Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Έλα Τόουν: Αυτή που “μιλάει” πάντα στις κρίσιμες στιγμές

Η Αγγλίδα διεθνής έχει δημιουργήσει ένα εκπληκτικό και απόλυτα θετικό σερί. Καθώς είναι η μοναδική ανάμεσα στα τόσα στελέχη των εθνικών ομάδων ποδοσφαίρου ανδρών και γυναικών της Αγγλίας που έχει πετύχει γκολ σε προημιτελικό, ημιτελικό και τελικό διεθνούς διοργάνωσης.

Μάλιστα η Τόουν κάνει ακόμα πιο περίεργο το επίτευγμα της αυτό καθώς και στις τρεις περιπτώσεις που έχει σκοράρει το έχει κάνει πρώτη είτε για τον αγώνα είτε για τη χώρα της και πάντα οι “λέαινες” κερδίζουν τελικά.

Χαρακτηριστικά απέναντι στην Ισπανία στον προημιτελικό του περασμένου EURO με δικό της τέρμα στο 84′ ξεκίνησε η αντεπίθεση της ομάδας της Σαρίνα Βίγκμαν που ολοκληρώθηκε με το λυτρωτικό γκολ τέρμα της Στάνγουεϊ στο 96′. Η Ισπανία είχε προηγηθεί με την Έστερ Γκονζάλες στο 54′.

Λίγες μέρες αργότερα στον μεγάλο τελικό απέναντι στη Γερμανία, ο ηλεκτρονικός πίνακας του κατάμεστου “Wembley” έγραψε και πάλι πρώτο το όνομα της Τόουν στους σκόρερ. Λίγα λεπτά μετά βέβαια προστέθηκαν και αυτά της Μάγκουλ και της Χλόε Κέλι. Με το τελευταίο να δίνει την ευκαιρία στο αγγλικό ποδόσφαιρο να πανηγυρίσει ένα τρόπαιο σε διοργάνωση εθνικών ομάδων μετά από 56 χρόνια ανομβρίας.

Για να φτάσουμε στο πιο πρόσφατο και εξίσου επιδραστικό γκολ της Τόουν στον ημιτελικό με τις Αυστραλές προ ολίγων ημερών, το οποίο φόρτωσε τις Αγγλίδες με περίσσια αυτοπεποίθηση δίνοντας τους την ώθηση που χρειάζονται για να κάνουν το μεγάλο βήμα πρόκρισης στον πρώτο τους τελικό Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Θα σκοράρει η Τόουν; Θα χρησιμοποιηθεί τώρα που γυρίζει η τιμωρημένη σούπερ σταρ Λορίν Τζέιμς; Θα έχει ξανά την τύχη με το μέρος της; Θα καταβάλουν οι “λέαινες” την αντίσταση της “ρόχα“; Οι απαντήσεις σε λίγη ώρα επί της οθόνης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ