Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Γουέστ Χαμ: Τριπλό χτύπημα για τα “σφυριά” που μέχρι τώρα είχαν σιγήσει

Η Γουέστ Χαμ αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα της off-season που δεν προχώρησε σε κάποια μεταγραφή, την ίδια στιγμή που ήταν συμμέτοχος στο ακριβότερο “deal” στην ιστορία του αγγλικού ποδοσφαίρου.

Η πώληση του Ντέκλαν Ράις για 120 εκατομμύρια ευρώ στην Άρσεναλ ήταν μια διαδικασία που πέραν του ότι προκάλεσε αρκετό ντόρο έφερε και πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία της ομάδας του Λονδίνου, τα οποία όμως παρέμεναν αναξιοποίητα τουλάχιστον σε ότι έχει να κάνει με τις μεταγραφές.

Κάτι τέτοιο όμως δεν συμβαίνει πλέον. Καθώς η Γουέστ Χαμ μέσα στις επόμενες ώρες αναμένεται να ανακοινώσει τρία νέα αποκτήματα. Αφού οι Έντσον Αλβάρεζ και Γουόρντ – Πράουζ έχουν συμφωνήσει (όπως και οι ομάδες τους) να βρεθούν στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου τη νέα σεζόν. Ενώ ο Χάρι Μαγκουάιρ που μέχρι πριν λίγες ώρες δεν είχε αποδεχθεί τους προσωπικούς όρους του προσφερόμενου συμβολαίου, τελικά το έκανε.

Ας τα πάρουμε όμως με τη σειρά. Πρώτη γνωστοποιήθηκε από τον πάντα έγκριτο και έγκυρο Φαμπρίτσιο Ρομάνο η είδηση για τον Μεξικανό κεντρικό αμυντικό του Άγιαξ, ο οποίος έρχεται στην αγγλική πρωτεύουσα έναντι 40 περίπου εκατομμυρίων ευρώ. Πηγαίνοντας ο Αλβάρεζ στην Premier League θα χαράξει το δικό του δρόμο σε ένα μονοπάτι που τον τελευταίο χρόνο μόνο έχουν διαβεί και οι Τιμπέρ, Άντονι και Λισάντρο Μαρτίνεζ αποκομίζοντας πακτωλό κερδών για την πρώην ομάδα τους, τον Άγιαξ.

Ακολούθως, και πάλι ο Φαμπρίτσιο Ρομάνο έφερε στο φως τη συμφωνία ανάμεσα σε Γουέστ Χαμ, Γουόρντ Πράουζ και Σαουθάμπτον. Οι “άγιοι” βλέπουν τον “καπετάνιο” τους να αποχωρεί τώρα που το “καράβι” “βούλιαξε” μη μπορώντας να αρνηθούν την επιθυμία του να αλλάξει παραστάσεις. Καθώς αυτός ήταν πέρα από όλα τα άλλα και ο κορυφαίος τους ποδοσφαιριστής την περασμένη σεζόν τραβώντας δικαίως τα βλέμματα επάνω του. Συν τοις άλλοις ο Πράουζ έχει και ένα ρεκόρ να τον περιμένει, το οποίο δεν παίρνει αναβολή. Κι αυτό δεν είναι άλλο από τις περισσότερες εύστοχες εκτελέσεις φάουλ στην ιστορία της Premier. Την κορυφή, που σύντομα πρόκειται να αλλάξει χέρια, κατέχει ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με 18. Αν και δεν συγκαταλέγεται αναμφίβολα στα ατράνταχτα επιχειρήματα για την διεκδίκηση της υπογραφής του πρώην παίκτη της Σαουθάμπτον, σίγουρα διαδραματίζει το ρόλο του υποβόσκοντος κινήτρου που θα μπορούσε να γείρει την πλάστιγγα στην καταφατική απάντηση που τελικά δόθηκε στα “σφυριά”.

Όσον αφορά τώρα το τρίτο όνομα που αναμένεται να ταξιδέψει στο Λονδίνο, αυτό είναι ο Χάρι Μαγκουάιρ που όπως προαναφέραμε συμφώνησε εν τέλει στο δικό του σκέλος του συμβολαίου και έτσι θα ενισχύσει (;) από εδώ και στο εξής την ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες. Ο Άγγλος κεντρικός αμυντικός που πριν από τέσσερα καλοκαίρια φόρεσε τα χρώματα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ως ο “ακριβότερος αμυντικός όλων των εποχών” δεν κατάφερε ούτε στο ελάχιστο να ανταπεξέλθει σε αυτόν τον τον τίτλο. Τα πράγματα δε έγιναν χειρότερα όταν κλήθηκε να φορέσει και το περιβραχιόνιο του αρχηγού των “κόκκινων διαβόλων”. Οι απανωτές γκάφες και οι τραγελαφικές καταστάσεις έγιναν συνήθεια εξοργίζοντας παίκτες, προπονητές και κόσμο. Για αυτό και είχε απομείνει πια η εύρεση νέας ομάδας ως μοναδική διέξοδος για τη λύση του προβλήματος. Το ρόλο αυτό φαίνεται πως θα παίξει η Γουέστ Χαμ που με 35 εκατομμύρια ευρώ τον έκαμε δικό της.

Κλείνοντας, να πούμε με αφορμή τη μεταγραφή του Χάρι Μαγκουάιρ ότι καμία μετακίνηση σε καινούρια ομάδα δεν μπορεί να προδιαγράφεται ως επιτυχημένη ή αποτυχημένη πριν ο ποδοσφαιριστής πατήσει το χορτάρι.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ