Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Πόλο Γυναικών: Καταιγιστική η Εθνική που δεν άφησε τις Νοτιοαφρικανές να ανασάνουν

Με μια πολύ εύκολη νίκη ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εθνική μας Ομάδα που επιβλήθηκε της Νοτίου Αφρικής με το συντριπτικό 24-2.

Ήταν γνωστό πως το εμπόδιο της αφρικανικής χώρας δεν θα είναι ιδιαίτερα υψηλό, ειδικότερα για μια ομάδα που στοχεύει στις κορυφαίες θέσεις της διοργάνωσης και ακριβώς συνέβη και μέσα στην πισίνα.

Εκεί όπου το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα μετέτρεψε την πρώτη επίσημη αγωνιστική υποχρέωση στα νερά της Φουκουόκα σε μια τυπική διαδικασία.

Στις διακριθείσες του αγώνα για την χώρα μας ανήκουν οι νεαρές αθλήτριες της, οι οποίες άρπαξαν την ευκαιρία που τους έδωσε η αναμέτρηση και πρωταγωνίστησαν. Βέβαια αυτό δεν σημαίνει πως όλες οι κοπέλες στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων.

Ο αγώνας

Δεν θα πούμε πολλά για κανένα από τα οκτάλεπτα του αγώνα που χαρακτηρίστηκε από την υψηλή πίεση της Ελλάδας παρά το γεγονός του χαμηλής δυναμικότητας αντιπάλου. Οι παίκτριες της Αλεξίας Καμμένου που από το πρώτο δευτερόλεπτο δεν σταμάτησαν να κλέβουν τη μπάλα και να βγαίνουν στην κόντρα επίθεση άνοιξαν το σκορ στο δεύτερο λεπτό του αγώνα έχοντας παράλληλα χάσει και αρκετές ευκαιρίες μέχρι την επίτευξη του πρώτου τέρματος. Έκτοτε βέβαια ξεκίνησε η “γαλανόλευκη καταιγίδα” που στο τέλος του πρώτου οκταλέπτου είχε ήδη οδηγήσει το σκορ στο εκκωφαντικό 7-1. Στις ωραίες εικόνες της πρώτης αυτής περιόδου ανήκουν οι έξαλλοι πανηγυρισμοί των Νοτιοφρικανών μετά την επίτευξη του πρώτου τους γκολ από την Έσι Ζοντό που συγκαταλέγεται στο νέο αίμα του αθλήματος στη χώρα του Νέλσον Μαντέλα.

Στη συνέχεια και στο δεύτερο οκτάλεπτο το μοτίβο δεν άλλαξε πολύ. Το επιμέρους σκορ έκλεισε στο 6-1 και το μόνο αξιοσημείωτο που συνέβη ήταν ότι το δεύτερο και τελευταίο γκολ για τη χώρα της Αφρικής επετεύχθη από την αρχηγό του εθνικού της συγκροτήματος Μέγκαν Σιλένο.

Ακολούθως και με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου το ενδιαφέρον διατηρήθηκε στα χαμηλά επίπεδα που βρισκόταν και πριν την ανάπαυλα καθώς έπαψε και η Εθνική να απειλείται από τις αντιπάλους της. Έτσι και με το δείκτη του σκορ για το οκτάλεπτο να γράφει 6-0 όλοι όσοι βρίσκονταν εντός της πισίνας στο πολύ όμορφο κολυμβητήριο της Φουκουόκα περίμεναν να φτάσει απλά η ώρα που θα ακουστεί η κόρνα της λήξης ώστε να μπορέσουν να γυρίσουν στο ξενοδοχείο και να ξεκουραστούν.

Παρά ταύτα αυτό συνέβη κάποια λεπτά αργότερα καθώς μεσολάβησε το τέταρτο οκτάλεπτο όπου και πάλι οι “γοργόνες” μας δεν δέχθηκαν κάποιο γκολ ενώ οι ίδιες έβαλαν πέντε φορές τη μπάλα στα αντίπαλα δίχτυα.

Τέλος καλό, όλα καλά λοιπόν για την ομάδα μας που πλέον ρίχνει το βλέμμα της στο Καζακστάν που επίσης δεν αναμένεται να τη δυσκολέψει.

Οι 13αδες των δύο ομάδων:

Ελλάδα (Αλεξία Καμμένου): Χρυσή Διαμαντοπούλου, Ιωάννα Σταματοπούλου, Ιωάννα Χυδηριώτη, Νικόλ Ελευθεριάδου, Ειρήνη Νίνου, Χριστίνα Σιούτη, Φωτεινή Τριχά, Ελευθερία Φουντωτού, Ελευθερία Πλευρίτου, Βασιλική Πλευρίτου, Μαργαρίτα Πλευρίτου, Ελένη Ξενάκη, Μαρία Μυριοκεφαλιτάκη.

Νότια Αφρική (Νικολά Έλεν Μπάρετ): Μέγκαν Μάαρτενς, Ολουφούνκε Γκάντο, Τούμι ΜακΝτόνελ, Άνι Θόρτον Ντιμπ, Μποάτι Μότου, Μέγκαν Σιλένο, Χάνα Μίλερ, Σακίρα Τζάνιουαρι, Ρούντι Βέρσφελντ, Νικόλα ΜακΛέοντ, Χλόε Μίτσαμ, Κέσλει Γουάιτ.

Τα οκτάλεπτα: 7-1, 13-2, 19-2, 24-2

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ