Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα “καράβι” που “βουλιάζει” ξανά και ξανά

Η “πανωλεθρία” στην Κοπεγχάγη, ο Χόιλουντ που το πάλεψε, ο Μπρούνο που ηγήθηκε και πάλι, η κόκκινη του Ράσφορντ που έκρινε τα πάντα και ο Τεν Χαγκ που έχει χάσει το παιχνίδι.

Τα όσα έγιναν στη Δανία δεν μπορούν παρά να θεωρηθούν μια συμπυκνωμένη αλλά απόλυτα ακριβής “δόση” του τι εστί Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τις τελευταίες δύο σεζόν. Διότι είδαμε μια ομάδα να μπαίνει δυναμικά στον αγώνα της, όπως απαιτούνταν από κάποιον που θέλει να θεωρείται φαβορί όπως αυτή και έπειτα έγιναν όσα έπρεπε να γίνουν προκειμένου αυτό που σωστά άρχισε να “οικοδομείται” στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης να “καταρρεύσει”.


ΤΟ ΚΟΡΕΟ ΤΩΝ ΟΠΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΟΠΠΕΓΧΑΓΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ 

Photo credits: Blacher Report (Facebook account)


Καθοριστική σε αυτό υπήρξε η κόκκινη κάρτα στον Μάρκους Ράσφορντ. Η εξέλιξη αυτή δημιούργησε μια αριθμητική ανισορροπία, η οποία ισοσκέλησε ακόμα περισσότερο την διαφορά ποιότητας που εντοπίζεται ανάμεσα στα δύο σύνολα. Η ούτως η άλλος ευάλωτη στην αμυντική της λειτουργία Γιουνάιτεντ έδωσε ακόμα περισσότερα από τα συνηθισμένα δικαιώματα και έτσι το 0-2 του πρώτου μισαώρου που αποτέλεσε ευγενική “χορηγία” του Ράσμους Χόιλουντ (3′, 28′) έγινε 2-2 στο τέλος ενός από τα πιο μακρόσυρτα ημίχρονα στη φετινή σεζόν και πιθανότατα στην ιστορία του Champions League.

Η ισοπαλία αυτή μάλιστα “υπερασπίστηκε” τον εαυτό της με κάθε τρόπο. Αφού μέχρι και το 69ο λεπτό, όταν και καταλογίστηκε πέναλτι υπέρ των “κόκκινων διαβόλων”. Την ευθύνη να ευστοχήσει από την άσπρη βούλα ανέλαβε ο “captain”, Μπρούνο Φερνάντες. Ο σκοπός επετεύχθη. Εκείνος και οι συμπαίκτες του πανηγύριζαν ξανά. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη. Οι γηπεδούχοι αποφάσισαν να πάρουν τη μπάλα ξανά, να αντεπιτεθούν και να κυνηγήσουν ότι μπορούν. Έτσι “έκλεισαν” τους αντιπάλους τους έξω από την εστία του Ονάνα και και για 26 λεπτά δεν τους άφησαν να “ανασαίνουν” και για αυτό επιβραβεύτηκαν στο τέλος. Καθώς πέτυχαν δύο γκολ σε 4 λεπτά (83′, 87′) και πήραν το απόλυτο ή μάλλον ότι ακριβώς δικαιούνταν σύμφωνα με τη διάρθρωση του αγώνα. Παρά το απεγνωσμένο “τρικ” του Έρικ Τεν Χαγκ με τον Χάρι Μαγκουάιερ στο “9” που απέφερε ένα δοκάρι στο στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης.

Όπως βλέπετε λοιπόν η “κόκκινη” πλευρά του Μάντσεστερ δε σταματά να υποφέρει κι αυτό οφείλεται εν πολλοίς πλέον και στον Ολλανδό προπονητή τους, ο οποίος έχει χάσει τα αποδυτήρια και λόγω δικής του υπαιτιότητας. Συνθήκη που αποτελεί απόρροια μιας παλιάς του σωστής απόφασης, η οποία αποτέλεσε αποτέλεσε “σημαία” αλλά στο τέλος οδήγησε τα πράγματα σε πολύ λάθος δρόμο.

Δρόμος που σίγουρα είναι επικίνδυνος και οι οιωνοί φέτος δείχνουν ότι μπορεί να είναι και ολέθριος. Κι αυτό γιατί το ρεκόρ της ομάδας από τη βορειοδυτική Αγγλία είναι 9 ήττες και 8 ήττες σε 17 επίσημους αγώνες φέτος. Ρεκόρ που την τελευταία φορά που κατεγράφη η ξακουστή σήμερα Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε.

Δείτε ακόμη:

Premier League: Τα έργα και οι ημέρες των “Άγγλων” στα “αστέρια” τη φετινή σεζόν (videos)

Νιούκαστλ: Ένα ρεκόρ που την τιμά και πρέπει να γίνει “μάθημα” για τις ελληνικές ομάδες

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ