταν αυτό των βίκινγκς. Οι Βίκινγκς λοιπόν ήταν κάποιοι σκληροτράχηλοι τύποι που βασισμένοι στη δύναμή τους και το γενικότερα επιβλητικό παρουσιαστικό τους όρισαν τις ιστορικές εξελίξεις στην περιοχή.

Τι σχέση όμως έχουν οι χοντροκομμένοι Σκανδιναβοί με τη Σίλβια Νόρντσκαρ που αφορά το άρθρο μας; Μα φυσικά την καταγωγή. Που όπως φαίνεται ήταν αρκετή για να οδηγήσει την Νορβηγίδα μαραθωνοδρόμο στην οποία αναφερόμαστε σε έναν πολύ σημαντικό και σπουδαίο για την ίδια τερματισμό.

Πάμε όμως και στην ιστορία που θα μας οδηγήσει στην ουσία αυτών των γραμμών και τον αγώνα “Marathon Du Mont Blanc” στα χώματα των γαλλικών Άλπεων. Εκεί όπου η ηρωίδα μας είχε ένα σοβαρό ατύχημα χτυπώντας τη μύτη της με τα αίματα να πλημμυρίζουν το κορμί και την (αγωνιστική) εμφάνιση της.

Ουδέν πρόβλημα όμως για την κατάξανθη αθλήτρια από τη χώρα του βόρειου Ατλαντικού. Τα λίγα χιλιόμετρα για τη λήξη (3 χλμ.) και το πάθος για αυτό που κάνει έσπρωξαν τη Νόρντσκαρ σε ένα πολύ ξεχωριστό για την ίδια φινάλε που την τοποθέτησε και στη συνομοταξία των viral προσώπων των ημερών μας.

Τέλος, κλείνοντας θα επισημάνουμε κάτι που πρέπει να θυμόμαστε σε κάθε ευκαιρία. Μην σταματάτε ποτέ να κυνηγάτε αυτό που αγαπάτε.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ