Free Porn
xbporn

https://www.bangspankxxx.com
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρυσή Μπάλα: Οι προβλέψεις του OneFootball για τον νικητή και την τελική δεκάδα

Ο παράδοση της σκυτάλης απ’ τον Μέσι, τα χρωστούμενα στον Ρόδρι και η εμπορικότητα που κρίνει τα πάντα.

Ήγγικεν η ώρα λοιπόν! Αφού πλέον γνωρίζουμε πια μέσα από τα κοινωνικά δίκτυα της Ballon D’or την ευρεία λίστα των προσώπων που θα διεκδικήσουν πρωταρχικά την είσοδο τους στους κορυφαίους του αθλήματος για τη σεζόν που πέρασε και στη συνέχεια τη χρυσή σφαίρα που βλέπετε να κρατά ο Λιονέλ Μέσι.

Photo credits: Leo Messi (IG account)

Γι’ αυτό κι εμείς, όπως συχνά συμβαίνει, θα αρπάξουμε ξανά την ευκαιρία και με αφορμή τις αποψινές ανακοινώσεις θα κάνουμε ένα μικρό ταξίδι στο χρόνο και αφού φτάσουμε στο βράδυ της 28ης Οκτωβρίου, έπειτα θα δούμε ποιος θα είναι αυτός ο ποδοσφαιριστής που θα πάρει το βραβείο από τα χέρια του Λιονέλ Μέσι. Ο οποίος πέραν του ότι είναι ο τελευταίος χρονικά κάτοχος του βραβείου, είναι και αυτός με τις περισσότερες Χρυσές Μπάλες στην ιστορία. Εφόσον έχει βραβευθεί από το γαλλικό περιοδικό France Football 7 φορές.

Που φέτος δεν υπάρχει περίπτωση να γίνουν περισσότερες. Διότι ο Αργεντινός θρύλος δεν συμπεριελήφθη τελικά ούτε καν στην τριαντάδα των υποψηφιοτήτων.

Draw credits: OneFootball (Facebook account)

Επειδή όμως αρκετά είπαμε για το extended γκρουπ των ποδοσφαιριστών που θα διεκδικήσουν το βραβείο, είναι μάλλον η κατάλληλη ώρα να περιορίσουμε το εύρος των επιλογών και με τη βοήθεια του εγκυρότατου αθλητικού περιοδικού, OneFootball, να εντοπίσουμε τόσο τους δέκα που θα φτάσουν πιο κοντά στη συγκεκριμένη διάκριση όσο και αυτό που θα σηκώσει στο τέλος την υπέρλαμπρη Χρυσή Μπάλα.

Table credits: OneFootball (Facebook account)

10. Λαουτάρο Μαρτίνεζ (Ίντερ/Εθνική Αργεντινής)

Photo credits: Lautaro Martinez (IG account)

Η οποία, όσον αφορά το κείμενο μας, δεν συγκεντρώνει ιδαίτερα πολλές πιθανότητες να καταλήξει στην αγκαλιά και την τροπαιοθήκη του Λαουτάρο Μαρτίνεζ. Παρά το γεγονός πως αυτός είναι αυτή τη στιγμή κάτοχος του τελευταίου Copa America και της τελευταίας Serie A. Τα οποία ολοκλήρωσε κιόλας και ως πρώτος σκόρερ τους. Με 5 και 24 γκολ αντίστοιχα.

Παρόμοια ωστόσο δεν ήταν και η επιτυχία του στο Champions League (αποκλεισμός στη φάση των 16). Που αποτελεί μετά και από μια ευρύτερη μάτια στη σεζόν του Αργεντίνου τον ισχυρότερο από τους κατασταλτικούς παράγοντες που σχετίζονται με την περαιτέρω ανέλιξη του προς την κορυφή της λίστας.

9. Έρλινγκ Χάαλαντ (Μάντσεστερ Σίτι/Εθνική Νορβηγίας)

Photo credits: Erling Haaland (IG account)

Η οποία στη θέση νούμερο 9 περιλαμβάνει έναν από τους καλύτερους και σε λίγο καιρό ίσως τον καλύτερο που φόρεσε ποτέ τον συγκεκριμένο αριθμό στην πλάτη. Καθότι όταν μιλάμε για τον Έρλινγκ Χάαλαντ μόνο αυτό είναι το επίπεδο που μπορούμε να τον εντάξουμε. Εφόσον μιλάμε για έναν ποδοσφαιριστή με που έχει βγει δύο φορές συνεχόμενα πρώτος σκόρερ στην Premier League. Διδάσκοντας το ποια είναι η κατάλληλη συμπεριφορά ενός κεντρικού επιθετικού.

Ακόμα κι όταν αυτός δεν βρίσκεται στην καλύτερη σεζόν του. Είτε πρόκειται για τον ατομικό ειτε για τον ομαδικό απολογισμό του. Που, συγκεκριμένα, για τον Χάαλαντ περιλαμβάνει αυτή τη στιγμή μια ακόμα απουσία (αποκλεισμός στα play – off του Nations League) της εθνικής Νορβηγίας από ένα μεγάλο τουρνουά (EURO 2024), έναν πρόωρο στο Champions League και μια ακόμα κατάκτηση της Premier League. Η οποία ωστόσο, παρά την πρωτιά του στο σκοράρισμα, επισκιάστηκε πρώτα από τους άλλους δύο τομείς που τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά και δευτερευόντως από το γεγονός ότι ο θηριώδης “Βίκινγκ” έχασε περίπου όσα έβαλε εντός των αγγλικών συνόρων και συν τοις άλλοις έλλειψε και πολλές φορές από το χορτάρι.

8. Ντάνι Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Ισπανίας)

Photo credits: Dani Carvajal (IG account)

Από το οποίο (σχεδόν) δεν έλλειψε στιγμή ο Ντάνι Καρβαχάλ. Που στα 32 του ολοκλήρωσε μια ακόμα σεζόν γεμάτη τρόπαια. Καθώς, έκανε δικά του σε πρώτο χρόνο το Πρωτάθλημα Ισπανίας κι έπειτα τα Πρωταθλήματα Ευρώπης σε διασυλλογικό και εθνικό επίπεδο.

Ωστόσο, βλέποντας τη θέση που δίνει το OneFootball στον Καρβαχάλ καταλαβαίνουμε ότι η υποψηφιότητα του κάπου πάσχει. Με το ισχυρότερο τρωτό της σημείο να εντοπίζεται στη θέση που αγωνίζεται ο παίκτης (δεξιός μπακ). Η οποία τον κρατά θεωρητικά μαζί και με το ύψος (1,73 μ.) μακριά από τις εξελίξεις. Τις οποίες, παρά ταύτα, καθόρισε στον τελευταίο τελικό του Champions League. Όταν με δική του κεφαλιά άνοιξε το δρόμο, ενώ ήταν ο πιο κοντός ποδοσφαιριστής του γηπέδου, για την επιστροφή της “βασίλισσας” στον ευρωπαϊκό θρόνο.

7. Τόνι Κρος (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Γερμανίας)

Photo credits: Toni Kroos (IG account)

Όπου οι “blancos” κάθισαν για 15η φορά και ο ίδιος ο Καρβαχάλ το έκανε μαζί με τον Νάτσο, τον Μόντριτς και τον Κρος για 6η φορά. Με τη συγκεκριμένη να είναι μάλιστα το η τελευταία του σπουδαίου Γερμανού μαέστρου. Που αυτή τη στιγμή, αν και μόλις 34, δεν βρίσκεται στο ποδόσφαιρο, αλλά πριν έχει φροντίσει να το καθορίσει.

Και γι’ αυτό το OneFootball τον τιμά δίνοντας του μια θέση στο mid – table της κατάταξης, η οποία αργότερα γεμίζει ποδοσφαιρικά νιάτα και προοπτική.

6. Φλόριαν Βιρτς (Μπάγερ Λεβερκούζεν/Εθνική Γερμανίας)

Photo credits: Florian Wirtz (IG account)

Σαν αυτή που παρουσιάζει ο Φλόριαν Βιρτς. Που πέρα από το νέο αστέρι της εθνικής Γερμανίας, αποτελεί και το κεντρικό πρόσωπο της Μπάγερ Λεβερκούζεν του Τσάμπι Αλόνσο που την περσινή χρονιά μάγεψε ολόκληρη την Ευρώπη. Φτάνοντας χάρη και στον εξωπραγματικό αριθμό των 51 αήττητων αγώνων μέχρι το παρθενικό πρωτάθλημα των “ασπιρίνων” και τον (χαμένο) τελικό του UEFA Europa League απέναντι στην Αταλάντα.

Η οποία μαζί με το επίπεδο του γερμανικού πρωταθλήματος (δεν ξεπερνά την Premier League) είμαι και οι κυριότεροι λόγοι που κρατούν τον 23χρονο Βιρτς μακριά από μια τεράστια διάκριση, την οποία φυσικά αναμένεται να διεκδικήσει με περισσότερες αξιώσεις στο μέλλον.

5. Φιλ Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι/Εθνική Αγγλίας)

Photo credits: Phil Foden (IG account)

Όπως το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με τον Φιλ Φόντεν, παρότι μπαίνει στη φετινή κούρσα ως ο “Παίκτης της Σεζόν” (Premier League) και ο “Παίκτης της Χρονιάς” (PFA) στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου δεν αναμένεται να προσεγγίσει αρκετά την κορυφαία ατομική ποδοσφαιρική διάκριση που κυκλοφορεί εκεί έξω.

Κι αυτό θα συμβεί πρώτον επειδή στις παραπάνω διακρίσεις ήδη υπερίσχυσε δύο φορές η εμπορικότητα της απόδοσης και δεύτερόν διότι ο Άγγλος μεσοεπιθετικός δεν διαδραμάτισε σημαντικό ρόλο ούτε στην πορεία της ομάδας του στο Champions League (αποκλεισμός στα προημιτελικά) ούτε στην πορεία της χώρας του στα γήπεδα της Γερμανίας.

4. Κιλιάν Εμπαπέ (Παρί Σεν Ζερμέν/Εθνική Γαλλίας)

Photo credits: OneFootball (X account)

Συνθήκη απολύτως αντίθετη με εκείνη μέσα στην οποία έζησε τους τελευταίους μήνες ο Κιλιάν Εμπαπέ. Ο οποίος αν και ήταν για ακόμα μια φορά η κορωνίδα του σχεδίου της Παρί Σεν Ζερμέν και της εθνικής Γαλλίας, εντούτοις δεν κατάφερε να οδηγήσει καμία από τις δύο στις κορυφές που επιθυμούσαν να φτάσουν μαζί του (ημιτελικά Champions League/EURO).

Με τους ανασταλτικούς παράγοντες αυτής της προσπάθειας να εντοπίζονται από τη μια στην απουσία υλικού υψηλού επιπέδου σε ότι έχει να κάνει με την αραβόκτητη γαλλική ομάδα και από την άλλη στην έλλειψη plan b που εγκλώβισε τους “μπλε” του Ντιντιέ Ντεσάμπ στην ίδια τους τη μεγαλειότητα.

3. Ρόδρι (Μάντσεστερ Σίτι/Εθνική Ισπανίας)

Photo credits: EURO 2024 (Facebook account)

Η οποία θεωρείται και είναι εκπεφρασμένο χαρακτηριστικό του επόμενου υποψηφίου, που αν και το γήπεδο λέει πως πρέπει αυτός να είναι ο κορυφαίος παίκτης στον κόσμο, οι ειδικοί έχουν πολύ συγκεκριμένες αντιρρήσεις.

Photo credits: EURO 2024 (IG account)

Που, δυστυχώς για το άθλημα, εδράζονται σε δευτερεύουσες και τριτεύουσες πτυχές του. Όπως είναι η ανύπαρκτη σχέση του συγκεκριμένου ποδοσφαιριστή με τα social media και το branding που ξεπερνά στο μυαλό πολλών το γεγονός ότι ήταν ο καλύτερος ποδοσφαιριστής όχι μόνο του συλλόγου του (στην πραγματικότητα) αλλά και ενός ολόκληρου τουρνουά (EURO 2024).

2. Τζουντ Μπέλιγχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Αγγλίας)

Photo credits: Jude Bellingham (IG account)

Στο οποίο ξεχώρισε και ο σπουδαίος Άγγλος μέσος και βασικότατο πια στέλεχος των “τριών λιονταριών”, Τζουντ Μπέλιγχαμ. Που παρά το ότι αναρριχήθηκε σε διάφορες κορυφές, δεν κατάφερε να φτάσει σε μια πολύ σημαντικη, η οποία αναμένεται προς το παρόν να τον κρατήσει και μακριά από μια ακόμα υψηλότατου επιπέδου διάκριση. Τουλάχιστον προς το παρόν.

1. Βινίσιους Τζούνιορ (Ρεάλ Μαδρίτης/Εθνική Βραζιλίας)

Photo credits: Vinicius Jr. (IG account)

Το οποίο, κατά τα φαινόμενα, θα ανταμείψει τον Βινίσιους Τζούνιορ. Που ετοιμάζεται να ετοιμάζεται να ανέβει στο υψηλότερο μοναχικό σκαλί του κόσμου και να στείλει από εκεί ένα μήνυμα. Που δεν είναι άλλο από το ότι “Και οι μαύροι μπορούν να φτάσουν όσο πιο ψηλά επιθυμούν”.

Draw credits: OneFootball (Facebook account)

Πράγμα που κατά τον ίδιο τον ποδοσφαιριστή δεν πιστεύουν πολλοί στην Ισπανία. Όπου είναι για τον ίδιο ένα πεδίο συνεχόμενων ρατσιστικών επιθέσεων. Που έχουν πάψει πια να πλήττουν σημαντικά τον Βίνι.

ΒΙΝΙΣΙΟΥΣ ΤΖΟΥΝΙΟΡ

Εάν δε βελτιωθεί η κατάσταση με τον ρατσισμό στην Ισπανία, το Μουντιάλ του 2030 πρέπει να μεταφερθεί.”

Ο οποίος θα γίνει ο πρώτος που στερεί τη Χρυσή Μπάλα από έναν έναν Ίβηρα που αγωνίζεται στην Premier League και έναν Άγγλο που παίζει στη La Liga.

Κρατώντας, τέλος, με αυτόν τον τρόπο το είδωλο του, Κριστιάνο Ρονάλντο, δίπλα στον τίτλο του τελευταίου (χρονικά) παίκτη που προέρχεται από το αγγλικό πρωτάθλημα και έφτασε μέχρι την την κατάκτηση της περιβόητης Ballon D’or.

 

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα βραβεία της σεζόν (video)

PFA Awards: Οι διακριθέντες στους άνδρες και η κορυφαία ενδεκάδα

The BEST: Οι νικητές των βραβείων στους άνδρες

Χρυσή Μπάλα: Η “επισφράγιση” της “απολυτότητας” του Μέσι, η κυριαρχία της Σίτι και το “δε σας βλέπω” της Premier League

Τόνι Κρος: Ένας “γαλαζοαίματος” του ποδοσφαίρου (video)

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ