Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Πόσο κοντά και πόσο μακριά είναι οι τέσσερις φιναλίστ από το τρόπαιο;

Τα Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ μπαίνει από σήμερα στην τελευταία εβδομάδα της ζωής του, άρα δεν αργεί η ώρα που θα μάθουμε τόσο το ζευγάρι του τελικού όσο και τον νικητή της διοργάνωσης.

Οι τέσσερις φιναλίστ βρίσκονται πια μόνο δύο βήματα μακριά από το στόχο αλλά δεν έχουν όλοι τις ίδιες πιθανότητες να φτάσουν ως το τέλος και παρακάτω θα δείτε πως πιστεύουμε ότι διαμορφώνονται αυτές τη στιγμή που μιλάμε:

4. Μαρόκο (1%)

Μπορεί οι πολεμιστές του Ουαλίντ Ρεγκρακί να έχουν καταπλήξει την παγκόσμια ποδοσφαιρική κοινότητα με τα τείχη που έχουν υψώσει και τις νίκες που έχουν πετύχει απέναντι στα ευρωπαϊκά μεγαθήρια,αλλά στα ημιτελικά θα συναντήσουν μια αντίπαλο που δεν καταλαβαίνει από κλειστές άμυνες και δυνατά κορμιά καθώς έχει τα όπλα να σε πλήξει με κάθε τρόπο.

3. Κροατία (5%)

Το σύνολο του Ζλάτκο Ντάλιτς εχει μπει σε mood “Μουντιάλ Ρωσίας” και έχει εξελιχθεί στον απόλυτο terminator της διοργάνωσης, καθώς έχει βρει το κατάλληλο για αυτό μοτίβο ώστε στο τέλος να κερδίζει και τους αγώνες.Τα πέναλτι αποτελούν για την παρέα του Λούκα Μόντριτς το κλειδί της νίκης στα νοκ άουτ για ακόμη ένα Μουντιάλ.Το ’18 ήταν ο Σούμπασιτς αυτός που έσπρωχνε τη Hrvatska με τις αποκρούσεις του. Το ’22 είναι ο Λιβάκοβιτς που έχει αναλάβει αυτή την δουλειά και τη διεκπεραιώνει άψογα. Για να είμαστε ειλικρινείς όμως θεωρούμε ότι η τύχη τους ή τέλος πάντων αυτή η συγκυρία θα πάψει να ισχύει απέναντι στους Αργεντινούς.

2. Αργεντινή (44%)

Mετά και τον αποκλεισμό της Βραζιλίας και της Αγγλίας από τους Κροάτες και τους Γάλλους αντίστοιχα η “αλμπισελέστε” βρήκε πρόσφορο έδαφος και μπόρεσε να αναρριχηθεί και να  επιστρέψει στις υψηλές θέσεις του power ranking μας. Η πιθανότητες της όμως δεν μπορούν να είναι περισσότερες από των Γάλλων. Διότι, πρώτον ο δικός τους αντίπαλος είναι πιο δύσκολος από αυτόν των “τρικολόρ” και δεύτερον η παρέα του Κιλιάν Εμπαπέ έχει πολλούς από τους κομβικούς της ποδοσφαιριστές σε εξαιρετική κατάσταση.

1. Γαλλία (50%)

Η αρμάδα του Ντιντιέ Ντεσάμπ φαίνεται να έχει επιστρέψει στα κανονικά της στάνταρ σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Οι “πετεινοί” έχουν κερδίσει και μάλιστα με κυνικό τρόπο όλες τις αναμετρήσεις που έφεραν την ταμπέλα του “πρέπει” δείχνοντας πως δεν αστειεύεται στο Κατάρ. Ζιρού, Εμπαπέ και Γκριεζμάν έχουν ξαναπάρει τους “τρικολόρ” από το χέρι και τους οδηγούν σε ένα θρυλικό back to back.

Όπως και να ‘χει μενουν για όλους 180 λεπτά τα οποία θα ορίσουν τη μοίρα τους και θα δείξουν σε εμάς ποιος θα πάρει την καθεμία από τις τέσσερεις θέσεις.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ