Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Οι ‘Τρικολόρ’ λύγισαν το Μαρόκο και πάνε για το ‘repeat’

Η Γαλλία λύγισε το εκπληκτικό Μαρόκο και με δύο κρίσιμα γκολ, ένα στην αρχή και ένα στο τέλος του παιχνιδιού, έκλεισε ραντεβού στον μεγάλο τελικό της Κυριακής, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αργεντινή του Λίο Μέσι!

ΤΟ ΜΑΤΣ

Το ματς δε θα μπορούσε να ξεκινήσει με καλύτερο τρόπο, τόσο για τους Γάλλους όσο και για εμάς. Μόλις στο πέμπτο λεπτό της αναμέτρησης ο Βαράν έκανε την κάθετη, ο Γκριεζμάν ξέφυγε από το μαρκάρισμα και πάτησε στην αντίπαλη περιοχή γυρίζοντας επικίνδυνα την μπάλα στον Εμπαπέ, το σουτ του οποίου κόντραρε στα σώματα και ήρθε ο Τεό Ερνάντεζ με βολέ για να ανοίξει το σκορ για τους ‘Πετεινούς’, βάζοντας τους μπροστά στο σκορ με το καλημέρα! Έτσι οι Αφρικανοί έμειναν για πρώτη φορά στο φετινό Μουντιάλ πίσω στο σκορ, ενώ παράλληλα αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν από αντίπαλο. Το Μαρόκο προσπάθησε να αντιδράσει και ξεκίνησε να παίρνει την μπάλα στην κατοχή του, βρίσκοντας μία καλή στιγμή στο δέκατο λεπτό με τον Ουναχί, ο οποίος σούταρε και ο Γιορίς απέκρουσε στην γωνία του, για να ακολουθήσει η μεγάλη ευκαιρία των Γάλλων εφτά λεπτά αργότερα με τον Ζιρού. Ο Γάλλος φορ της Μίλαν έφυγε στην πλάτη των Μαροκινών και με ένα σουτ ‘κεραυνό’ τράνταξε το δεξί δοκάρι της εστίας του Μπόνο. Ο ρυθμός στην συνέχεια ήταν πεσμένος, το Μαρόκο κρατούσε μπάλα όμως και έβγαζε ενέργεια στο χορτάρι αλλά δεν έβρισκε την μεγάλη φάση που έψαχνε, παρά την πολιορκία του, με τους Γάλλους να είναι πάλι εκείνοι που είχαν την στιγμή τους, όταν ο Εμπαπέ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση από πάσα του Τσουαμενί αλλά κόπηκε την τελευταία στιγμή από τον Νταρί και στην συνέχεια η μπάλα έπεσε στα πόδια του Ζιρού, με το σουτ του τελευταίου ωστόσο να περνά λίγο έξω από την εστία του Μπόνο. Στην εκπνοή του ημιχρόνου ήρθε η μεγάλη ευκαιρία για το Μαρόκο, που έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση, όμως το δοκάρι στέρησε από τον Ελ Γιαμίκ το γκολ της ζωής του και το γκολ του τουρνουά. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση του Ζιρού, ο Αφρικανός στόπερ επιχείρησε ένα εντυπωσιακό ανάποδο ‘ψαλίδι’ και η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Γιορίς, που δεν μπορούσε να κάνει τίποτα, με την φάση αυτή να κλείνει το πρώτο μέρος!

Στην επανάληψη το Μαρόκο μπήκε εκπληκτικά, στρίμωξε τους Γάλλους στα καρέ τους, έχασε ευκαιρίες ωστόσο δεν κατάφερε ποτέ να βρει γκολ ισοφάρισης και να ξανά μπει στο ματς. Στο 53′ ο Βαράν έκοψε εκπληκτικά πριν ο Εν Νεσίρι να εκτελέσει και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ στο 75′ ο Χαμνταλά έκανε εξαιρετική ενέργεια και πάτησε περιοχή ωστόσο άργησε να εκτελέσει και έχασε την μεγάλη ευκαιρία, με τους Γάλλους στο 79′ να τελειώνουν οριστικά το παιχνίδι. Έπειτα από εξαιρετική προσπάθεια του Κιλιάν Εμπαπέ που ελίχθηκε ανάμεσα σε 4 παίχτες και πλάσαρε, η μπάλα κόντραρε και ο Κόλο Μουανί στην πρώτη του επαφή την έστειλε στα δίχτυα, βάζοντας ‘λουκέτο’ στα όνειρα των Μαροκινών. Το Μαρόκο συνέχισε και μετά το 2-0 να έχει την μπάλα στα πόδια του και να ψάχνει το γκολ, δεν το έβαζε κάτω, ωστόσο και πλάι στάθηκε άτυχο στο φινάλε. Ο Εζαλζούλι έκανε ωραία ενέργεια και πάτησε επικίνδυνα στην περιοχή και γύρισε την μπάλα στον Χαμνταλά, ο οποίος με κάποιον απίθανο τρόπο δεν μπόρεσε να σκοράρει, με την μπάλα να σταματά επάνω στον Κουντέ και τους Γάλλους να κρατούν απαραβίαστη την εστία τους και λίγα λεπτά αργότερα να ακούν με μεγάλη ευχαρίστηση το τελικό σφύριγμα του Ράμος!

Οι Γάλλοι κατάφεραν σήμερα και πήραν μία επαγγελματική θα μπορούσαμε να πούμε νίκη, χτυπώντας δύο φορές στα κατάλληλα χρονικά σημεία και πλέον βρίσκονται ένα βήμα μακριά από το ‘repeat’. Οι Μαροκινοί από την πλευρά τους πραγματοποίησαν και σήμερα μια εξαιρετική εμφάνιση και κοίταξαν στα μάτια τους ‘Τρικολόρ’, ωστόσο τελικά δεν τα κατάφεραν και πλέον θα διεκδικήσουν το ερχόμενο Σάββατο την 3η τους θέση στο τουρνουά κόντρα στην Κροατία.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων 

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερνάντεζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Εμπαπέ, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (78′ Κόλο Μουανί), Ζιρού (65′ Τουράμ).

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σάις (21′ Αμαλάχ λ.τρ., 78′ Εζαλζούλι), Μαζράουι (46′ Αττιάτ Αλά), Νταρί, Άμραμπατ, Ουναχί, Ζίγιεχ, Μπουφάλ (66′ Αμπουκλάλ), Εν Νεσίρι (66′ Χαμντάλα).

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ