Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Premier League: Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Ένα ματς για γερά νεύρα στο “Etihad”, ένα σούπερ ντέρμπι στο βόρειο Λονδίνο και μια ιστορική οκτάρα στο Σέφιλντ συνθέτουν ίσως την πιο πλήρη αγωνιστική της Premier League τουλάχιστον την τελευταία διετία.

Ακολουθώντας πιστά την Premier League, η αλήθεια είναι ότι δεν έχασε ποτέ κανένας κι αυτό προκύπτει ως ασφαλές συμπέρασμα από την πιστότητα με την οποία το αγγλικό αλλά και το παγκόσμιο κοινό παρακολουθεί τις αγαπημένες του ομάδες. Παραπονεμένους εννοείται πως δεν μας άφησε ούτε αυτή την αγωνιστική το πολυαγαπημένο πρωτάθλημα που σεβόμενο την προσοχή που του δίνουμε μας μεταφέρει συνεχώς την ευγνωμοσύνη του “μεταμφιεσμένη” σε άπλετο θέαμα. Όπως αυτό που “ανάβλυζε” όχι τόσο από το πρώτο παιχνίδι της αγωνιστικής που χαρακτηρίστηκε απο τα τεταμένα πνεύματα, αλλά από τα περισσότερα από τα υπόλοιπα που συν τοις άλλοις ήταν και πλούσια σε γκολ. Ας ξεκινήσουμε όμως από την αρχή.

Μαν. Σίτι – Ν. Φόρεστ 2-0

Το Σαββατοκύριακο μας ξεκινά από τη γαλάζια πλευρά του Μάντσεστερ. Εκεί όπου η Μάντσεστερ Σίτι έγινε η έκτη ομάδα επί ημερών Premier League που καταφέρνει το απόλυτο βαθμών και νικών στους πρώτους έξι αγώνες της σεζόν. Για να τα καταφέρει όμως χρειάστηκε οι “πολίτες” να αποδείξουν την ανωτερότητα τους και να διαχειριστούν την δύσκολη κατάσταση που έφερε η αποβολή του Ρόδρι. Το ευχάριστο για αυτούς είναι ότι το πρώτο σκέλος της παραπάνω τοποθέτησης έγινε πραγματικότητα με έναν πολύ απλό και ακαταμάχητο τρόπο που εκφράστηκε από τα γκολ του Φιλ Φόντεν στο 7′ και του Χάαλαντ στο 14′ που παρότι έχασε ακόμα ένα πολύ “εύκολο” τέρμα αργότερα, πρόλαβε να σκοράρει τουλάχιστον μία φορά. Όσον αφορά τ τώρα την κόκκινη που δέχθηκε ο Ισπανός μέσος, το συμβάν από το οποίο προέκυψε συνέβη στην πρώτη επίθεση του δευτέρου ημιχρόνου, και δεν προηγήθηκε κάποια κίτρινη. Ενώ η τιμωρία του θα διαρκέσει τρεις αγώνες. Έναν κυπέλλου και δύο πρωταθλήματος. Στους δεύτερους μάλιστα συμπεριλαμβάνεται και η αναμέτρηση με την Άρσεναλ που και χθες έδειξε ικανή να διεκδικήσει με αξιώσεις τον τίτλο.

 Κρ. Πάλας – Φούλαμ 0-0

Αδιαμφισβήτητα στο “Selhurst Park” διεξήχθη ένα παιχνίδι που δεν αξιώνει τον ίδιο όγκο λέξεων με αυτό που προηγήθηκε χρονικά στο Μάντσεστερ. Αφού ήταν ξεκάθαρη η επιθετική υπέροχη και ο πλουραλισμός των φιλοξενούμενων, οι οποίοι βέβαια έπεφταν πάνω στον Σαμ Τζόνστον που κρατούσε την ομάδα του αν και αυτή δεν έκανε κάτι για να επιβραβεύσει τον κόπο του, καθώς απείλησε ελάχιστα και ουσιαστικά ούτε καν πλησίασε το γκολ.

Λούτον – Γουλβς 1-1

Ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να εξελιχθεί και στην παρθενική νίκη των “hatters” στην Premier League είδαμε στο Λούτον. Διότι η τοπική ομάδα ήταν αυτή που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες, μικρότερες ή μεγαλύτερες, για να σκοράρει. Ιδιαίτερα βοηθητικό προς αυτή την κατεύθυνση ήταν και το αριθμητικό μειονέκτημα που προέκυψε για τη Γουλβς έξι λεπτά πριν το ημίχρονο. Οι “λύκοι” βέβαια το διαχειρίστηκαν αρκετά καλά και βασιζόμενοι εν πολλοίς στην ατομική ποιότητα του Πέδρο Νέτο βρήκαν ένα τέρμα στο 50′ που βελτίωσε κατά πολύ τις δικές τους απαιτήσεις από το ματς. Για καλή τύχη των γηπεδούχων όμως, οι οποίοι συνέχισαν να πιέζουν, ήρθε μόλις δεκαπέντε λεπτά μετά το γκολ που δέχθηκαν και η δική τους στιγμή με βελτιωμένες πιθανότητες για κάτι καλύτερο από μια ακόμα ήττα. Όπως και συνέβη με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 65′ από τον πιο συχνό (μέχρι στιγμής) σκόρερ και ηγέτη της ομάδας, Κάρλτον Μόρις. Για να πανηγυρίσει έτσι το “Kenilworth Road” τον πρώτο βαθμό της ιστορίας του στην Premier League.

Μπρέντφορντ – Έβερτον 1-3

Επιτέλους νίκη με ευρύ σκορ για τα “ζαχαρωτά” που για πρώτη φορά έκαναν γκολ τις περισσότερες από τις μεγάλες ευκαιρίες που δημιούργησαν. Ξεκίνησαν από το 6′ με τον Αμπντουλαγί Ντουκουρέ να εκτελεί τον Φλέκεν και να σκοράρει για δεύτερη φορά στη σεζόν. Συνέχισαν δημιουργώντας προβλήματα τακτικά για περίπου είκοσι λεπτά στην αντίπαλη άμυνα. Είχαν μάλιστα και δοκάρι με τον σκόρερ. Τότε όμως είναι που η Μπρέντφορντ αντέδρασε, ισοφάρισε και άρχισε να εμφανίζεται στον αγώνα μη μπορώντας βέβαια να προξενήσει μεγάλους κινδύνους στον Τζόρνταν Πίκφορντ και την άμυνα του. Κατάσταση που συνεχίστηκε μέχρι και το 67′ όπου ο Ταρκόφσκι πήδηξε πιο ψηλά για να βάλει το σύνολο του Σον Ντάις και πάλι στην πρωτοπορία. Ενώ το τελικό αποτέλεσμα που ήταν και το πρώτο θετικό για την ομάδα του διαμόρφωσε ο ταλαιπωρημένος Κάλβερτ Λιούιν στο 71′ και αμέσως μετά την είσοδο του ως αλλαγή.

Μπέρνλι – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1

Το “Turf Moore” φιλοξένησε τις προσπάθειες της οικοδέσποινας Μπέρνλι και της ολοένα και πιο διαφορετικής στα πρόσωπα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Οι “κόκκινοι διάβολοι” πήγαν εκεί προκειμένου να ξορκίσουν τη μεσοβδόμαδη ήττα από τη Μπάγερν Μονάχου στο Champions League. Το πέτυχαν με ένα πανέμορφο γκολ του Μπρούνο Φερνάντες στο 45′, αλλά το συνόδευσαν και με ένα πολύ ιδιαίτερο ρεκόρ που επετεύχθη λόγω της λειψανδρίας στο κέντρο της άμυνας. Ρεκόρ που σημείωσε ο Τζόνι Έβανς που ξεκίνησε βασικός σε αγώνα της Γιουνάιτεντ 3.125 μέρες μετά την τελευταία φορά που κατεγράφη ενάντια στη Νιούκαστλ. Παρουσία που ως καινούρια “πινελιά” προσέθεσε έξτρα ανομοιογένεια στην άμυνα της ομάδας με αποτέλεσμα οι αντίπαλοι να φτάσουν κοντά στο γκολ αρκετές φορές ειδικά στο πρώτο μισό. Στα παραλειπόμενα της αναμέτρησης ανήκει για τους “κόκκινους” του Μάντσεστερ η εμπλοκή του Μάρκους Ράσφορντ σε αυτοκινητιστικό ατύχημα χωρίς ευτυχώς να προκύψουν τραυματισμοί για τον ποδοσφαιριστή και τον άλλο οδηγό.

Τσέλσι – Άστον Βίλα 0-1

Όσο οι βαθμοί που χάνονται αυξάνονται για του “μπλε” τα προβλήματα μεγαλώνουν. Ο Μαουρίτσιο Ποτσετίνο έχει βρει στην Τσέλσι ένα χάος με ελάχιστους παίκτες να αξίζουν να βρίσκονται εκεί και πάρα πολλούς να μην μπορούν να αποδώσουν τα αναμενόμενα. Με αποτέλεσμα οι “Λονδρέζοι” να μείνουν στη μόλις μία νίκη στη σεζόν και στις δύο από τη στιγμή που απολύθηκε ο Γκράχαμ Πότερ. Επιπρόσθετα έμεινε χωρίς τέρμα για τρίτο σερί αγώνα και πλέον χάνει για ένα ενενηντάλεπτο τον βασικό της σέντερ φορ. Πόσο να κρατήσει λοιπόν ο Τιάγκο Σίλβα που στο 75′ έκανε το λάθος από το οποίο προέκυψε το τέρμα του Γουότκινς, το οποίο έδωσε ουσία στις αρκετές ευκαιρίες που χάθηκαν πριν. Το ζήτημα για την ομάδα του Λονδίνου πια πέρα του ότι έχασε τον Γκούστο με απευθείας κόκκινη στο 58′ είναι ποιος θα τραβήξει το “κάρο” από το “βούρκο” τώρα που υπάρχει ακόμα χρόνος, γιατί σε λίγες εβδομάδες έρχονται αγώνες με ολόκληρο το “big 6” απανωτά.

Άρσεναλ – Τότεναμ 2-2

Photo credits: Arsenal (Facebook account)

Πολύ σπουδαίο ήταν το ντέρμπι του βόρειου Λονδίνου ανάμεσα σε Άρσεναλ και Τότεναμ. Οι ομάδες αξιοποίησαν τη δυναμική τους δείχνοντας όμως παράλληλα και οι δύο ότι είναι “άγουρες” ακόμα για να μπουν σε οποιαδήποτε συζήτηση περί τίτλου. Παρά ταύτα, ειδικά η ομάδα του Άγγελου Ποστέκογλου δεν σταματά να αποδίδει ωραίο ποδόσφαιρο και να συλλέγει βαθμούς που τη βοηθούν να αποκτήσει ψυχολογία για τη δύσκολη συνέχεια. Ο Ελληνοαυστραλός προπονητής που τιμά την αγάπη για το ποδόσφαιρο που του μεταλαμπάδευσε ο πατέρας του έγινε ο πρώτος που παίρνει θετικό αποτέλεσμα για τα “σπιρούνια” στις τελευταίες τέσσερις επισκέψεις στο “Emirates”. MVP για την πρώην ομάδα του Χάρι Κέιν το ζευγάρι Μάντισον – Σον που παράγει τα γκολ που όλοι πίστευαν πως χάθηκαν με τη φυγή του Άγγλου φορ. Για να καταλάβετε τι λέμε ο Μάντισον έδωσε μετά από πολύ όμορφη προσπάθεια για την ασίστ στο πρώτο γκολ ισοφάρισης στο 42′ από τον Κορεάτη συμπαίκτη του και ξεκίνησε το δεύτερο τέρμα στο 55′ αμέσως μετά το 2-1. Τέλος, φεύγουμε από τη συνάντηση δηλώνοντας την ειλικρινή συμπαράσταση μας στον Κριστιάν Ρομέρο που προδόθηκε από την ατυχία δύο φορές. Αρχικά, στο 26′ με αυτογκόλ από σουτ του Μπουκάγιο Σάκα και έπειτα υποπίπτοντας σε πέναλτι που εκτέλεσε και πάλι ο Μπουκάγιο Σάκα στο 54′.

Λίβερπουλ – Γουέστ Χαμ 3-1

Τα όσα είδαμε στο “Anfield” αποτελούν μια ηχηρή απάντηση στον Μικαέλ Άντον που υποστήριξε πριν τον αγώνα της ομάδας του με τη Λίβερπουλ ότι η Γουέστ Χαμ θα κέρδιζε και μάλιστα εύκολα. Κάτι που όχι μόνο δεν συνέβη. Αλλά η ιστορία κύλησε κιόλας ακριβώς αντίθετα. Αφού τα σφυριά ηττήθηκαν με 3-1. Το αγαπημένο δηλαδή σκορ των “κόκκινων” που έχουν κερδίσει με αυτό τους τρεις στου έξι αγώνες τους τη φετινή σεζόν με αυτό. Γεγονός που μαζί με άλλη μια τριάρα εντός έδρας στην Άστον Βίλα έχει οδηγήσει στο εκπληκτικό 15-5 στο συντελεστή τερμάτων που βρίσκεται πίσω μόνο από το 16-3 της Μάντσεστερ Σίτι. Εν συνεχεία και πριν πούμε η συνάντηση για την οποία συζητάμε αποτέλεσε την 188η επικράτηση του Γιούργκεν Κλοπ σε αναμετρήσεις στην Premier League. Για να συμβεί ωστόσο αυτή έπρεπε ο Μοχάμεντ Σαλάχ να κάνει άλλη μια εκπληκτική εμφάνιση την οποία “επισφράγισε” με ένα τέρμα στο 16′ που τον έβαλε σε μια ακόμα ειδική κατηγορία. Αυτή που τον θέλει να είναι ο τρίτος που έχει αναμειχθεί σε τέρμα της ομάδας του σε 12+ συνεχόμενους αγώνες πρωταθλήματος. Πιο συγκεκριμένα είναι ο μόνος που τα έχει καταφέρει δύο φορές. Τα υπόλοιπα γκολ πέτυχαν ο Μπόουεν στο 42′ για τη Γουέστ Χαμ και οι Νούνιεζ στο 60′ και Ζότα στο 85′.

Μπράιτον – Μπόρνμουθ 3-1

Πετώντας πλέον προς το “AMEX” είδαμε τη Μπράιτον να δυσκολεύεται για ένα ημίχρονο να φτάσει τα γνωστά της στάνταρ όντας φανερά επηρεασμένη από όσα τι συνέβησαν την Πέμπτη στον εναρκτήριο αγώνα της στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Αποκύημα μάλιστα αυτής της ιδιαίτερης για του “γλάρους” συνθήκης ήταν και το ασυνήθιστο για αυτούς λάθος που έφερε το τέρμα του Σολάνκε που έβαλε μπροστά τη Μπόρνμουθ στο 25′. Κατάσταση που ίσχυσε μέχρι και το δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου όπου τα “κεράσια” έκαναν τη δουλειά για την ομάδα του Ντε Τσέρμπι στέλνοντας τη μπάλα στα δικά τους δίχτυα και να πάμε έτσι στην ανάπαυλα που ήρθε δύο λεπτά μετά δίνοντας χρόνο στον Ιταλό προπονητή να αντιστρέψει τα πράγματα. Κάτι που έκανε με τον Καόρου Μιτόμα στις πρώτες στιγμές του δεύτερου μισού όταν και ο Ιάπωνας έκανε μετά από ασίστ του Άνσου Φάτι το 1-2. Για να κλείσει το .σκορ και πάλι ο ταχύτατος Ασιάτης στο 77″.

Σέφιλντ Γιουν. – Νιούκαστλ 0-8

Οι “καρακάξες πήγαν στο “Bramall Lane” με σκοπό να διώξουν από πάνω τους την αμφισβήτηση που επέφερε η σωρεία μετρίων και κακών εμφανίσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Κι όπως αποδεικνύει το τελικό αποτέλεσμα τα κατάφεραν μια χαρά. Καθώς οι “λεπίδες” δεν στάθηκαν ποτέ απέναντι τους. Δίνοντας έτσι το χώρο που χρειαζόταν η ομάδα από τη βόρεια Αγγλία για να τις κατατροπώσει. Με γκολ από το 21′ έως το 87′. Πριν όμως περάσουμε στο ποιοι τα πέτυχαν ας δούμε λίγο τι σημαίνουν αυτά τα τέρματα, τα οποία αρχικά συνιστούν τη δεύτερη μεγαλύτερη σε εύρος νίκη στην ιστορία του πρωταθλήματος, τη μοναδική που προήλθε με γκολ από οκτώ διαφορετικούς σκόρερ και μια επικράτηση που ήταν ίση με τη συγκομιδή του Έρλινγκ Χάαλαντ όσον αφορά τα τέρματα και αντίστοιχα μεγαλύτερη από αυτές ομάδων όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (7), η Νότιγχαμ Φόρεστ (7), η Κρίσταλ Πάλας (6), η Γουλβς (6), η Φούλαμ (5), η Τσέλσι (5), η Έβερτον (5), η Μπόρνμουθ (5), η αντίπαλος τους στον αγώνα που εξετάζουμε Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (5), η Μπέρνλι (4) και η Λούτον (3). Για να ολοκληρωθεί το πορτρέτο των σπάνιων επιτευγμάτων που είδαμε στην αναμέτρηση με αυτό που δείχνει πως η ομάδα που τις τελευταίες σεζόν προπονεί ο Έντι Χάου είχε να πετύχει 24 ολόκληρα χρόνια. Κι εφόσον τώρα ολοκληρώσαμε την αναφορά μας στα “special achievements” πάμε στα πρόσωπα που βοήθησαν. Έχουμε και λέμε λοιπόν. Γκολ πέτυχαν οι Λόνγκσταφ στο 21′, Μπερν στο 31′, Μπότμαν στο 35′, Γουίλσον στο 56′, Γκόρντον στο 61′, Αλμιρόν στο 68′, Γκιμαράες στο 73′ και Ίσακ στο 87′.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 18


2. Λίβερπουλ 16

3. Μπράιτον 15

4. Τότεναμ 14


5. Άρσεναλ 14

6. Άστον Βίλα 12

7. Γουέστ Χαμ 10


8. Νιούκαστλ 9

9. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 9

10. Κρίσταλ Πάλας 8

11. Φούλαμ 8

12. Νότιγχαμ Φόρεστ 7

13. Μπρέντφορντ 6

14. Τσέλσι 5

15. Έβερτον 4

16. Γουλβς 4

17. Μπόρνμουθ 3


18. Λούτον 1

19. Μπέρνλι 1

20. Σέφιλντ 1

Δείτε ακόμη:

Άρσεναλ – Τότεναμ: Οι καλύτερες στιγμές

Premier League: Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής και η βαθμολογία (videos)

Premier League: Ο αγγλικός απολογισμός της πρώτης ευρωπαϊκής εβδομάδας (videos)

UEFA Champions League: Ανασκόπηση της 1ης αγωνιστικής (videos)

UEFA Europa League: Ανασκόπηση 1ης αγωνιστικής – Σπουδαίες ελληνικές παρουσίες (Videos)

UEFA Europa Conference League: Ανασκόπηση της 1ης αγωνιστικής – Σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ (videos)

Premier League: Ανανέωσε ο Τσιμίκας

Premier League: Οι δηλώσεις του Γκουαρδιόλα για τον Χάαλαντ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ