Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

NBA: Μια εβδομάδα σκέτη “ηδονή” για το μπάσκετ χωρίς άμυνα

Ο “οίστρος” του Ντόνσιτς που κάλυψε τα “όργια” του Έμπιντ και ο Μπούκερ με τον Τάουνς που το έζησαν μόνοι τους μην καταφέρνοντας να βγουν απ’ το “σκοτάδι” των “σκιών” και το “bonus”.

Αν και σε λίγες ώρες ξεκινάει η νέα εβδομάδα για το NBA, εμείς επιλέγουμε να γυρίσουμε λίγες ώρες πίσω και να σταθούμε όσα στιγμάτισαν την περασμένη.

Ξεκινάμε φυσικά από το τέλος. Ένα τέλος που έγραψε ο Λούκα Ντόνσιτς με τους 73 πόντους του απέναντι στην Ατλάντα. Μια επίδοση που αποτελεί την τέταρτη καλύτερη στην ιστορία του NBA, την υψηλότερη μετά τους 81 του Κόμπε Μπράιαντ απέναντι στους Ράπτορς και ταυτόχρονα την κορυφαία από Ευρωπαίο παίκτη. Ξεπερνώντας του πρόσφατους 64 του Γιάννη απέναντι στους Πέισερς και θέτοντας τον “πήχη” ιδιαίτερα ψηλά για τον εαυτό του και όποιον άλλο παρουσιαστεί ως επίδοξος “record – braker”.

Όπως ο Ντέβιν Μπούκερ που αν και εκτός συναγωνισμού σε ότι έχει να κάνει με την ευρωπαϊκή μονομαχία θύμισε ξανά σε όλους μας το μνημειώδες επιθετικό ταλέντο του. Μένοντας μόλις 8 πόντους μακριά από την προ ετών 70αρα του. Το δυσάρεστο βέβαια είναι ότι ίσα έκανε ο Αμερικανός γκαρντ δεν έφτασαν για την ομάδα του που σε αντίθεση με τους Μάβερικς δεν έφυγε νικήτρια από τον δικό της αγώνα. Αυτό ωστόσο που σίγουρα συνέβη είναι ότι και ο Μπούκερ και ο “Luka Magic” τίμησαν στον απόλυτο βαθμό τη μνήμη του σπουδαίου “Black Mamba” που έφυγε από τη ζωή 3 χρόνια πριν. Μια μέρα σαν κι αυτή που οι δύο παίκτες πέτυχαν τα σημαντικότατα επιτεύγματα τους.

Και τώρα που αναλύσαμε όσα συνέβησαν στην άτυπη “Mamba Day” του “μαγικού κόσμου”, πάμε να δούμε και όσα ξεχώρισαν από την “81 point anniversary”. Μια βραδιά που φαίνεται να ενέπνευσε τον Τζοέλ Έμπιντ. Καθώς, ήταν αυτή κατά την οποία ο προ μηνών πολιτογραφημένος Γάλλος έφτασε τους 70 πόντους καταρρίπτοντας το ρεκόρ του οργανισμού και κατατροπώνοντας τον εδώ και λίγο καιρό συμπατριώτη του και “next big thing” του παγκόσμιου μπάσκετ Βίκτωρ Γουεμπανιάμα. Για την ιστορία, το ρεκόρ της ιστορίας των Sixers κρατούσε από τις 16 Δεκεμβρίου του 1967 ο θρυλικός Γουίλτ Τσάμπερλεϊν με 68 πόντους.

Επισκιάζοντας έτσι την “career night” του Καρλ – Άντονι Τάουνς. Πράγμα δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς ότι ο Δομινικανός “super star” σταμάτησε στους 62 απέναντι στους Χόρνετς που επέστρεψαν από το -18 και χάλασαν το πάρτι που έστησαν ο Τάουνς και οι Τίμπεργουλβς στη Μινεσότα.

Κλείνουμε, τελειώνοντας αυτή την περιήγηση στην καλύτερη λίγκα μπάσκετ του πλανήτη με την κατάλληλη “επίγευση”. Που δεν είναι άλλη από το σόου των Λεμπρόν Τζέιμς και Στεφ Κάρι. Σε έναν αγώνα που είχε “triple double”, άπειρα τρίποντα και δύο παρατάσεις που έληξαν με νικητή τον τον πρώτο. Ο οποίος απέδειξε για ακόμα μια φορά στο πλαίσιο ενός αγώνα γιατί θεωρείται από πολλούς ο κορυφαίος που έπαιξε ποτέ το άθλημα. Κι αυτό γιατί “υπέγραψε” τη νίκη της ομάδας του με 36 πόντους, 20 ριμπάουντ και 12 ασίστ. Την ώρα που αντίπαλος του έφτασε τους 46 πόντους με 9 τρίποντα. Καθιστώντας ακραία τα στατιστικά που καταγράφηκαν ανάμεσα στους δύο.

Δείτε ακόμη:

Μιλγουόκι Μπακς: Η αλλαγή “σκυτάλης” στον πάγκο που μπορεί να τους κάνει μόνο καλύτερους

Ντέμιαν Λίλαρντ: Ο άνθρωπος συνώνυμο της κρίσιμης στιγμής (video)

Λ.Α Κλίπερς: Παραμένει ο Λέοναρντ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ