Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ο Νίκος Τσακαλίδης στον Αθλητικό Κόσμο: “Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να παίζεις στην ομάδα που έφτιαξες”

Η προσθήκη του Νίκολα Τσακαλίδη στο αγωνιστικό σύνολο των ΥΛΤΕΞ Λύκων είναι κάτι που αναπόφευκτα προξενεί εντύπωση, αφού πέρα από ποδοσφαιριστής ο Νίκος είναι μέλος και του διοικητικού σχήματος της νεοσύστατης ομάδας. Γι’ αυτό και του ζήτησα να μας πει δύο κουβέντες για τη νέα αυτή συνθήκη.

Οι “λύκοι”, οι οποίοι μετά από ένα διάλειμμα 18 χρόνων επέστρεψαν στην τοπική αγωνιστική επικαιρότητα της Θεσσαλονίκης και δεν σταματούν, χάρη στην άκρατη διάθεση της διοίκησης τους, να ενισχύονται με νέους παίκτες. Όμως η υπογραφή του Νίκου Τσακαλίδη δεν είναι σαν τις άλλες και παρακάτω θα μάθετε γιατί.

Τι σημαίνει για εσένα η υλοποίηση του project της ΥΛΤΕΞ;

Σίγουρα είναι κάτι ‘μεγάλο’, και θα μεγαλώσει πιο πολύ με την είσοδο μας στο γήπεδο. Το λέω με απόλυτη σιγουριά πως κανένα από τα υπόλοιπα 6 μέλη, γιατί πλέον είμαστε 7, και όχι 5, δε περιμέναμε να πάρει η ομάδα αυτή τη τροπή στο αγωνιστικό αλλά και εξωαγωνιστικό κομμάτι. Έχουμε ξεκινήσει να δουλεύουμε από τον περασμένο Σεπτέμβρη και σίγουρα αυτή η αφοσίωση και η πίστη στο project μας έφερε ως εδώ, αλλά πρέπει να παραδεχθούμε πως συνέβησαν πράγματα και καταστάσεις που ποτέ δεν είχαμε φανταστεί. Ελπίζω και πιστεύω πολύ πως θα συμβούν αντίστοιχα πράγματα από τις 21 Αυγούστου που ξεκινάμε, και έπειτα. Όπως είπα, είναι κάτι μεγάλο και για μένα, έχει μπει για τα καλά στις καθημερινότητες μας, και θα μπει ακόμα παραπάνω με την έναρξη της σεζόν!”

Τι σε ώθησε να συμμετάσχεις στο εγχείρημα των ιστορικών “λύκων”;

Ήταν, ξεκάθαρα, η ‘πίεση’ και το ‘μπουστάρισμα’ που δέχθηκα από τους κολλητούς μου, και μετέπειτα συνεργάτες μου, που ξεκίνησαν την ιδέα της ομάδας. Μπήκα 4ος, κατά σειρά, στο project, και όπως ξαναείπα, δε φανταζόμουν ούτε στο 1% πως θα εξελιχθεί. Μέρα με τη μέρα το οργανώναμε ακόμα καλύτερα, υπήρξαν άνθρωποι στη διαδρομή μας που μας βοήθησαν πάρα πολύ και τους ευχαριστούμε άλλο τόσο, και γενικότερα η οργάνωση του πλάνου, οι άνθρωποι που ξεκίνησαν, αλλά και αυτοί που μπήκαν αργότερα στο project, και ορισμένες συγκυρίες μας έφεραν εδώ που είμαστε σήμερα. Είμαι σίγουρος, πως κανένας από τους 7 μας, δε μπορεί να φανταστεί σε τι κατάσταση μπορεί να βρίσκεται αυτή η ομάδα τον Αύγουστο του 2024, όταν σε ούτε ένα χρόνο συνέβησαν τόσα πράγματα.

Πώς σου φαίνεται που θα έχεις διττό ρόλο στην ομάδα;

Προσωπικά είναι κάτι που το ήθελα εξαρχής. Δεν υπάρχει κάτι πιο όμορφο από το να παίζεις στην ομάδα που έφτιαξες. Κατανοώ πως είναι και θα είναι δύσκολη η ‘θέση’ μου μέσα στη σεζόν, και ήδη προσπαθώ να οριοθετήσω τις σχέσεις μου με διοίκηση, προπονητή και συμπαίκτες. Πρόκειται να το απολαύσω, και νιώθω σίγουρος πως αυτός ο διττός μου ρόλος θα με βοηθήσει, κυρίως, ψυχολογικά.

Νίκο ευχαριστώ πάρα πολύ για τη διάθεση που έδειξες όταν σου πρότεινα να μιλήσουμε και πάνω από όλα για την εμπιστοσύνη.

Κλείνοντας, να θυμίσουμε ότι πέρα από τη σύντομη “κουβέντα” μας με τον Νίκο Τσακαλίδη, στην ιστοσελίδα μας μπορείτε να βρείτε και τα λόγια που ανταλλάξαμε με το έτερο μέλος των ΥΛΤΕΞ, Κώστα Ψάρρα.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ