Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Μια σταχτοπούτα που έγραψε ιστορία

Μπήκε για πρώτη φορά στην ιστορία της σε Κόπα Άφρικα και από χθες ζει το πιο όμορφο παραμύθι. Η Σταχτοπούτα που ακούει στο όνομα Κομόρες κατάφερε να περάσει στους «16» της διοργάνωσης, αποκλείοντας από τον όμιλο την φοβερή και τρομερή Γκάνα.

 

Ένα σύμπλεγμα νησιών ανάμεσα στην Μαδαγασκάρη και τις ακτές της Αφρικής μπήκε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, δίνοντας λαβή για κολακευτικά σχόλια σε όλον τον αθλητικό κόσμο. Για να βρει στο δρόμο της πλέον τους οικοδεσπότες Καμερουνέζους, ζώντας ένα μοναδικό όνειρο με τους επίγονους του μεγάλου Ροζέ Μιλά. Ότι και να καταφέρουν από δω και πέρα αυτοί οι πρωτοεμφανιζόμενοι «μάγοι» στον θεσμό, θα μείνει πλέον στην ιστορία.

Το σύμπλεγμα αυτό των νησιών έχει 850.000 κατοίκους, οι οποίοι κυρίως ζουν από το ζαχαροκάλαμο, τη βανίλια, τα κίτρα ,τα λεμόνια και την κτηνοτροφία. Γαλλική αποικία μέχρι το 1974 και έκτοτε ανεβαίνουν στην εξουσία πρόεδροι που αντιμετώπισαν 20 πραξικοπήματα έως τώρα. Και για να κάνουμε και μια σύγκριση, ο στρατός τους αποτελείται από 1000 άτομα και δουλεύουνε με ένα αεροπλάνο τσέσνα, που ίσως τελευταία να έχουν εφοδιασθεί με τρία ελικόπτερα.

Ο παράδεισος υπάρχει και έχει όνομα από χθες. Μια χώρα παντελώς άγνωστη που ήρθε να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της τάξης του ποδοσφαίρου, έχει να μας διδάξει και να μας ξαναθυμήσει το παραμύθι της Σταχτοπούτας, που η κολοκύθα της ανυποληψίας έγινε μια υπέρλαμπρη άμαξα γεμάτη στολίδια.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΕΡΟΥΤΣΟΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ