Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Μεγάλη νίκη-πρόκριση για την Κηφισιά! (Video)

Μία μεγάλη έκπληξη μας επεφύλασσε το Κύπελλο Ελλάδος, ο κατ’ εξοχήν θεσμός των εκπλήξεων, αφού στο τελευταίο παιχνίδι που έγινε χθες (3/11) στο γήπεδο της Καισαριανής η γηπεδούχος Κηφισιά πέταξε έξω από τη συνέχεια τον Απόλλωνα Σμύρνης του οποίου επικράτησε με 1-0.

 

Μετά τον Αστέρα Τρίπολης, τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Ατρόμητο, άλλη μία ομάδα της Super League ήπιε το… πικρό ποτήρι του αποκλεισμού από το Κύπελλο στη σεζόν που διανύουμε. Πρόκειται για τον Απόλλωνα Σμύρνης που είχε θεωρητικά εύκολο έργο με αντίπαλο την άπειρη και μέχρι πρότινος ερασιτεχνική ομάδα της Κηφισιάς αλλά στην πράξη δεν αποδείχθηκε κάτι τέτοιο.

Η “Ελαφρά Ταξιαρχία” είχε τις ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο αλλά Ματέι και Ντάουντα δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, με τον δεύτερο να το πετυχαίνει αλλά να υποδεικνύεται σε θέση οφ-σάιντ. Στο δεύτερο μέρος οι γηπεδούχοι ήταν πιο απειλητικοί αλλά βρήκαν απέναντί τους έναν πολύ καλό Βέρχουλστ που όποτε χρειάστηκε έδειξε τις ικανότητές του. Εκτός από μία περίπτωση, ένα λεπτό πριν τη λήξη του 90λεπτου που ο Καλλέργης με ωραίο συρτό διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή τον νίκησε στέλνοντας την ομάδα του για πρώτη φορά στην ιστορία της στη φάση των 16 του Κυπέλλου.

Μία τεράστια επιτυχία για την Κηφισιά στον πρώτο της μάλιστα επαγγελματικό αγώνα που συνδυάστηκε με ένα νικηφόρο αποτέλεσμα και μία μεγάλη πρόκριση επί μίας ομάδας της Super League. Το γκολ φυσικά αλλά και η πολύ σπουδαία νίκη πανηγυρίστηκαν ανάλογα από παίκτες και προπονητή της ομάδας των βόρειων προαστείων.

Έτσι οι 16 ομάδες που συνεχίζουν στο Κύπελλο Ελλάδος είναι οι εξής: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Άρης, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Βόλος, Λαμία, Ιωνικός, Παναιτωλικός, Λάρισα, Λεβαδειακός, Νίκη Βόλου, Αναγέννηση Καρδίτσας, Άγιος Νικόλαος και Κηφισιά.

ΚΗΦΙΣΙΑ (Νίκος Κούστας): Μιχελής, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυματάς, Γκότοβος, Οικονομίδης (80΄ Παπασάββας), Ντοριβάλ, Καλλέργης, Πρίτσας, Τετέι (72΄ Παυλάκης), Καραγκούνης (61΄ Κρητικός)

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ