Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Νίκος Κούστας στον Αθλητικό Κόσμο: «Ο Πανιώνιος είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στην πρώτη θέση»

Χωριστούς δρόμους θα διανύσουν ο Πανιώνιος και ο Νίκος Κούστας, μιας και αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της ομάδας. Ο 39χρονος τεχνικός, μετά την ισοπαλία από τον Ιάλυσο που φέρνει την ομάδα στο -4 από την κορυφή, απομακρύνθηκε από τον πάγκο των «Κυανέρυθρων», οι οποίοι βρήκαν τον αντικαταστάτη του, στο πρόσωπο του Περικλή Παπαπαναγή.

Ο Αθλητικός Κόσμος σε συνεργασία με την ενημερωτική σελίδα Neaathletika.F επικοινώνησε με τον Νίκο Κούστα, παραχωρώντας μία ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ συνέντευξη, μετά την απομάκρυνση του από την ομάδα του Πανιωνίου.

• Αρχικά θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την θετική σας απάντηση. Πως ήταν η εμπειρία σας στον πάγκο του Πανιωνίου;

– Η εμπειρία μου στον πάγκο του Πανιωνίου ήταν πρωτόγνωρη για εμένα, καθώς είχα την τύχη και την τιμή να με επιλέξουν για αυτήν την σημαντική προσπάθεια που γίνεται προκειμένου η ομάδα να ανέβει κατηγορία, να επιστρέψει στις επαγγελματικές και καταλαβαίνετε πόσο σημαντικό είναι για εμένα, έναν νέο προπονητή που προσπαθώ να χτίσω πράγματα γύρω από την προπονητική και το ποδόσφαιρο, που με επιλέγει ένας τόσο ιστορικός σύλλογος όπως ο Πανιώνιος. Πραγματικά, μεγάλη μου τιμή.

• Που πιστεύετε ότι οφείλεται η αγωνιστική «κοιλιά» του Ιστορικού και πλέον βρίσκεται στο -4 από την πρώτη θέση;

– Νομίζω ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα πολυπαραγωγικό άθλημα και οι λόγοι οι οποίοι η ομάδα αυτή τη στιγμή δεν βρίσκεται εκεί που της αρμόζει και που θα θέλαμε όλοι είναι αρκετοί, εγώ θα σταθώ κυρίως στο αγωνιστικό. Η ομάδα ξεκίνησε δυναμικά από τα φιλικά της παιχνίδια, στάθηκε άτυχη σε κάποιες περιπτώσεις με αρκετές χαμένες ευκαιρίες και αυτό έφερε μεγάλη πίεση για αυτό το “πρέπει να κερδίσουμε”, το ότι “πρέπει να παίζουμε πάντα καλά και να κερδίζουμε εύκολα”, όλο αυτό το “πρέπει” νομίζω ότι έφερε πίεση στην ομάδα σε συνδυασμό με κάποια άτυχα αποτελέσματα.

• Στο τελευταίο παιχνίδι σας με τους «Κυανέρυθρους», το παιχνίδι έληξε 0-0 με τον Ιάλυσο εκτός έδρας, χάνοντας κλασσικές ευκαιρίες και παίζοντας από το 75′ με παίκτη λιγότερο, λόγω αποβολής του Γιάννη Πριόνα. Θεωρείτε πως η δεύτερη κίτρινη κάρτα θα μπορούσαμε να πούμε ότι “βάρυνε” ακόμη περισσότερο τα πόδια των ποδοσφαιριστών; 

– Δεν μπορώ να το εκλάβω έτσι, δεν μπορώ να πω ότι βάρυνε ακόμη περισσότερο τα παιδιά η αποβολή αυτή, γιατί το είδα ξεκάθαρα ότι μετά το 75′ με 77′, που μείναμε με 10 παίκτες, αλλάξαμε γρήγορα σχηματισμό, ρισκάραμε και η ομάδα δημιούργησε ακόμα τρεις καλές ευκαιρίες για να σκοράρει. Υπήρχε μία συσσωρευμένη πίεση γενικότερα στο ό,τι έχει να κάνει με το σκοράρισμα και αυτό βάρυνε ακόμη περισσότερο τα παιδιά.

• Ποια είναι η γνώμη σας για την επίμαχη φάση του 23ου λεπτού (κόντρα στον Ιάλυσο), όπου υπήρξαν διαμαρτυρίες για χέρι αμυνόμενου των γηπεδούχων, μετά από κεφαλιά του Γεωργούση;

– Θα ήθελα να αναφερθώ μόνο στο αγωνιστικό, στο κομμάτι το τακτικό, τους παίκτες μου, την ψυχολογία τους, μέχρι εκεί. Νομίζω ότι ο Πανιώνιος έχει τους ανθρώπους που πρέπει να έχει, τους αρμόδιους για να αναφερθούν σε όλα αυτά που έχουν συμβεί φέτος, που δεν νομίζω πως είναι μόνο μία περίπτωση, είναι και άλλες, αλλά αυτό θα το κάνει μόνο αυτός και όχι εγώ.

• Σαν τεχνικός της ομάδας, συνολικά πραγματοποιήσατε 15 εμφανίσεις με τον Πανιώνιο, εκ των οποίων οι 8 αγώνες είναι νικηφόροι, σε 6 ματς μοιραστήκατε τους βαθμούς με τους αντιπάλους, ενώ σε 1 παιχνίδι ο Πανιώνιος ηττήθηκε (με την Ρόδο 1-0). Είστε ικανοποιημένος με τον εαυτό σας και εάν όχι, τι θα μπορούσατε να αλλάξετε;

– Φυσικά και δεν μπορούμε να είμαστε ικανοποιημένοι, όσοι βρισκόμαστε στον Πανιώνιο, προπονητές, παίκτες, όλο το σταφ που η ομάδα δεν βρίσκεται στην πρώτη θέση. Κάνουμε πάντα την αυτοκριτική μας, ψάχνουμε να βρούμε τι είναι αυτό που πρέπει να βελτιώσουμε. Εγώ προσωπικά έχω κάνει την δική μου, η διοίκηση νομίζω πως έπραξε το σωστό στην συγκεκριμένη φάση που βρισκόμαστε για την αλλαγή προπονητή, οπότε τα παιδιά θα μπορέσουν να βελτιωθούν, να κάνουν μία νέα αρχή και να φέρουν την ομάδα εκεί που ανήκει. Το έλεγα από την πρώτη στιγμή, το λέω και τώρα και θα το λέω για πάντα, η ομάδα αυτή διαθέτει τους καλύτερους ποδοσφαιριστές της κατηγορίας και είναι θέμα χρόνου να βρει τον δρόμο της.

• Ποια ήταν τα πρώτα σας συναισθήματα μετά την απομάκρυνση σας από τον πάγκο της ομάδας; 

– Πάντα όταν ένας προπονητής φεύγει από μία ομάδα είναι στεναχωρημένος. Νομίζω είναι η πρώτη φορά που έχω στεναχωρηθεί τόσο πολύ γιατί κακά τα ψέματα βρισκόμουν σε έναν τεράστιο σύλλογο, με τεράστια προοπτική για την εξέλιξη μου σαν προπονητής, αλλά πόσο μάλλον με ανθρώπους που έχω δεθεί πραγματικά. Οι άνθρωποι της διοίκησης, ο κόσμος, όλοι όσοι απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα, με αγκάλιασαν και με έκαναν να νιώσω πάρα πολύ όμορφα. Δεν κρύβω την στεναχώρια μου, όχι για την απόφαση της διοίκησης την οποία κατανοώ και σέβομαι στο απόλυτο, αλλά το ότι έφυγα από μία τόσο μεγάλη ομάδα που περνούσα όμορφα.

• Ποια είναι η δίκη σας πρόβλεψη για την τελική έκβαση του 4ου ομίλου; Θα καταφέρει ο Αιολικός να παραμείνει στην πρώτη θέση ή ο Πανιώνιος θα μειώσει την διαφορά από την κορυφή;

– Ο Πανιώνιος είναι θέμα χρόνου να βρεθεί στην πρώτη θέση. Διαθέτει την καλύτερη ομάδα, την πληρέστερη, έχει κόσμο, όλες τις προοπτικές που χρειάζονται. Η πρόβλεψη μου είναι ότι είναι θέμα χρόνου να ανέβει στην πρώτη θέση της βαθμολογίας.

• Για το τέλος, θα θέλαμε να μας πείτε ως τεχνικός, την φιλοσοφία που ακολουθείτε στο παιχνίδι σας και προσπαθείτε να την μεταδώσετε και στους παίκτες.

– Δεν ξέρω εάν μπορώ να το χαρακτηρίσω ως φιλοσοφία, αλλά σαν προσέγγιση, το σκεπτικό μου είναι πάντα οι ομάδες μου να προσπαθούν να επιτίθενται, να έχουν την μπάλα, να μπορούν να ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού και μέσα από έναν σχολαστικό τρόπο ανάπτυξης να βρίσκει τους διαδρόμους για να επιτεθεί. Μου αρέσει να επιτίθεμαι όταν έχω την μπάλα, μου αρέσει να πιέζω ψηλά όταν δεν έχουν οι παίκτες μου την μπάλα. Γενικότερα ένα στυλ παιχνιδιού που να είναι αλτρουϊστικό και επιθετικό.

 

*Οι φωτογραφίες έχουν παρθεί από την ενημερωτική σελίδα Panionia.Nea

ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ