Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου 2023: Από το χάλκινο της Ντρισμπιώτη στο… χρυσό του Τεντόγλου στη σημερινή φοβερή 6η ημέρα! (pics)

Η σημερινή ημέρα ξεκίνησε με πλατιά χαμόγελα και ξέφρενους πανηγυρισμούς για την Ελλάδα, καθώς στο πρωινό πρόγραμμα του Παγκοσμίου πρωταθλήματος στίβου, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια Αντιγόνη Ντρισμπιώτη τερμάτησε στην 3η θέση στον τελικό των 35χλμ. βάδην παίρνοντας το χάλκινο μετάλλιο. Στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχαν επίσης η Φιλτισάκου και η Φιάσκα, ενώ για τους άνδρες στο ίδιο αγώνισμα συμμετείχε ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ.


Μετά την περσινή επιτυχία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Μόναχου όπου κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 20 και 35 χλμ. βάδην αντίστοιχα, ήρθε μία ακόμη επιτυχία για την ίδια με το σημερινό χάλκινο μετάλλιο στα 35 χλμ. βάδην. Ο χρόνος που έκανε ήταν 2:43.22 και έγινε η πρώτη Ελληνίδα βαδίστρια που κατακτά μετάλλιο σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα. 

Το ΧΑΛΚΙΝΟ 🥉 μετάλλιο είναι δικό της! Η Αντιγονη Ντρισμπιώτη στο τρίτο σκαλί του βάθρου με τους Έλληνες που βρίσκονται στη Βουδαπέστη να την αποθεώνουν!

Η Κυριακή Φιλτισάκου έκανε μία καλή εμφάνιση τερματίζοντας στην 26η θέση με χρόνο 3:02.16, ενώ η τρίτη Ελληνίδα βαδίστρια Όλγα Φιάσκα στην ίδια κούρσα στάθηκε αρκετά άτυχη καθώς στο 18ο χμλ. είχε μία πτώση όπου τραυματίστηκε και λίγα χιλιόμετρα μετά αποφάσισε να εγκαταλείψει την κούρσα.
Στα 35χλμ. βάδην ανδρών, ο Αλέξανδρος Παπαμιχαήλ αγωνίστηκε για 6η φορά σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου. Στη σημερινή του κούρσα ο Αλέξανδρος αναγκάστηκε να εγκαταλείψει καθώς μετά τα 18 χλμ. άρχισε να αισθάνεται στομαχικά προβλήματα.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά τον αγώνα είπε μεταξύ άλλων: 

«Δυστυχώς σήμερα δεν ήμουν σε καλή μέρα, καθώς μετά τα 18 χλμ. άρχισα να έχω στομαχικά προβλήματα και σε συνδιασμό της κούρασης της πρώτης κούρσας των 20χλμ. δεν αισθανόμουν καλά το πίεσα, προσπάθησα να βγάλω λίγο παραπάνω αλλά σταμάτησα στα 27 χλμ. Είχε δύσκολες συνθήκες με αρκετή ζέστη και πολύ υγρασία».

Στα απογευματινά αγωνίσματα και πιο συγκεκριμένα στον ημιτελικό των 200μ. η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό, παρά την ικανοποίηση της ίδιας μετά την κούρσα της. Στην πρώτη ημιτελική σειρά τερμάτισε 7η με χρόνο 23.15, ενώ καλό αγώνα έκανε και η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου τερματίζοντας στην 5η θέση με χρόνο 22.73.

Και τα καλύτερα για την Ελλάδα δεν είχαν έρθει ακόμη!!

Πριν από λίγη ώρα ολοκληρώθηκε ο τελικός του Μήκους ανδρών με τη συμμετοχή του Μίλτου Τεντόγλου. 
Ο 25άχρονος Χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκιο ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο κάνοντας άλμα στα 8.50μ. Ο Τζαμαϊκανός Πίνοκ έβαλε δύσκολα στον Έλληνα πρωταθλητή καθώς έκανε και αυτός 8.50μ. και ανέβηκε στην πρώτη θέση. Στην 6η και τελευταία προσπάθειά του ο Τεντόγλου έκανε φοβερό άλμα στα 8.52μ. και έτσι κατέκτησε το μοναδικό μετάλλιο που του έλειπε. Το Χρυσό! 

Η κατάταξη του τελικού

  1. Μίλτος Τεντόγλου (Ελλάδα) 8.52
  2. Γέιν Πίνοκ (Τζαμάικα) 8.50
  3. Τάτζεϊ Γκέιλ (Τζαμάικα) 8.27μ.
  4. Κάρεϊ ΜακΛέοντ (Τζαμάικα) 8.27
  5. Ζιάναν Γουάνγκ (Κίνα) 8.05
  6. Τομπίας Μοντλέρ (Σουηδία) 8μ.
  7. Ραντέκ Γιούσκα (Τσεχία) 7.98μ.
  8. Γουίλιαμ Γουίλιαμς (ΗΠΑ) 7.94μ.
  9. Αλεχάντρο Παράδα (Κούβα)7.86μ.
  10. Μαρκίς Ντέντι (ΗΠΑ) 7.62
  11. Σιμόν Εχάμερ (Ελβετία)
  12. Τζέσγουϊν Άλντριν (Ινδία)

ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΥΛΗΣ
Αθλητικός Αρθρογράφος

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ