Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Premier League: Το “ταμείο” των “Άγγλων” στην πρώτη φάση των ευρωπαϊκών διοργανώσεων

Η “βάση” στο CL, το άριστα σε UEL και UECL και οι πορείες των Νιούκαστλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που δείχνουν πως το αγγλικό ποδόσφαιρο δεν είναι όσο άτρωτο φαινόταν μέχρι τώρα.

Διαπιστώνοντας ότι οι 7/8 εκπροσώπους του αγγλικού ποδοσφαίρου στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις έχουν καταγράψει φέτος μια η περισσότερες ήττες στον εκάστοτε όμιλο τους η καθεμία, τότε καταλαβαίνουμε ότι η Premier League παραμένει στο “θρόνο” της αλλά έχοντας κάνει και ένα μικρό “βηματάκι” πιο κοντά στον ανταγωνισμό. Κάτι που επιβεβαιώνουν και οι πορείες των Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ. Οι δύο τους έχουν όπως και η Λίβερπουλ τις δικαιολογίες των τραυματισμών αλλά και άλλες. Ωστόσο αυτό σε προηγούμενες σεζόν δεν θα τους εμπόδιζε να κυριαρχήσουν. Πράγμα που δεν συνέβη φέτος και οδήγησε στην κατάληξη που θα δείτε αναλυτικότερα παρακάτω.

Champions League

 

Όμιλος Α – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

 

Τι είδαμε;

Αυτό που θα μας μείνει από τη φετινή σταδιοδρομία της ομάδας του Έρικ Τεν Χαγκ στα “αστέρια” είναι η αδυναμία της λόγω ελλιπούς συνολικά οργάνωσης να υπερασπιστεί τα όσα ήταν σε θέση να κερδίσει χάριν του επιθετικού της ταλέντου. Γεγονός που έστειλε στον “κάλαθο” των αχρήστων τόσο τα 5 γκολ του Ράσμους Χόιλουντ όσο και τα 12 του συνολικού ενεργητικού της που δεν κατάφεραν να την διατηρήσουν όχι μόνο στο Champions League αλλά και γενικά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Κοπεγχάγη – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-3

Γαλατασαράι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 3-3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Μπάγερν Μονάχου 0-1

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπάγερν Μονάχου 16


2. Κοπεγχάγη 8

3. Γαλατασαράι 5


4. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4

 

Όμιλος Β – Άρσεναλ

 

Τι είδαμε;

Οι “gunners” είχαν εκ προοιμίου εύκολο έργο. Κι αυτό είναι κάτι που επειδή το γνώριζαν, τους προσέθετε το “βάρος” και τον “εξαναγκασμό” της “απολυτότητας”. Συνθήκη βέβαια στην οποία μπορούμε στο τέλος να πούμε ότι ανταποκρίθηκαν ικανοποιητικά. Παρά την ήττα που αυτοί γνώρισαν στη Γαλλία από τη Λανς στη Γαλλία.

Άρσεναλ – Σεβίλλη 2-0

Άρσεναλ – Λανς 6-0

Αϊντχόφεν – Άρσεναλ 1-1

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άρσεναλ 13


2. Αϊντχόφεν 9

3. Λανς 8


4. Σεβίλλη 2

 

Όμιλος ΣΤ – Νιούκαστλ

 

Τι είδαμε;

Οι “καρακάξες” επέστρεψαν μετά από αποχή 20 χρόνων στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση και φοβούμενες να μην το ξεχάσουμε αυτό φρόντισαν να πετύχουν την απόλυτη νίκη – ορόσημο για τις ίδιες αλλά και ολόκληρη τη φετινή έκδοση του Champions League. Αναφερόμαστε φυσικά στο 4-1 ενάντια στην Παρί Σεν Ζερμέν που δυστυχώς για τη Νιούκαστλ δεν έγινε το “λάβαρο” μιας πανηγυρικής πρόκρισης την οποία εκείνη η βραδιά προοιώνιζε. Αιτία αποτέλεσαν οι πολλοί τραυματισμοί και η έλλειψη βάθους στον πάγκο που κατέστησε την κούραση αφόρητη και ταυτόχρονα ανέβαλε το όνειρο των νοκ άουτ για κάποια επόμενη σεζόν.

Ντόρτμουντ – Νιούκαστλ 2-0

Παρί Σεν Ζερμέν – Νιούκαστλ 1-1

Νιούκαστλ – Μίλαν 1-2

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ντόρτμουντ 11


2. Παρί Σεν Ζερμέν 8*

3. Μίλαν 8


4. Νιούκαστλ 5

*Καλύτερα αποτελέσματα απέναντι στη Μίλαν

 

Όμιλος Η – Μάντσεστερ Σίτι

 

Τι είδαμε;

Αν και η γενικότερη εικόνα των “πολιτών” προβληματίζει σε κάποιο βαθμό, αυτό είναι κάτι που δεν φαίνεται στον όμιλο τους. Καθώς η δυναμική των αντιπάλων ήταν τέτοια που τους έφερε νομοτελειακά στο 6/6. Ρεκόρ που κινδύνευσε σε μικρό ωστόσο βαθμό μόνο στους αγώνες απέναντι στη Λειψία. Δεν έγινε παρά ταύτα η ζημιά και πλέον προχωρούν με το ενδεχόμενο της διατήρησης του ευρωπαϊκού “repeat” να είναι ισχυρό και να τους συνοδεύει.

Μάντσεστερ Σίτι – Γιούνγκ Μπόις 3-0

Μάντσεστερ Σίτι – Λειψία 3-2

Ερυθρός Αστέρας – Μάντσεστερ Σίτι 2-3

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μάντσεστερ Σίτι 18


2. Λειψία 12

3. Γιούνγκ Μπόις 4


4. Ερυθρός Αστέρας 1

 

Europa League

 

Όμιλος Α – Γουέστ Χαμ

 

Τι είδαμε;

Τα “σφυριά” παρουσιάστηκαν στους 5 από τους 6 αγώνες τους στον όμιλο ως αυτό που υποδήλωνε εξ αρχής η προέλευση τους. Ήταν δηλαδή η καλύτερη ομάδα του ομίλου τους. Δίχως αμφιβολία. Μοναδική “παραφωνία” τους αποτέλεσε η εμφάνιση τους στο “Γ. Καραϊσκάκης” όπου υπέκυψαν στην πολύ σωστή αντιμετώπιση του Ντιέγκο Μαρτίνεθ και του Ολυμπιακού. Κατά τ’ άλλα η πρωτιά ήταν και στη δική τους περίπτωση κάτι σαν εκπλήρωση του “πεπρωμένου” τους. Τουλάχιστον σε σχέση με αυτή το πρώτο σκέλος του ευρωπαϊκού τους “ταξιδιού”.

Φράιμπουργκ – Γουέστ Χαμ 1-2

Ολυμπιακός – Γουέστ Χαμ 2-1

Γουέστ Χαμ – Ολυμπιακός 1-0

Μπάτσκα Τόπολα – Γουέστ Χαμ 0-1

Γουέστ Χαμ – Φράιμπουργκ 2-0

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Γουέστ Χαμ 15


2. Φράιμπουργκ 12

3. Ολυμπιακός 7


4. Μπάτσκα Τόπολα 1

 

Όμιλος Β – Μπράιτον

 

Τι είδαμε;

Η φετινή παρουσία των “γλάρων” στους ομίλους του Europa League ήταν η πρώτη που κατέγραψαν ποτέ σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ως χαρακτηριστικό της σαφέστατα ξεχωρίζουν τα “σκαμπανεβάσματα” που παρουσιάστηκαν από την πρώτη μέχρι την έκτη αγωνιστική. Κατάσταση που βρέθηκαν λόγω της απειρίας αλλά και τους “status” που τους περιστοιχίζει ως αγγλική ομάδα. “Γέφυρα” ανάμεσα στις δύο αυτές φάσεις του συμπαθούς συνόλου του Ντε Τσέρμπι αποτέλεσε η εύρεση νέων ποιοτικών λύσεων ενόσω η διαδικασία εξελισσόταν. Κι εφόσον βρέθηκαν οι λύσεις στα παρουσιαζόμενα προβλήματα δεν ήταν δυνατόν να χαθεί η πρωτιά όποιος κι αν ήταν ο αντίπαλος.

Μαρσέιγ – Μπράιτον 2-2

Μπράιτον – Άγιαξ 2-0

Άγιαξ – Μπράιτον 0-2

ΑΕΚ – Μπράιτον 0-1

Μπράιτον – Μαρσέιγ 1-0

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Μπράιτον 13


2. Μαρσέιγ 11

3. Άγιαξ 5


4. ΑΕΚ 4

 

Όμιλος Ε – Λίβερπουλ

 

Τι είδαμε;

Οι “κόκκινοι” του Γιούργκεν Κλοπ βρέθηκαν στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Κάτι που ήταν απότοκο της περσινής πολύ κακής σεζόν. Η συγκεκριμένη συγκυρία βέβαια θα μπορούσε κανείς να πει ότι ήταν ιδιαίτερα βολική για τον Γιούργκεν Κλοπ. Καθώς φρόντισε να αξιοποιήσει τους 6 αγώνες με τους σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους προκειμένου να αποκτήσει ευρωπαϊκή εμπειρία ολόκληρο το φάσμα των ποδοσφαιριστών που χρησιμοποιεί. Κι έτσι από “αγγαρεία” τα παιχνίδια μετατράπηκαν σε προσοδοφόρα ενενηντάλεπτα με τις ανάλογες απώλειες βέβαια.

Λίβερπουλ – Ουνιόν Σεν Ζιελουάζ 2-0

Λίβερπουλ – Τουλούζ 5-1

Τουλούζ – Λίβερπουλ 3-2

Λίβερπουλ – ΛΑΣΚ Λίντσερ 4-0

Ουνιόν Σεν Ζιελουάζ – Λίβερπουλ 2-1

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Λίβερπουλ 12


2. Τουλούζ 11

3. Ουνιόν Σεν Ζιελουάζ 8


4 ΛΑΣΚ Λίντσερ 3

 

Europa Conference League

 

Όμιλος Ε – Άστον Βίλα 

 

Τι είδαμε;

Μια ήττα και μια ισοπαλία στέρησαν το τέλειο από τους “villagers” που πλέον διαπρέπουν και μπαίνουν ως πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου στα νοκ άουτ. Πολύ καλή λοιπόν είναι η κατάσταση για τον Ουνάι Έμερι, ο οποίος έχει ισχυρότατες πιθανότητες να προσθέσει στο παλμαρέ του έναν ακόμα ευρωπαϊκό τίτλο.

Άστον Βίλα – Ζρίνσκι 1-0

Αλκμάρ – Άστον Βίλα 1-4

Άστον Βίλα – Αλκμάρ 2-1

Άστον Βίλα – Λέγκια Βαρσοβίας 2-1

Ζρίνσκι – Άστον Βίλα 1-1

 

ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Άστον Βίλα 13


2. Λέγκια Βαρσοβίας 12

3. Αλκμάρ 6


4. Ζρίνσκι 4

Δείτε ακόμη:

Champions League: Η Opta προβλέπει τον νικητή

Premier League: Τα έργα και οι ημέρες των “Άγγλων” στα “αστέρια” τη φετινή σεζόν (videos)

Premier League: Ο αγγλικός απολογισμός της πρώτης ευρωπαϊκής εβδομάδας (videos)

Νιούκαστλ: Ένα ρεκόρ που την τιμά και πρέπει να γίνει “μάθημα” για τις ελληνικές ομάδες

Νιούκαστλ: Σαν να μην έφυγε ποτέ από τ’ “αστέρια”

Γκαμπριέλ Ζεσούς: Δε σταματάει να σκοράρει στο Champions League

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Ένα “καράβι” που “βουλιάζει” ξανά και ξανά

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ