Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Σαρωτικοί οι «κόκκινοι» στο ντέρμπι του Merseyside (Video)

Μία καταιγιστική Λίβερπουλ μετέτρεψε σε παράσταση για ένα ρόλο το τοπικό ντέρμπι στο Γκούντισον Παρκ με την Έβερτον επικρατώντας με το ευρύ 1-4 και προσθέτοντας άλλους 3 βαθμούς στη συγκομιδή της και έμεινε σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή.

 

Οι «κόκκινοι» του Γιούργκεν Κλοπ συνέχισαν τις υψηλές πτήσεις και δε δυσκολεύτηκαν να κάμψουν την αντίσταση της συμπολίτισσας Έβερτον και να πάρουν άλλο ένα πολύτιμο τρίποντο στη μάχη του τίτλου της φετινής Premier League.

Το σκορ άνοιξε από νωρίς, στο 9′, ο αρχηγός Χέντερσον με ωραίο σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής. Τη σκυτάλη στο σκοράρισμα πήρε στη συνέχεια ο συνήθης ύποπτος Μοχάμεντ Σαλάχ που διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του με ωραίο τελείωμα στο 19′ για να μειώσει ο Γκρέι 19 λεπτά αργότερα σε 1-2 για τους γηπεδούχους. Ο Αιγύπτιος χτύπησε για δεύτερη φορά στο 64′ όταν έκλεψε την μπάλα στη γραμμή του κέντρου και με ατομική προσπάθεια έφτασε μέχρι την αντίπαλη περιοχή πλασάροντας εύστοχα τον Πίκφορντ για το 1-3. Το τελικό 1-4 έγινε με τον Ντιόγκο Ζότα στο 79′ με δυνατό κοντινό σουτ δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη των φιλοξενούμενων.

Δίκαιη επικράτηση της Λίβερπουλ που υπερείχε σε όλα τα στατιστικά τα οποία στη συγκεκριμένη περίπτωση μαρτυρούν την πραγματική εικόνα του αγώνα. Οι «reds» έφτασαν τους 31 βαθμούς και είναι στην 3η θέση, 2 μόλις βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Τσέλσι.  Οι «εφοπλιστές» της Έβερτον παρέμειναν χαμηλά στη 14η θέση με 15 βαθμούς και πρέπει να ανεβάσουν ρυθμούς αν δε θέλουν να μπλέξουν σε περιπέτειες, καθώς είναι 5 βαθμούς πάνω από την επικίνδυνη ζώνη που οδηγεί στην Τσάμπιονσιπ.

Έβερτον (Ράφα Μπενίτεθ): Πίκφορντ, Κόουλμαν, Γκόντφρεϊ, Κιν, Ντιν, Τάουνσεντ (73’ Ντελφ), Ντουκουρέ, Άλαν, Γκρέι (85’ Τοσούν), Ριτσάρλισον, Ροντόν (59’ Γκόρντον)

Λίβερπουλ (Γιούργκεν Κλοπ): Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (83’ Όξλεϊντ-Τσάμπερλειν), Φαμπίνιο, Τιάγκο (75’ Μίλνερ), Σαλάχ, Ζότα (88’ Μιναμίνο), Μανέ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΑΦΕΙΡΗΣ
Αθλητικός Συντάκτης

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ