Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ την «είπε» σε UEFA, VAR, LaLiga και Λαπόρτα: «Αυτός είναι ο κοινωνικός Μαδριλισμός»

Για όλους και για όλα μίλησε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης, Φλορεντίνο Πέρεθ.

Ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έδωσε μια συνέντευξη Τύπου στην οποία έκανε μία ανασκόπηση της κατάστασης του συλλόγου, την «είπε» στην LaLiga, την UEFA, την ισπανική διαιτησία, ενώ δεν άφησε αναπάντητες τις δηλώσεις του Τζοάν Λαπόρτα, ο οποίος έκανε λόγο για «κοινωνικό Μαδριλισμό».

Ο Πέρεθ αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο του Champions League:

«Περισσότερα παιχνίδια και λιγότερο ενδιαφέρον. Ένα νέο τουρνουά που κανείς δεν καταλαβαίνει, χωρίς ποδοσφαιρικό νόημα. Σε οικονομικό επίπεδο η καταστροφή είναι εμφανής. Τα δικαιώματα για τους 125 αγώνες Champions League το 2018 πουλήθηκαν για 360 εκατομμύρια Το 2024, 189 αγώνες για 320 εκατομμύρια. Η αξία κάθε αγώνα Τσάμπιονς Λιγκ έχει πέσει. Είναι μια μορφή που προσαρμόζεται στο σύστημα διακυβέρνησης της UEFA, ένα σύστημα που εξυπηρετεί τα συμφέροντα των προπονητών της. Βάζει τέλος στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Πρέπει να εκσυγχρονίσουμε τον ανταγωνισμό και να αγκαλιάσουμε τις νέες τεχνολογίες και να κάνουμε το τηλεοπτικό ποδόσφαιρο φθηνότερο. Δεν έχει νόημα να χρεώνουμε 100 ευρώ το μήνα για τηλεοπτικό ποδόσφαιρο. Η στρατηγική δεν μπορεί να είναι, να χρεώνουμε περισσότερα με όλο και λιγότερους χρήστες».

Στη συνέχεια ο πρόεδρος των Μαδριλένων αναφέρθηκε στο VAR:

«Στην Ισπανία η κατάσταση του ποδοσφαίρου είναι ακόμη πιο ανησυχητική. Κανείς δεν ξέρει ποιος χαράζει τις γραμμές του VAR. Είναι μια σταθερή κατάσταση και δημιουργεί αμφιβολίες. Πιστεύω ότι η κυβέρνηση θα λάβει τα απαραίτητα μέτρα για να αναγεννήσει τις δομές του διαιτητικού κατεστημένου. Έχει έναν μόνο στόχο ο Χαβιέρ Τεμπάς: να επιτεθεί στα οικονομικά περιουσιακά στοιχεία του συλλόγου μας. Από τη LaLiga έχουν δοκιμάσει τα πάντα. Προσπάθησαν να απαλλοτριώσουν το 11% του οπτικοακουστικού μας εισοδήματος για 50 χρόνια, προσπάθησαν να τροποποιήσουν τον αθλητικό νόμο για να αποκτήσουν εμπορικά δικαιώματα, ακόμη και να αποκλείσουν τους προέδρους. Μας επιβάλλουν οικονομικές κυρώσεις για να μας αναγκάσουν να τους δώσουμε τα δικαιώματα που είναι δικά μας».

Όσον αφορά την υπόθεση Νεγκρέιρα, ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης απάντησε στις επιθέσεις του Λαπόρτα, ο οποίος μίλησε για «κοινωνικό Μαδριλισμό»:

«Δεν είναι φυσιολογικό ένας σύλλογος να έχει πληρώσει τον αντιπρόεδρο των διαιτητών, γι’ αυτό εμφανιστήκαμε στην ποινική διαδικασία. Και δεν είναι το καταλληλότερο πράγμα να επιτεθούμε σε αυτούς που μπορεί να ζημιωθούν. Σχετικά με αυτόν τον “κοινωνικό Μαδριλισμό” θέλω να διευκρινίσω ότι το σωστό θα το αποκαλούσα “καθολικό κοινωνικό Μαδριλισμό” επειδή υπάρχει παντού αυτό το παγκόσμιο φαινόμενο. Έχουμε 500 εκατομμύρια ακόλουθους στα δίκτυα, είμαστε ο σύλλογος με τους περισσότερους συλλόγους υποστηρικτών. Αυτός είναι παγκόσμιος κοινωνικός Μαδριλισμός, ο μοναδικός ιδρυτικός σύλλογος της FIFA, ο μόνος που προώθησε τη δημιουργία του Κυπέλλου Ευρώπης. Ο σύλλογος που ακολουθήθηκε, θαυμάστηκε και αγαπήθηκε περισσότερο. Ένα φαινόμενο άξιο μελέτης, πολύ δύσκολο να επιτευχθεί από οποιαδήποτε άλλη οντότητα. Ο καλύτερος σύλλογος στον κόσμο και στην ιστορία».

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ