Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Premier League: Αποτελέσματα και βαθμολογία μετά την 16η αγωνιστική (Videos)

Η Premier League έφτασε στο τέλος της όσον αφορά το πρώτο μισό και αυτό που μπορεί κάποιος να πει με σιγουριά είναι πως με όσα έχουμε δει να συμβαίνουν φέτος σε αυτό το παλαβό πρωτάθλημα ένα διάλειμμα το χρειαζόμαστε.

Προλογίσαμε την αγωνιστική λέγοντας πως υπάρχουν δύο παιχνίδια που θα δοθούν ανάμεσα σε ομάδες που χρειάζονται τη νίκη στη μάχη της ουράς.Στο ένα είδαμε πραγματική μαχη.Στο άλλο η μια ομάδα “εδειξε” στην άλλη ποια θα είναι η μοίρα της αν δε συμμορφωθεί.Πέρα όμως απ’ αυτούς τους δύο αγώνες υπήρξαν και άλλα ενδιαφέροντα όπως μια τεράστια και αναπάντεχη νίκη και ένα ντέρμπι με συνεχείς εναλλαγές στο σκορ.

Ας πάμε όμως να τα δούμε με τη σειρά.

Σάββατο 12 Νοεμβρίου 

Μάντσεστερ Σίτι – Μπρέντφορντ 1-2

Τη σκότωσε το τσίμπημα της σφήκας

Όταν το Σαββατοκύριακο σου ξεκινάει με ένα τέτοιο παιχνίδι το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να τρίψεις τα χέρια σου από ικανοποίηση και να γελάσεις πονηρά για αυτά που θα ‘ρθουν.Βλέποντας τα στιγμιότυπα θα δείτε μια γκολάρα και τον Άιβαν Τόνει να κλείνει αυτιά και στόματα.

Μπόρνμουθ – Έβερτον 3-0

Φαρμάκι με άρωμα κεράσι 

Κάθε Σαββατοκύριακο και χειρότερα για την Έβερτον που είδε τον Πίκφορντ να “παθαίνει” Ελευθερόπουλο και βρέθηκε από νωρίς πίσω στο σκορ αναγκάζοντας έτσι τον ίδιο της τον εαυτό να δεχθεί από νωρίς πως πέρα από την ήττα δεν υπάρχει τίποτα άλλο.

Λίβερπουλ – Σαουθάμπτον 3-1

Νούνιες ON FIRE 

Για τη Λίβερπουλ δεν υπάρχει αυτή τη στιγμή κάτι πιο θετικό από το γεγονός πως ο Ντάργουιν Νούνιες βρίσκει ρυθμό και μπορεί να βοηθήσει πια ουσιαστικά την ομάδα.Το 1 γκολ ανά 88′ λεπτά είναι ακριβώς αυτό που αγόρασε η Λίβερπουλ με τα 100 εκατομμύρια της,αλλά φαίνεται λίγο λόγω του Χάαλαντ και της υπεραξίας.

Νότιγχαμ Φόρεστ – Κρίσταλ Πάλας 1-0

Κάθε νίκη είναι χρυσός

Το γκολ του Γκιμπς – Γουάιτ είναι ο “χρυσός” που από εδώ και πέρα θα ψάχνει σε κάθε αγώνα η Φόρεστ για να μη γίνει η χρονιά που ονειρευόταν “κάρβουνο”.

Τότεναμ – Λιντς 4-3

90 λεπτά τρέλας και ποδοσφαιρικής απόλαυσης 

Η Λιντς των εκπλήξεων και των μεγάλων ανατροπών των τελευταίων αγωνιστικών ταξίδεψε στο Λονδίνο και την έδρα της Τότεναμ ακριβώς με αυτή την προοπτική.Εν μέρει τα κατάφερε,αλλά τελικά λύγισε από το πάθος της (Κ)ό(ν)τεναμ και τα 3 γκολ που βρήκε αυτή από την άμυνα και το κέντρο της (Μπετανκούρ x2,Ντέιβις).

Γουέστ Χαμ – Λέστερ 0-2

Ξέγραψε κανείς τις “αλεπούδες”;

Η Λέστερ πήγε στο Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου με έναν μόνο σκοπό,τη νίκη.Για αυτό μπήκαν στο γήπεδο και αυτό πήραν οι “αλεπούδες” του Μπρένταν Ρότζερς που με ένα γκολ του Μάντισον στο 8′ και ένα του Μπαρνς στο 78′ κατέβαλαν την αντίσταση της Γουέστ Χαμ.Η επικράτηση ενάντια στα “σφυριά” ήταν 5η νίκη σε 7 αγώνες με ομάδες που βρίσκονται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα.Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός πως το χθεσινοβραδινό θετικό αποτέλεσμα των “αλεπουδων” τις έφερε στο -4 από το τελευταίο ευρωπαϊκό “εισιτήριο” που αυτή τη στιγμή κρατά στα “χέρια” της η Τσέλσι.

Νιούκαστλ – Τσέλσι 1-0

Ένα όνειρο που όλο μεγαλώνει 

Όταν το προηγούμενο φθινόπωρο η Νιούκαστλ πέρασε στα χέρια των Αράβων όλοι όσοι ασχοληθήκαμε με το γεγονός φανταστήκαμε κάτι πολύ θα έμοιαζε πολύ στην Παρί Σεν Ζερμέν και Μάντσεστερ Σίτι.Πολλά λεφτά,πολλά αστέρια,γρήγορο κέρδος.Όμως στη Νιούκαστλ δεν συμβαίνει καθόλου αυτό.Η νέα ιδιοκτησία επενδύει ουσιαστικά στην ομάδα με καλούς παίκτες που βοηθούν την ομάδα να φτάσει ψηλά με έναν τρόπο πολύ πιο “ρομαντικό” από αυτόν που πιστεύαμε.Στην προσπάθεια τους αυτή,λοιπόν, οι “καρακάξες” “πάτησαν” και την παραπέουσα Τσέλσι για να μείνουν εντός τετράδας και διεκδίκησης του τίτλου,αφού απέχουν μόλις 7 βαθμούς από την κορυφή.

Γουλβς – Άρσεναλ 0-2

Gunners are on top

Ο Μικέλ Αρτέτα βήμα – βήμα χτίζει τους δικούς του “invincibles” και δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες στο κοινό του Emirates.Για αρχή,το σύνολο του Ισπανού θα κάνει Χριστούγεννα στην κορυφή με οδηγό εντός γηπέδου τον εκπληκτικό Μάρτιν Όντεγκαρντ.Τα δύο γκολ του απέναντι στη Γουλβς έδειξαν για ακόμα μια φορά πόσο καλά αισθάνεται ο Νορβηγός τώρα που βρίσκεται σε μια ομάδα που τον πιστεύει και ανταποκρίνεται στις προσδοκίες του.

Κυριακή 13 Νοεμβρίου

Μπράιτον – Άστον Βίλα 1-2 

Κόβοντας τα φτερά των γλάρων

Η Άστον Βίλα ταξίδεψε στον αγγλικό νότο για αντιμετωπίσει την Μπράιτον με το momentum να μην είναι με το μέρος της.Τα πράγματα έγιναν ακόμα χειρότερα όταν ο ΜακΆλιστερ, εκμεταλλευόμενος την ασφυκτική πίεση των συμπαικτών του στους “χωριάτες”,σκόραρε για το 1-0 μόλις στο πρώτο λεπτό.Από εκεί και μετά όμως το παιχνίδι άλλαξε και η Άστον Βίλα απάντησε στη Μπράιτον με ένα δικό της όπλο και λίγη τύχη για να κερδίσει τελικά τον αγώνα.

Φούλαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-2

GaranchGOAL και πάμε παρακάτω

Ένα αστέρι γεννιέται στην κόκκινη πλευρά του Μάντσεστερ μετά από πάρα πολύ καιρό και η Γιουνάιτεντ προσπαθεί να πάρει τα πάντα απ’αυτό.Σήμερα πήρε το πρώτο του πολύ σημαντικό γκολ και ο μικρός,που ξεχώρισε και πάλι,έδειξε έτοιμος να το κάνει με διάρκεια.Πέρα όμως από τον νεαρό Αργεντινό η Γιουνάιτεντ θα πρέπει να χαμογελά και για τον Κρίστιαν Έρικσεν που ήταν αυτός που έβαλε το πρώτο και δημιούργησε το δεύτερο γκολ των “κόκκινων διαβόλων” αρχίζοντας να επιδρά πια ουσιαστικά στο παιχνίδι τους.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 

  1. Άρσεναλ 37

  2. Μάντσεστερ Σίτι 32
  3. Νιούκαστλ 30
  4. Τότεναμ 29

  5. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 26
  6. Λίβερπουλ 22
  7. Μπράιτον 21
  8. Τσέλσι 21

  9. Φούλαμ 19
  10. Μπρέντφορντ 19
  11. Κρίσταλ Πάλας 19
  12. Άστον Βίλα 18
  13. Λέστερ 17
  14. Μπόρνμουθ 16
  15. Λιντς 15
  16. Γουέστ Χαμ 14
  17. Έβερτον 14

  18.  Νότιγχαμ Φόρεστ 13
  19. Σαουθάμπτον 12
  20. Γουλβς 10

Αυτο ήταν λοιπον! Τα λέμε ξανά την Boxing Day 

Υ.Γ.:Με διαχωριστική γραμμή σημαίνονται η πρωτοπορος,το τελευταίο εισιτήριο για το Champions League,η τελευταία θέση που δίνει ευρωπαϊκού εισιτήριο και οι τρεις αδες που βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ