Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Η Haas παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο

Η Αμερικανική ομάδα είναι η πρώτη η οποία παρουσίασε μονοθέσιο με βάση τους νέους κανονισμούς που θέσπισε η Formula 1 για την νέα σεζόν.

Η παρουσίαση της VF-22, πραγματοποιήθηκε μέσω ψηφιακών φωτογραφιών, με την διαφορά στο σχεδιασμό να είναι εμφανής, σε σχέση με πέρσι. Τα χρώμα διατηρήθηκε στο λευκό με κόκκινο και μπλε, προς τιμήν της Uralkali, του βασικού χορηγού της ομάδας. Η Haas θα προσπαθήσει να επανέλθει τουλάχιστον στην μέση του βαθμολογικού πίνακα, με το δίδυμο Schumacher και Mazepin.

«Είναι συναρπαστικό να βρίσκεσαι στο σημείο όπου γνωρίζουμε ότι η VF-22 θα είναι στην πίστα σύντομα», δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Haas F1, Gunther Steiner.

«Όλοι ξέρουμε για τι είναι ικανή η ομάδα, το έχουμε αποδείξει στο παρελθόν. Και με αυτό το νέο αυτοκίνητο, που δημιουργήθηκε από ένα εντελώς νέο σύνολο κανονισμών και με τη νέα μας ομάδα σχεδιασμού, είμαι βέβαιος ότι μπορούμε δείξουμε για άλλη μια φορά ότι μπορούμε να είμαστε ανταγωνιστικοί τα Σαββατοκύριακα».

«Ήταν μια τεράστια προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους και τώρα έρχεται το διασκεδαστικό μέρος του να φέρουμε το νέο μονοθέσιο στην πίστα και να κατανοήσουμε όλα τα στοιχεία. Η περασμένη σεζόν ήταν μακρά, αλλά είμαι βέβαιος ότι το 2022 θα μας δει ξανά στη μέση με την VF-22».

Ο τεχνικός διευθυντής της Haas, Simone Resta, δήλωσε ότι το μονοθέσιο VF-22 ήταν «πιθανώς το πιο περίπλοκο έργο με το οποίο έχει ασχοληθεί η ομάδα μέχρι σήμερα» στην Formula 1.

«Είναι ένα εντελώς νέο σύνολο κανονισμών και αυτή τη σεζόν φέραμε μια νέα ομάδα για να διαχειριστεί τη δημιουργία της VF-22», είπε ο Ρέστα. «Δεν είναι όλοι καινούργιοι, αλλά ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων έχουν ενταχθεί με μια αναθεωρημένη δομή τώρα. Το θεωρώ ως μεγάλη επιτυχία στη διαδικασία».

«Είμαστε ακόμη νωρίς στο έργο και διανύουμε μια μεταβατική σεζόν που δουλεύουμε μαζί σε ένα μονοθέσιο για έναν ολόκληρο χρόνο, αλλά αν κοιτάξουμε πίσω από όπου ξεκινήσαμε, αυτή η ομάδα είναι ήδη επιτυχημένη».

Η VF-22 θα κάνει επίσημη εμφάνιση στην Βαρκελώνη, για τα pre-season test (23-25 Φεβρουαρίου).

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ