Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Premier League: Οι υποψηφιότητες των βραβείων του μήνα Οκτωβρίου

Η ευκαιρία του Ποστέκογλου να γράψει ιστορία και το ζόρι με όλα τα υπόλοιπα βραβεία που θα κρούουν στο “νήμα”.

Δεν μπορούμε να πούμε και πολλά για το τι σημαίνει η διαδικασία για τους υποψηφίους και μετέπειτα βραβευθέντες. Κι αυτό γιατί τα πρέποντα έχουν ειπωθεί στα δύο προηγούμενα σχετικά κείμενα μας. Οπότε πάμε στο “ψητό”.

Προπονητής του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Η συγκεκριμένη κατηγορία είναι σε αυτούς τους πρώτους μήνες της σεζόν συνυφασμένη με ένα και μόνο όνομα. Αυτό βέβαια δεν είμαι άλλο από του Άγγελου Ποστέκογλου, ο οποίος κόντρα στα φαινόμενα και τα προγνωστικά έχει δημιουργήσει από τις πρώτες εβδομάδες ένα πολύ καλό σύνολο στην Τότεναμ. Συνυποψήφιοι του για ακόμα μια φορά είναι τόσο ο Μικέλ Αρτέτα όσο και ο Γιούργκεν Κλοπ μαζί με τον Ουνάι Έμερι που επίσης έχουν δημιουργήσει αξιόλογες ομάδες τις οποίες μάλιστα έχουν φέρει στην πρώτη πεντάδα του πρωταθλήματος. Αν θέλετε την άποψη μας παρόλα αυτά νομίζουμε πως ο κόουτς Ποστέκογλου δεν μπορεί να μην είναι ο τέταρτος που κερδίζει το βραβείο για τρίτο συνεχόμενο μήνα μετά τους Γκουαρντιόλα, Κλοπ και Κόντε.

Παίκτης του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Εδώ οι υποψηφιότητες είναι περισσότερες από την προηγούμενη κατηγορία και παραμένουν βέβαια αξιόλογες. Αφού ουσιαστικά τα έξι πρόσωπα που θα “μονομαχήσουν” είναι και οι ηγέτες των ομάδων που αγωνίζονται. Συναντάμε δηλαδή ποδοσφαιριστές όπως ο Μοχάμεντ Σαλάχ (3 αγώνες – 5 τέρματα), ο Μπράιαν Εμπεμό (4 αγώνες – 2 τέρματα – 2 ασίστ), ο Ντάγκλας Λουίζ (3 αγώνες – 2 γκολ – ασίστ), ο Πέδρο Νέτο (3 αγώνες – 3 ασίστ), ο Ντέκλαν Ράις (3 αγώνες – 1 τέρμα – 1 ασίστ) και ο Κρίστιαν Ρομέρο (3 αγώνες – 2 καθαρές εστίες). Όλοι τους συνεισέφεραν όπως βλέπετε τα μέγιστα στις ομάδες πετυχαίνοντας ή βοηθώντας να επιτευχθούν σημαντικά για τους συλλόγους τους τέρματα.

Γκολ του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Κάθε μια από τις πιθανές νικητήριες συμμετοχές εδώ είναι αδιαμφισβήτητα όμορφη και πολλές εξ’ αυτών μοιάζουν μάλιστα μεταξύ τους. Καθώς αναγκάζουν τους τερματοφύλακες να φτάσουν στα όρια τους μην καταφέρνοντας ωστόσο να αποσοβήσουν το γκολ. Διαφέρει μόνο ένα, το οποίο χαρακτηρίστηκε από τις περίτεχνες ενέργειες του Τότι Γκόμες και του Χουάνγκ Χι Τσαν που ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν μπήκαν με τη μπάλα στα δίχτυα του Μάικ Πόουπ στο παιχνίδι τους με τη Νιούκαστλ. Το ποιος θα κερδίσει εδώ δε μπορεί να “χαρτογραφηθεί” ούτε στο ελάχιστο, διότι η κάθε περίπτωση φέρει τη δική της ομορφιά.

Απόκρουση του Μήνα

Photo credits: Premier League (IG account)

Εδώ όπως και στην πρώτη κατηγορία υπάρχει ένα πρόσωπο που συγκεντρώνει περισσότερες πιθανότητες να ανταμειφθεί με το βραβείο. Ο λόγος είναι βέβαια διαφορετικός. Αφού σε αντίθεση με τον Ποστέκογλου ο Αλφόνς Αρεολά έχει εισάγει δύο στιγμές όπου επιδεικνύει με επιτυχία τις αλτικές του ικανότητες. Αυτό παρά ταύτα δε σημαίνει πως και οι υπόλοιποι παρευρισκόμενοι στη λίστα των υποψηφίων για τη συγκεκριμένη διάκριση θα είναι “κομπάρσοι”.

Δείτε ακόμη: 

Premier League: Τα βραβεία του μήνα Σεπτεμβρίου

Premier League: Οι υποψήφιοι των βραβείων του μήνα Σεπτεμβρίου

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ